Борисов посети Хаджидимово, обеща помощ след пороите

Премиерът посочи, че се търси вариант за големите ученици след 31 януари
Обновена: 13 яну 2021 17:46 | 13 яну 2021 17:37, Красимир Ангелов
31
Борисов посети Хаджидимово, обеща помощ след пороите
Снимка: МС

Правителството ще помогне за възстановяването на моста на Хаджидимово, който беше разрушен от придошлите води на река Места, обяви министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът и заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков пристигнаха на място и увериха, че в най-кратки срокове мостът ще бъде възстановен. Това ще стане веднага, след като водата се оттече.

Борисов и Нанков направиха оглед и на дигата, която също има нужда от ремонт.

Още по темата
"Виждате колко е бърза водата. Дигата трябва спешно да бъде възстановена", добави министър-председателят, цитиран от пресслужбата на кабинета.

Борисов пое ангажимент да разговаря с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев за възможностите да се помогне на Хаджидимово за изграждане на физкултурен салон към училището в града. По-рано днес правителството отпусна и 600 хил. лв. за ремонт и благоустрояване на централна улица "Климент Охридски" в Хаджидимово.

Премиерът се ангажира и да обсъди с министъра на младежта и спорта Красен Кралев начините да се помогне на село Блатска за възстановяването на стадиона, който беше залят от реката.

По-късно Борисов посети и село Рибново.

"Колкото повече училища, игрища и класни стаи, толкова по-добре за бъдещето", отсече той.

Премиерът посети училището "Йордан Йовков", за чийто нов корпус правителството отпусна днес близо 1,3 млн. лв. Средствата са част от тригодишната програма на МОН на стойност 210 млн. лв. за изграждане и реконструкция на ясли, детски градини и училища в страната.

"Правим всичко възможно, ако така управляваме добре пандемията, 31 януари да пуснем и големите ученици да започнат да се въртят, защото те седят в къщи и губят навици", изтъкна министър-председателят.

Премиерът акцентира върху подкрепата на правителството за българските общини, независимо от партийната принадлежност на кметовете им. "Днес един колега бивш говореше за симбиоза между ГЕРБ и ДПС. Но ние даваме пари за училищата. Тук нали са български деца? Навсякъде учат деца и трябва да се образоват. Тези, които буквално си чешат езика с темата, нека да погледнат училищата, игрищата – всичко е сменено – дограми, обзавеждане и тук учат децата. 500 ученика! Как да не го разширим?", посочи Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаджидимово не се имат за българи.Ако искате отидете там и ги попитайте лично за какви се имат.А,и един съвет: като слезете в селото,не гасете двигателя на колата и гледайте да не сте сами.Съвет.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората с действията си вървят срещу природата.А те са част от Природата от Вселената от Цялото.Изсичат се дървета, замърсяват се реки с отпадъци, убиват се животни. В следствие ,природата отвърща на вашите действия, и после .. ама дъжда наводни къщата .. а, колко дървета или цветя засадихте, колко животни нахранихте..Природата е тялото на Бог https://youtube/watch?v=XAi3VTSdTxU
26
0
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
До БбНяма да помогне....Трябва да си отидат всички внуци,правнуци, любовници и пр. на червените аайду.ци.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахаха, били огледали е и, какво разбират те, само се шляят и не работят. Има си хора които да огледам и да кажат какво да се направи, тия са туристи та наш гръб.
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Престъпленията на тази власт спрямо българската нация са не едно и две. Чашата отдавна е преляла, търпението и толерантността на българите е трудно обясним феномен, но задаващият се тотален провал с ваксинацията у нас поражда у всеки добър гражданин чувства на силна ненавист към нискокачествения пролетариат, наречен ГЕРБ, който е превзел ключовите държавни институции - и на ниско, и на средно, и на високо ниво.
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дърта комунистическа смес! Ще си ходиш вече на пролет искаш не искаш д-р Борисов!-:) Нормалните хора искат вече нещо различно от името д-р Борисов!-:)
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да се помогне на Хаджидимово за изграждане на физкултурен салон към училището в града-------За какво е този салон, като на децата е забранено да спортуват на закрито?
21
0
 
12
 
! Отговори
българин преди 3 години
" Инспектирай" Инспекторче" Че Не остана служба вече! Март се УВОЛНЯВАШ!-:)) Даааа.....
20
0
 
8
 
! Отговори
мак преди 3 години
Това му е специалността - да раздава кинти. За предпазване от наводнения или пък качествено строителство се иска акъл, а той липсва. Скоро вместо да се перчи, как навсякъде се строи ще трябва да казва - навсякъде се срутва.
19
0
 
8
 
! Отговори
ATAKA_FOREVER преди 3 години
"БУЛГАРИСТАН_2021"ЕООД("ГРЪБ"ООД до 2009МОЛ: ТИКВОНИЙ 1 БАНКЯНСКИ-ЕИК:681Банкова сметка (за "помагане"): ЧекмеджеБанкКлон на СИК-с.БанкяВсичко ЗАБРАВЯМЕ и ПРОЩАВАМЕПри Въвеждане на: Безусловен Базов Доход наречен:-" ГРАЖДАНСКА ЗАПЛАТА"С Минимална сума от 350?. Анадън му ???
18
0
 
9
 
! Отговори
Всеки ден преди 3 години
Става все по гнусен!
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разделете повече 1 милиард и ги подарете на хората както на така наречения бизнес ,пък март ще гласуваме за вас )
16
1
 
9
 
! Отговори
ДО 10 преди 3 години
ЧНОГО ПРОСТО. ТЪРСИ КЪДЕ ДА СЕ СКРИЕ СЛЕД ИЗБОРИТЕ. А НАЙ - ДОБРЕ Е НА МАЙКА СИ В ПРИРОДАТА.
15
0
 
9
 
! Отговори
Математик от Щаба преди 3 години
А китайците разстрелват за корупция от 250 хил долара. Или обесват...забравих.Тук ако се приложи и има една бесилка налична, трябва да работи денонощно за период о 8-10 месеца с политическия материал от прехода. Изчислих ги + - месец.
14
1
 
9
 
! Отговори
те такааа преди 3 години
Като ПОСЕТИТЕЛ ли се е цанил да работи или..............?
13
1
 
9
 
! Отговори
Батман Борисоff преди 3 години
Премиерът посочи, че се търси вариант за големите ученици след 31 януари, може и сам да ги обучава.
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Строи, построеното се скапва моментално, ремонтира, ремонтираното се скапва и се дават пари за ремонт на ремонта....Ако е вярно, че става чрез обръч от фирми си мисля, че някой барба Ганьос е станал по богат от митичния Крез. И изобщо не му пука примерно, че укрепване за 6 млн??? поддава след седмица на първия дъжд. Той не дължи обяснения. Хвърля пари, които като бумеранг се връщат по чекмеджетата му. Такава ламя светът не бе виждал
11
1
 
8
 
! Отговори
S klasse преди 3 години
Кмето повозил ли го е на новия Мерцедес?
10
2
 
13
 
! Отговори
не разбрал преди 3 години
И защо този човечец постоянно ПОСЕЩАВА или ИНСПЕКТИРА нещо?!Търговски пътник ли работи?
9
1
 
8
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Помоща е 300 лв.за къща.Дова дава бойчето вече 11 години при всяко природно бедствие.