Свиленски: Голяма лъжа е, че БСП ще прави коалиция с ГЕРБ

„БСП работи в режим "Избори на 28 март"
10 яну 2021 14:12, Елка Василева
42
Свиленски: Голяма лъжа е, че БСП ще прави коалиция с ГЕРБ
Снимка: архив, БГНЕС

"БСП работи в режим "Избори на 28 март", заяви пред БНР Георги Свиленски - председател на предизборния щаб на БСП. Той подчерта, че социалистическата партия е готова за предстоящите парламентарни избори.

"Целите на БСП са спечелване на изборите и отстраняване на ГЕРБ от властта", посочи Свиленски и подчерта, че е "голяма лъжа" появилата се спекулация в медиите, че може да се стигне до голяма коалиция между БСП и ГЕРБ.

"Тази теза цели обезличаване на БСП и обезличаване на опозиционността на БСП и това, че тя е алтернативата на ГЕРБ. Ако ще правим коалиция в името на по-добър живот на управляващите, БСП няма да участва в такава коалиция", каза Свиленски.

Той припомни, че има решение на Конгреса на БСП, че партията няма да участва в коалиция с ГЕРБ, независимо от резултатите на изборите.

Той заяви, че БСП ще бъдат активни и ще подкрепят промени в Изборния кодекс, свързани с повишаване на избирателната активност и осигуряване на сигурността на гласуващите и на избирателните комисии.

Още по темата

Във връзка с очакването дали БСП ще подкрепи президента Румен Радев социалистът заяви, че в партията му не се води такъв разговор в момента, а след парламентарните избори ще започне обсъждане и събиране на предложения за кандидат-президентска двойка.

"Няма никой от името на социалистите в момента да говори дали ще подкрепи, или не президентската двойка", каза Свиленски.

Той подчерта, че БСП не се меси в работата на държавния глава.

Зам.-председателят на ПГ на БСП беше категоричен, че изключването на Георги Гергов от партията не е противоуставно и посъветва всички, които твърдят това, да прочетат Устава.

Той отхвърли твърдението на председателя на пловдивските социалисти, че с изключването му се цели прикриване на други гафове на БСП. "Не се търси разчистване на лични сметки между Корнелия Нинова и Георги Гергов. Това го каза и самият той: "Проблемът не е Гергов". Спазва се последователната политика на партията и нейния Устав".

 Георги Свиленски коментира и думите на кмета на Перник Станислав Владимиров, който заяви в телевизионно интервю, че "Нинова е злобна и първосигнална жена, която не търпи критика и чуждо мнение":

"Това не са думи на Станислав Владимиров - някой говори през него. ... Следете изявите му, преди да приключи подкрепата от управляващите, под каквато и да е форма, в Перник и ще разберете кой говори през него. Това не е същият Станислав, когото познавам". Той определи като недопустими думите на кмет към партиен лидер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Червени вампири преди 3 години
БКП(соц.) няма да се коалира с никой, защото ще се саморазпусне след трагичните си резултати на тези избори. Отдавна чакаме този добър ден за българската демокрация.Какъв бардак от отвратяги са се скупчили на Позрано - Корлеля, Poгoнoceца, ***, Румен лукойла, Симов,... с една единствена цел - да продължат предателското дело на агитаторите за македонска нация Благоев и Димитров, също селянина от Правец. Че и цветя на паметниците им поднасят!
29
0
 
1
 
! Отговори
КИРО преди 3 години
ВАСИЛ БОЖКОВ,АРАБАДЖИЕВ, ТРАКТОРА И ОЩЕ БЕЗ БРОЙ БАНДИТИ ГИ ПОДГОНИХА НО НЕ ЗАЩОТО СА БАНДИТИ А ЗАЩОТО ПРЕСТАНАХА ДА СИ ПЛАЩАТ НА ХОРАТА ОТ БКП-ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТИЗОБЩО СТРАХОТЕН ЦИРК
28
0
 
0
 
! Отговори
КИРО преди 3 години
ДО НОМЕР 30ТОЧНО СЕ ИЗРАЗИХТЕ 30 ГОДИНИ НИ БАЛАМОСВАТ-И ТО МНОГО УСПЕШНО30 ГОДИНИ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ РАЗИГРАВА ФАЛША ЧЕ ИМА ОПОЗИЦИЯ НА КОМУНИСТИТЕИВАН КОСТОВ,БОЙКО,ЖЕЛЮ,СТАНИШЕВ, НИНОВА И ОЩЕ СТОТИЦИ СЕ КОМАНДВАТ И УЖ СА ВРАГОВЕТОВА УМНИТЕ ХОРА ГО РАЗБРАХА ЧЕ Е ПЪЛЕН ЦИРК И ПЛЮЯТ НА ИЗБОРИТЕУЖАСНО ПЪКЛЕН ПЛАН НА БКП И МНОГО УСПЕШЕН
27
1
 
6
 
! Отговори
няма начин преди 3 години
До ГЕРБ и БСПТака е наредено-Герб са "демократи",а БСП са "опозиция"!За комунисти да си чул нещо!?Няма и да чуеш!Цялата ни политика е цирк Балкански!
26
2
 
12
 
! Отговори
баба Минка преди 3 години
Гледа като мишок у брашно.
25
2
 
13
 
! Отговори
ототн преди 3 години
Този Свиленски ли е Сливенски ли не го знам, обаче ме разсмя, че някой говорел вместо кмета на Перник, тоест кмета на Перник си отваря устата, но излизат други думи и казва нещо, което понеже не е правилно според БКП, не било така. Каква е тая шизофрения, бе, да отричате очевадното.
24
5
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ и БСП преди 3 години
ГЕРБ и БСП са най-големите чуми които България е виждала. Дано се оглозгат взаимно и ни отърват от присъствието си
23
5
 
15
 
! Отговори
Никога преди 3 години
НИКОГА ПОВЕЧЕ БСП + ДпС = БАНКОВИ ФАЛИТИ!!!
22
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ставате Свиленски и за ........за зеле.Единственото което чух да предлагате е - дайте да свалим ГЕРБ.Ама що бе ? Щото крадяли, но доказателства нямате.Просто сте едни некадърници, опитващи се да се докопат до властта с фалшиви записи и обвинения.И когато 1000 пъти повториш една лъжа тя почва да ти се струва истина.
21
3
 
19
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Някои хора не могат да разберат, че нещата се променят и истината винаги изплува един ден. .. Сигурно ще има достатъчно овчици да следват тяхното пришпорване и тази година, обаче, въпреки, че това ще ги доближи до едно унизително разпускане на партията...Нямат капка достойнство да се оттеглят сами от политиката и не престават да си въобразяват, че насила могат да постигнат нещо...Слепи и глухи са БСПарите - нима ще дадем властта на тези лицемери и негодници?!...
20
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заедно са и без коалиция БСП и ГЕРБ то се знае.
19
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъжа е защото и двете са БКП и коалиция не им трябва,те са си една партия заедно си краднат.
18
2
 
16
 
! Отговори
ман преди 3 години
Лужа е да, ще правят коалиция с куку бенд, майките на Манилова и хората на Божков. Новите мутри в изграждане.Честито, *** електорална единица.
17
4
 
14
 
! Отговори
Иво преди 3 години
Че те от ГЕРБ не ви дишат! Каква коалиция?
16
5
 
16
 
! Отговори
гост преди 3 години
До Анонимен 10 БСП не искала власта -този направо ме уби откъде се пръкна отворно, затова бяха с турците и АТАКА те и с дявола ще се съюзът за власта- просот не пиши глупости!!!!
15
2
 
24
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
То ако говорим за лъжи няма по голяма от самата "БСП и СиЕ"АД и вечните и обещания за "Светло бъдеще" ... Пословичните лъжи на акционерите от РеМеДето на "Позитано 20" могат да хващат декиш само сред червените бабички страдащи от старческа деменция и отчасти сред техните унучета ... !!!
14
2
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
И Свиленски, и други умират да наказват с думи всеки, който изрази собствено мнение и е смел. Почти правя евала на кмета на Перник, макар че трябва да внимава повече с квалификациите. Корнелия Нинова се вижда, че е такава; личи си. Тя е женският вариант на Толупа в много голяма степен.
13
3
 
11
 
! Отговори
До 8 преди 3 години
То онази дето е избягала от него, май,добре се насади. . От трън, та на глог.
12
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коалицията я има в момента и ще я има и след изборите. Единствено Радев им пречи и БСП няма да го подкрепят, но това ще бъде в полза на Радев. Така той ще получи стотици хиляди гласа на мразещите БСП и ГЕРБ заради предателството което правят в последните гонини спрямо електората си.
11
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха, ха, ха, тепърва ще започнете с лъжите, компроматите и кой знае какво още, ще измислите. Вече. чакаме филма....