Социалист: Откритата рана Георги Гергов зее в БСП отдавна

Изключването му работи в полза на БСП, смята Александър Симов
11 яну 2021 10:36, Красимир Ангелов
47

В края на миналата седмица се проведе протест пред централата на БСП след изключването на Георги Гергов от партията. Според пловдивските социалисти има грубо погазване на процедурата. Среща с ръководството на партията така и не се състоя, а лидерът Корнелия Нинова не се трогна и заяви, че реформата в БСП продължава.

"Това ще бъде представено като лична саморазправа. Откритата рана Георги Гергов зее в БСП отдавна, крайно време беше този проблем да бъде решен. Това наистина е изчистване на БСП от хората, които превърнаха Прехода в това порочно нещо, което е в съзнанията на хората", заяви депутатът от БСП Александър Симов пред Bulgaria ON AIR.

Той уточни, че Гергов е бил уличен в редица нарушения на устава и на начина, по който работи пловдивската организация. По думите му това ще се случи с всеки, който си позволи да погазва правилата.

"В БСП изключването не става по волята на един човек, колкото и събралата се пред "Позитано" групичка да опитва да го представи така", изтъкна Симов в студиото на "България сутрин".

Той припомни интервю на Гергов от първия локдаун през март-април, в което бизнесменът обяснява как БСП е в губеща позиция, защото не подкрепя Бойко Борисов и ГЕРБ в начинанието им. Тогава организации на БСП от цялата страна са реагирали изключително остро.

"Отцепниците сами избраха да напуснат БСП, след като БСП отказа да ги припознае като фактори в самата себе си. Част от тези другари бяха добре на хранилката на ГЕРБ. От тях прогресивност не съм видял. БСП е единствената политическа сила, която не се кооперира в нито един момент с ГЕРБ и беше крайна опозиция", настоя Александър Симов.

Социалистът е на мнение, че партията вече е в различна кондиция и не стои на дневен ред кой ще е отговорен при евентуална загуба на изборите, а какво да направят, за да спечелят парламентарния вот.

"Няма начин да се каже коя политическа сила е напред - БСП или ГЕРБ. Влизаме в последния етап на нашата подготовка. Казусът "Гергов" всъщност работи в наша полза, защото показва, че БСП няма да търпи корпоративните зависимости. БСП е единствената партия с ясна програма - "Визия за България", каза още депутатът, но отказа да посочи с кого биха се коалирали социалистите в следващия парламент.

БСП е готова и няма претенции към датата на изборите, стана ясно още от думите му. Според Симов социалистите трябва да подкрепят Румен Радев за нов президентски мандат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП отдавна страда от проказа, не е една раната.
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Социалистът Семов е новата Мая Манолова. И тя ги плещеше едни дивотии, цветисто и безконтролно. До където я докара Манолова, до там ще го докара след години и Социалистът.
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кмето на Перник че го уволните ли и него одЪ БееКааПеетоо бре мискини
32
2
 
10
 
! Отговори
Пян Гъ преди 3 години
Не може кой когато се о*ере в БГ, все да го мята на ББ/ГЕРБ, а по света - все на Путин. Аре спрете се малко Не че последните двама са идеални, ама отлюспването на структури си е проблем на БСП, не на ББ. Непрекъснато изливат септичната си яма не на "Позитано", а в цялата държава. Оправяйте се, кво ни занимавате???
31
6
 
15
 
! Отговори
Хохохоооо... преди 3 години
САМО НЕ РАЗБРАХ, КЪДЕ ЗЕЕ ТАЯ РАНА! В *** НА НИНОВА ИЛИ В *** НА СТОЛЕТНИЦАТА.... ХАХАХААА.... ..
30
7
 
14
 
! Отговори
У бре преди 3 години
*** Саше ще е първото,което ще изхвърчи след Кака.Втори ще е копринения баджанак Свиленски..
29
4
 
13
 
! Отговори
Хехе преди 3 години
Зее една незарастваща рана ,и става все по-голяма...
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
едно само неможе да се разбере от действията на БСП.Хем казват че БСП е семейство, хем нарушават традиците на българското семейство - всяко да има свингрухорасе било то на двора или у апертементо, начи.срам и позор оставиха столетницата без Звиня. И са кой че да им грухти прасешки на швайнене акцентен като порк от текезето? а?
27
2
 
16
 
! Отговори
ПЕНКО преди 3 години
КОЛКО ПЛАТИ ОВЧАРОВ, ЗА ДА ПРОБУТА ЩЕРКА СИ В ЦК НА БеСиПи !?!?!?! АМИ АКО ИМА ИНФОРМАЦИЯ ЗА РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ДАНЪЧНИТЕ ВИ ДЕКЛАРАЦИИ И РЕАЛНИТЕ ВИ ПОСТЪПЛЕНИЯ ОТ" ПРЕСТЪПНА ДЕЙНОСТ "--- А...А -СОЦИОНАЛИСТИ !?!?!?!?
26
3
 
17
 
! Отговори
Малко слонче преди 3 години
Тесните социалисти съвсем отесняха.
25
4
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Как го търпяха досега тесните социалисти ми е чудно!?Сигурно си е плащал Свинаря...
24
2
 
13
 
! Отговори
Да бе, да преди 3 години
До Бизнесмен от БургасХората ще си помислят, че машините произвеждат криви, бракувани презервативи! :)
23
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
fake news.
22
5
 
27
 
! Отговори
Бизнесмен от Бургас преди 3 години
Затова ми харесват Др.Симов и Др. Радев , защото са с идеални глави за реклама на презервативи!
21
3
 
18
 
! Отговори
Не трий, бе ! преди 3 години
Бай Герге, бай Герге ! Що не сипа ярма, свинарника гладен....
20
3
 
24
 
! Отговори
Смех... преди 3 години
На Нинова и "зее" *** и ламти за власт и пари от Бюджета на България!АМА СИМОВ СЕ ПРАВИ НА "ХИТЪР" ...И ГО ДЪРЖИ В ТАЙНА!!!!И ТОЙ СИ МИСЛИ , ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА БАЛАМИ И *** 80%....!
19
2
 
15
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
То и социалиста Кр.Пастухов си мислеше , че може да бъде съюзник с комунистите , ама това му изяде главата и гни в затвора , като куче!
18
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен, няма смисъл да ги закриваме. Виж кои са силните на деня- това смехотворно същество от статията. Защо да хабим ресурс да ги закриваме, те сами ще се закрият.
17
1
 
19
 
! Отговори
О,ооо....Я, СТИГА преди 3 години
ПОДГОТОВКАТА НА ВСИЧКИ КАДРИ ОТ БКП/БСП Е ЕДНА И СЪЩА:ДОКАТО СА В ОПОЗИЦИЯ , И ВЪН ОТ ВЛАСТТА , СА ГОТОВИ НА ВСИЧКО И С ДЯВОЛА ДОРИ ДА СЕ КОАЛИРАТ , ЗА ДА ЗАГРАБЯТ ВЛАСТТА!ПИПНАТ ЛИ ВЛАСТТА--СИСТЕМНО И МЕТОДИЧНО , СЕ ЧИСТЯТ И ИЗБИВАТ ДОВЧЕРАШНИТЕ СИ СЪЮЗНИЦИ , ЗА ДА СА ЕДИНСТВЕНИ ВЪВ ВЛАСТТА И ЛАПАНЕТО!ИСТОРИЯТА Е БОГАТА НА "КОМУНИСТИЧЕСКИ ДЕЛА И ДОКУМЕНТИ"..ХА,ХА,ХАААААСАМО НАИВНИЦИТЕ СИ МИСЛЯТ , ЧЕ ЩЕ ПРОКОПСАТ В СЪЮЗ С ТИЯ ЧЕРВЕНИ ИЗЕДНИЦИ И УБИЙЦИ!НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ , АМА ИЗОБЩО!
16
1
 
13
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Виденов определено беше подготвен и с морал. Просто му спретнаха представление. Определено има нужда от чистка, и един от хората е приватизаторката от Крушовица (нищо лично към селото,много стойностни хора са от там,но не и тази). А Станишев е председател на партията на европейските социалисти.