Президентът Радев: Гласуване по пощата е напълно възможно

Това може да стане при сериозна мобилизация на изпълнителната и законодателната власт
Обновена: 10 яну 2021 11:52 | 10 яну 2021 11:51, Елка Василева
367
Президентът Радев: Гласуване по пощата е напълно възможно
Снимка: БГНЕС

Явно е, че електронно гласуване за тези избори не може да стане категорично, но има утвърдени методи в други държави – гласуване по пощата е напълно възможно, разбира се при сериозна мобилизация и на изпълнителната, и на законодателната власт, както и видеонаблюдение в реално време на броене на бюлетините, попълване на протоколите и качване на протоколите в обща информационна платформа с цел намаляване на всякакви възможности за манипулация на изборния процес.

Това каза президентът Румен Радев по време на среща с представители на извънпарламентарната политическа партия ПП „Републиканци за България“, като част от поредицата консултации във връзка с организацията и провеждането на предстоящия парламентарен вот, предаде „Фокус“.

Още по темата

„Дотук има консенсуси в редица граждански организации и партии за законови промени, които да гарантират правото на глас на всички карантинирани и хора в изолация, законови промени, които да дадат възможност на нашите сънародници зад граница да гласуват дистанционно“, допълни той.

По думите на председателя на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов трябва да се даде възможност за добра конкурентна среда. Той предложи времето в обществените медии - БНР и БНТ, за всички политически партии да бъде разчетено така, че да има равнопоставеност. Цветанов допълни, че от партията нямат доверие на изпълнителния директор на БНТ Емил Кошлуков.

Той подкрепи идеята за удължаване на изборния ден, но посочи като неприемливо гласуването да се проведе в два или три дни. По думите му това би могло да доведе до опорочаване на вота. Според Цветанов 28 март не е удачна дата за провеждане на изборите не от гледна точка на това, че партиите не са готови, а защото правителството и законодателят няма да успеят да се справят с новите предизвикателства в условията на пандемия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
11
 
4
 
! Отговори
До 206 преди 3 години
Ти сега ли разбра, че Радев стана президент с помощта на ГЕРБ и лично Бойко. Нали затова издигнаха и кандитатурата на неизбираемата майка на нацията Цачева.Цирка е само за пред народа. Вечер на масата всички да заедно.
222
2
 
18
 
! Отговори
Майките с увреждане. преди 3 години
Нали има тайна на вота. Е като си изпратя данните и бюлетината в плик - какво правим. Баба Пена и бай Иван от комисията в пощата ще ги броят и ще ми защитят личните данни. А ако не го направят? Какво правим? Ще ги съдим, ще ги бием или ще ги..... Стига глупости бе Радев. Има закони създадени от юристи, правила и опит
221
1
 
8
 
! Отговори
за корнела преди 3 години
Трябва да заработят българските пощи, а Герго да стане пощаджия еи да събира писмата от бабите
220
1
 
14
 
! Отговори
АУУУУУ преди 3 години
И предзидента ще получи любовна картичка от Бабчоган...
219
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най слабата страна на Радев е да прави предложение,до сега нищо умно не е предложил.
218
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Целенасочено проваляне на изборите с цел недоволства и подготовка за неговите президентски!
217
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До IQ 3.14"видехме колко е железно ... донесоха от 10 кладенци вода дедо да бие."Не си се осведомил добре: тромпета твърдеше, че има нередности. Заведе 61 дела за такива и ги загуби ВСИЧКИТЕ. Включително потвърдени решенията от РС на САЩ, където републиканците имат мнозинство.
216
3
 
27
 
! Отговори
Друг Помнещ преди 3 години
Е-гати държавата, щом този й е Президент.
215
1
 
17
 
! Отговори
Тоя преди 3 години
Седи, седи, па се чуди какво да измисли ! Дето имаше един филм - ''Мъже без работа'' !
214
2
 
17
 
! Отговори
До 237 преди 3 години
Напротив,точно е САЩ беше най голямата измама,защото губернаторите демократи на 4 щата промениха изборните правила в последния момент.Пликовете се оставяха във външни пощенски кутии и оттам ги прибираха с чували пощажиите.А оттам нататък нищо не се знае.Няма обратни разписки,клеймото кога се поставя *** разбери!Никакъв ред!Тези глупости без контрол няма да ги внасяме.
213
0
 
7
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 години
очаквам с нетърпение идеята да се гласува с миг29 на изборите, за целта обаче ще трябва да си ги купим от фирмата, дето продаваше сааби ;)
212
2
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 години
До Анонименвидехме колко е железно ... донесоха от 10 кладенци вода дедо да бие. и сега там кой не скача е червен. жалка картинка. но явно на корпоративния вот нема друг начин да се дръпне чергата, така че леко полеко отиваме към направия стил гочоолу и дочоолу
211
0
 
19
 
! Отговори
gosko преди 3 години
Когат се гласуваше с бюлетини, Р.Р. (и не само той) рева за гласуване с машини. Сега като машини се оказа че има, трябва да се реве за друго, примерно за гласуване по пощата.Ако и това се уреди някак, ще каже че трябва да се гласува с дронове или със летящи чинии.Нищо че не му е работа да изменя избирателният закон.Важното е да се всее съмнение в смисъла и легитимността на изборите, което е голямата задача.
210
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По пощата,изби рибата,луд за връзване другари и другарки!Бореца за " честни"избори!Имало опит в други страни,ами най пресния опит ги видяхме, беше катострофален!
209
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До IQ 3.14В САЩ, гласуването по пощата е "Джелезно". Там проблеми с това няма. Върпосът е, че за разлика от Щатите ние не можем да осигурим такава добра организация, да не говорим, че време за това ИЗОБЩО няма. То това е ицелта на куклата на Москва: да се опита да отлижи изборите, а ако не може да сее съмнения въху легитимността им.
208
1
 
20
 
! Отговори
без коментар преди 3 години
Не се ли убедихте , че този човек не е здрав психически.
207
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не напълно възможно,а напълно невъзможно по пощите.Радев да угоди на Христо ***.Хем искат камери при броенето,хем да няма вмешателство в софтуера,да има застъпници,наблюдатели,ама по пощите дето никой не ги вижда " може" или някой знае, че съществуват,или са в чужбина или на легло,или изобщо нянма да гласуват,абе "честно".Предварително условие за подмяна на вота!И как ще пристигнат пликовете същия ден ,я стига!Подвижни урни с ваксинирани служители е по удачно!
206
1
 
14
 
! Отговори
САМО КАЗВАМ преди 3 години
ТОВА НАШЕ ФЪРЧИЛО - ФИГУРАНТ , НАПЪЛНО ИЗБУДАЛЯ.....КАКВО МУ СТАВА , НЯМА ЛИ СЪВЕТНИЦИ ДА ГО СПРЪТ , ИЛИ НАРОЧНО ГО ОСТАВЯТ ДА СЕ ИЗЛАГА.....НАГЛЕДАХМЕ СЕ НА ПРОСТОТИЯТА МУ .....СТИГА ВЕЧЕ....АМАН ОТ ТЪПОТИИ. СЕГА Е МНОГО ЗАГРИЖЕН ЗА ЗДРАВЕТО НА НАРОДА....СПОМНЕТЕ СИ ПРЕДИ НЯКОЛКО МЕСЕЦА КОКВО ПРИЗОВАВАШЕ И КАКВО КАЗВАШЕ .ПЛИТКОУМЕН ЛИ Е ТОЗИ ЧОВЕК....БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ТАКИВА КАТО НЕГО....
205
0
 
8
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 години
гласуване по пощата, гласуване на зайчарници, сглобени от наследниците на партийната "цифрови системи"... добре де, в щатите е тотална трагикомедия, що требва и тука да става сеира? толко ли е важно правилните комунисти да бият на изборите?
204
1
 
14
 
! Отговори
2222 преди 3 години
Този *** сигурно не знае какво е състоянието на пощите.Нека да влезе в една малка пощенска станция.Той просто не знае какво говори. Довиждане!!!