Президентът Радев: Гласуване по пощата е напълно възможно

Това може да стане при сериозна мобилизация на изпълнителната и законодателната власт
Обновена: 10 яну 2021 11:52 | 10 яну 2021 11:51, Елка Василева
367
Президентът Радев: Гласуване по пощата е напълно възможно
Снимка: БГНЕС

Явно е, че електронно гласуване за тези избори не може да стане категорично, но има утвърдени методи в други държави – гласуване по пощата е напълно възможно, разбира се при сериозна мобилизация и на изпълнителната, и на законодателната власт, както и видеонаблюдение в реално време на броене на бюлетините, попълване на протоколите и качване на протоколите в обща информационна платформа с цел намаляване на всякакви възможности за манипулация на изборния процес.

Това каза президентът Румен Радев по време на среща с представители на извънпарламентарната политическа партия ПП „Републиканци за България“, като част от поредицата консултации във връзка с организацията и провеждането на предстоящия парламентарен вот, предаде „Фокус“.

Още по темата

„Дотук има консенсуси в редица граждански организации и партии за законови промени, които да гарантират правото на глас на всички карантинирани и хора в изолация, законови промени, които да дадат възможност на нашите сънародници зад граница да гласуват дистанционно“, допълни той.

По думите на председателя на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов трябва да се даде възможност за добра конкурентна среда. Той предложи времето в обществените медии - БНР и БНТ, за всички политически партии да бъде разчетено така, че да има равнопоставеност. Цветанов допълни, че от партията нямат доверие на изпълнителния директор на БНТ Емил Кошлуков.

Той подкрепи идеята за удължаване на изборния ден, но посочи като неприемливо гласуването да се проведе в два или три дни. По думите му това би могло да доведе до опорочаване на вота. Според Цветанов 28 март не е удачна дата за провеждане на изборите не от гледна точка на това, че партиите не са готови, а защото правителството и законодателят няма да успеят да се справят с новите предизвикателства в условията на пандемия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
8
 
31
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Радев е едно огромно разочарование. Много хора гласуваха за него с надежда, че ще свърши нещо, но той вместо да се захване с наболелите проблеми, за които го избраха, Радев се захвана с дребни, личностни препирни и остави вицката, Корнелия и Деса да ръководят държавата. Народа е разочарован от Радев и едно в сигурно - той е пътник! А можеше да свърши лесно много неща и да си подсигури 2-ри мандат.
242
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев каКво стана с ЮМРУКАКАЖИ НЕЩО ЗА ВЪЗТАНИЕТО КОЕТО ПРЕДИЗВИКАзащо накара тези лекомислени хора в разгара на епидемията дазатварят булеварди в центъра на Софиятова е непростимо
241
2
 
17
 
! Отговори
измислил го е преди 3 години
Чуди се как да прати любовно писмо на Баце, без да го разкрият!
240
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев май гледа избори по американски, ама да не му се случи импийчмънт, че такива ги надроби.
239
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вместо опашки в училищата, опашки по пощите, наред с пенсионерите и всички други пратки. Гениално, Радев, гениално, Пъпеш.
238
5
 
25
 
! Отговори
Креативен преди 3 години
Гешев, защо спиш. Радев иска по пощата. Пращай му призовката и му букни място в затвора с южно изложение.
237
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев, други *** идеи имаш ли? Гласуване със смс? От тебе, ***, се иска да определиш датата на избори и да оставиш хората, които разбират, да ги организират.
236
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много са подли комунистите! Това с пощите разбира се няма да се случи, после ще кажат, че нарочно не е направено, заради короната ще има ниска избирателна активност, така ще има условия за оспорване на легитимността на вота, разбира се ГЕРБ ще са лошите! Предлагат се неработещи варианти, но после ще се претендира защо не са реализирани! Но народа до сега винаги е усещал мерзавците и ги е пращал на бунището на историята където им е мястото!
235
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да гласувам.Няма за кой,всички са една стока.Няма и свестна опозиция.Всичко е менте.
234
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може и с СМС от телефона .АЗ така ще гласувам.Със СМС.
233
2
 
29
 
! Отговори
Браво. Мууунчу преди 3 години
Ние от ДПС сме ЗА!!!! Само от Турция чакаме 600 000 писма. Няма да е нужно да ги караме с автобуси
232
6
 
24
 
! Отговори
Съвет преди 3 години
Радев, не се занимавай с неща които не разбираш. И разкарай тия измислени герои, че ставаш смешен. Трогателно *** театър за народа
231
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
майтап бе, уили!
230
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От чужбина НЕ трябва да се гласува защото там са други политици. Не може да решават съдбата на страната от хора които работят за чужди държави.
229
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По поща има загубени чували и съдебни дела с години.
228
0
 
21
 
! Отговори
ахахахаха преди 3 години
Пощите не могат 45 дни да преместят пратка от Централна поща до клон на 2км от централна поща, тия иска избори по пощата! БГ пощи са разход на държавна пара без обяснима причина също както и Канал 1 и БГ радио!
227
2
 
11
 
! Отговори
поша не преди 3 години
През интернет може да гласуваш директно за всеки закон, бюджета, ЕС, НАТО, АЕЦ и няма нужда от дупетати и трябва да ги махнат. В Швецирия има всяка седмица референдум и хората решават директно.
226
2
 
17
 
! Отговори
Р. Радев преди 3 години
Къф ви е проблема ве...?Лично ще събирам пликовете с дрона и на... ъъъъ сигурно ще ги пазя лично в президеството!
225
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв е смисъла на гласуване по пощата вместо в училищата? Присъствено могат да са по 25-30 деца в една стая по 6 часа на ден без маски и това според многото експерти коментирали през последната седмица е напълно безопасно, но според тия искащи гласуване по пощата е много опасно да си изчакаш реда и да пуснеш бюлетината за няколко минути сам в стаята. Освен това пощенските клонове са много по-малки и по размер и по брой. Ще стане струпване именно там.Нещо не мога да им схвана логиката.
224
2
 
17
 
! Отговори
акуд преди 3 години
значи електронно гласуване е проблем , а по пощата не е проблемно. само комунист може да вменява подобни мнения -пропаганди,. на базата на който после ще оспорва изборите, също като тръмп