Росен Желязков: Такситата може да поскъпнат с 1 лв.

„Важно е да се организират и проведат честни и демократични избори“
10 яну 2021 08:19, Елка Василева
52
Росен Желязков: Такситата може да поскъпнат с 1 лв.
Кадър: Nova News

Таксиметровият превоз може да поскъпне с 1 лев, заяви транспортният министър Росен Желязков.

"Претенциите на таксиджиите са за първоначалната такса, да бъде 2 до 3 пъти долния праг на размера на тарифата за населеното място, ще намерим разбирателство. Може би превозът ще поскъпне с 1 лв., дължим го след 7 години без промени" заяви министърът пред Нова News.
Желязков увери, че транспортните коридори в рамките на ЕС функционират, няма проблем с придвижването, а „зелените“ коридори показаха своята виталност.

"За нас е важно да се организират и проведат честни и демократични избори, както и да се сформира кабинет с действащо Народно събрание. Готови сме още на 28 март да се проведат", заяви още министър Росен Желязков.

"Търси се обяснение защо, след като два пъти е обявено, че това е датата и са поканени наблюдатели, се правят консултации. Това е смокинов лист, за да се прикрият други неща. Една от версиите е заради липса на готовност на други формации", коментира той.

По думите му независимо от силните противоречия, които бяха изразени срещу Борисов, няма по-подготвен лидер с национално и международно доверие от него в този неспокоен район, в който се намираме.

Според него електронната идентичност е предпоставка за е-гласуване, но за пощата не е много ясно, в САЩ се видя, че крие рискове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
предлагам преди 3 години
да им дадете част от партийните субсидии такситата вършат повече работа от партиите и депутатите
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И в Гърция са 1 евро на км ама от това евро на таксиджията остава само18 цента.И за това им се налага да забравят да включат апарата от време на време. Особено от атинското летище.
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Италия цените са около евро на км. Такситата са почти чисто нови, шофьорите чисти и костюмирани. Багажа ти го товарят и разтоварват. Тук е трагедия пък искат да взимат повече от тези там. Там данъци и лизинг не плащат ли?
25
3
 
1
 
! Отговори
А защо... преди 3 години
...баровците с биташки дрехи трябва непременно да ползват такси и да им е евтино. Много им е хубаво обаче да си извикат по телефона такси, курса да им е 500 метра, да платят 1.80 за четиримата, да дадат два лева и да гледат в ръцете на шофьора за ресто?
24
2
 
2
 
! Отговори
Не дрънкай глупости преди 3 години
Който не е карал такси, все дрънка една и съща мантра. Разберете, че цената на горивото далеч не е най-определящия фактор за цената на услугата. Таксиметровите шофьори не са търговци на горива, а търговци на услуга. Че качеството на услугата е ниско, никой не спори, но съм забелязал, че при по-високо качество на предложенага услуга, лъсва с пълна сила максимата "Разбира ли ти *** от кладенчова вода?". Поне в Русе е така.
23
0
 
0
 
! Отговори
Русе ли? преди 3 години
До АнонименТи много лъжеш бре, човек?Коя е тази фирма дето сваля цените в Русе, че аз самия карам такси в Русе и не я знам.
22
0
 
2
 
! Отговори
уберменш преди 3 години
Искаме убер и лифт, а не монопол и таксита !
21
1
 
5
 
! Отговори
Мара преди 3 години
Бройката на "Бакшишите" да се намали до 1/3 и да се въведе униформа и изисквания за чистота!При толкова много "копърки" е ясно че нема да има хляб за всички, дори и тройно да се вдигнат цените.
20
0
 
5
 
! Отговори
Таню преди 3 години
Едно време много ползвах таксита, а бях с бая по-ниски доходи. Сега предпочитам колелото, да походя (радвам се, че имам времето), някой спарк за ден-два, ако ми е по-гъст графика... Нещо много падна нивото на услугата, умножиха се вмирисаните дараци с препотени фасаджии в тях. Цените са, като цяло, доста евтини, ама на фона на предлаганото...
19
3
 
1
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
При соца туристи семейна двойка си поръчваше такси от раз.Сега няколко човека правят страшен пазарлък със таксиджиите, за курс от няколко километра до Сл.бряг напр.Въпреки, че има таксита със 7 места и им излиза по нЕкой лев услугата.
18
1
 
11
 
! Отговори
UBER преди 3 години
Пуснете Убер ! Бакшишите не плащат почти никакви данъци и такси за да упражняват тази дейност, а продуктът който ни продават е отврат!
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 9 бачкатор:Откакто има нощен транспорт не съм стъпвал в такси. После си взех електрическа тротинетка и сега се движа денонощно при хубаво време, минавам целия град за под 2 стотинки за ток. Като е лошо времето си стоя вкъщи на топло или съм хоум-офис. Цените на такситата отдавна не ме вълнуват.
16
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да поскъпнат и с 10. Направо със 100 не щете ли бакшиши, на кого му пука?
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя не е ли време да ходи да печата бюлетини в Костинброд вместо да плаши с поскъпване на такситата
14
1
 
16
 
! Отговори
Глупости преди 3 години
В Русе дори свалят цените масово фирмите. Просто не им излизат сметките при свитото потребление. Който иска да си ги вдига.
13
3
 
22
 
! Отговори
Карандаш преди 3 години
Не разбирам що занимавате всички ни с браншовите тежнения за пари, заплати и такси. Таксито и сега ми е скъпо и не го ползвам. И сто лева да направите таксата все ми е тая. Хляба също ми е скъпо и си решавам въпроса с алтернативи. Икономиката си има силен механизъм за саморегулиране и вмешателство на регулаторни органи е подкрепа за браншове, които не демонстрират икономическа логика на съществуване. И ако ми излезете с номера ток, вода, парно ще ви отговоря с площад, тълпа, тояга.
12
2
 
23
 
! Отговори
Ми добре преди 3 години
Що не десет лева повишение. Даже сто. Абе я направо хиляда и да не ги пипаме следващите седем години, а?
11
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това колко трябва да бъде цената -ще го определи пазара, не някой човек.Като стане 3лв/км - кой ще се качва ? Който може да си го позволи.
10
2
 
15
 
! Отговори
ЖЕЛЯЗКОВ преди 3 години
да се беше правил на мъж когато протестираха шофьорите в Брюксел заради проекта на приятелчето Макарон, жертва на педофилия. Тогава се криеше в уличката да не видят журналистите, че не е там мястото на един миистър, а на трибуната. Ама не смееш да гъкнеш срещу дъртофелницата МЕРКЕЛ, благодетелката на ТИКВАТА и оня комсомоец Макаронов.
9
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво като поскъпнат с 1 лев.?Какви проблеми решавате с това поскъпване? Сега въртят празни по-цял ден, а като поскъпнат какво ще се случи?