Росен Желязков: Такситата може да поскъпнат с 1 лв.

„Важно е да се организират и проведат честни и демократични избори“
10 яну 2021 08:19, Елка Василева
52
Росен Желязков: Такситата може да поскъпнат с 1 лв.
Кадър: Nova News

Таксиметровият превоз може да поскъпне с 1 лев, заяви транспортният министър Росен Желязков.

"Претенциите на таксиджиите са за първоначалната такса, да бъде 2 до 3 пъти долния праг на размера на тарифата за населеното място, ще намерим разбирателство. Може би превозът ще поскъпне с 1 лв., дължим го след 7 години без промени" заяви министърът пред Нова News.
Желязков увери, че транспортните коридори в рамките на ЕС функционират, няма проблем с придвижването, а „зелените“ коридори показаха своята виталност.

"За нас е важно да се организират и проведат честни и демократични избори, както и да се сформира кабинет с действащо Народно събрание. Готови сме още на 28 март да се проведат", заяви още министър Росен Желязков.

"Търси се обяснение защо, след като два пъти е обявено, че това е датата и са поканени наблюдатели, се правят консултации. Това е смокинов лист, за да се прикрият други неща. Една от версиите е заради липса на готовност на други формации", коментира той.

По думите му независимо от силните противоречия, които бяха изразени срещу Борисов, няма по-подготвен лидер с национално и международно доверие от него в този неспокоен район, в който се намираме.

Според него електронната идентичност е предпоставка за е-гласуване, но за пощата не е много ясно, в САЩ се видя, че крие рискове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Споко. До края на десетилетието ще има таксита без шофьори и на такива като Убер няма да им правят сечено за статута на шофьорите им. ОК Супершанс ще иде в историята.
7
4
 
12
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 3 години
Навсякъде по света таксито е лукс. В Холандия и Германия, когато времето позволява масово се ползват велосипеди за придвижване в града или градски транспорт. Сега с е-тротинетките е още по-удобно, затова и съпротивата срещу тях е огромна.
6
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бакшиши не ползвам от 10 години. Все ми е тая ако ще и без пари да возят няма да стъпя при тези ***.
5
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре! Местя го!Само се чудя какво общо има министерството при наличието на свободен пазар, че да регулира цените. По спомен, невидимата ръка на пазара би трябвало да ги регулира, а не чиновници издържани от данъкоплатеца.
4
1
 
24
 
! Отговори
dmx преди 3 години
Това е открито покровителстване на картелни договорки и всички участници трябва да влезнат в затвора. Това също така, е отмяна на пазарната икономика, защото няма пазарно формиране на цени.
3
4
 
3
 
! Отговори
аде де преди 3 години
Чудесно!
2
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя да ни си мисли, че живеем в Париж ,а да искате по висок патентен данък) гад
1
3
 
28
 
! Отговори
Опгерб преди 3 години
На кой какво дължите, на такситата ли!? увеличение по време на криза е грабеж. Лъжец избори идват и вия си копува те гласове с парите на народа...