Ненков: Плаши ме начинът на комуникиране от страна на президента

По думите на депутата ГЕРБ е избрала да върви по трудния път
14 яну 2021 22:40, Нели Христова
82

Президентът издаде указ парламентарните избори да се проведат на 4 април. Румен Радев отправи редица критики към институциите и поиска от управляващите и ЦИК промени в Изборния кодекс и подсигуряване на гласуването.

"В края на лятото ГЕРБ избра по-трудния път - приехме отговорността да се справяме с пандемията, да подкрепим бизнеса, да запазим работни места и да изведем страната към плавен преход, за да не се стига до политическа криза. За нас винаги най-близката дата е най-приемливата. За нас не е самоцел да си пазим топлите депутатски кресла", заяви депутатът от ГЕРБ Александър Ненков в "Денят ON AIR".

Той призна, че се плаши от това, което ще стане след изборите, тъй като икономическата ситуация не е добра и предстоят много въпросителни пред следващото правителство. Много е важно държавата да не изпадне в тежка политическа ситуация, изтъкна Ненков.

"Плаши ме начинът на комуникиране от страна на президента. Този Апокалипсис, който се начерта от неговите изказвания... Опитва се да постави разделителна линия в обществото. Той е президент на всички българи, не само на тези, които са срещу ГЕРБ и Борисов. Не успя да осъзнае тежестта на неговата функция", подчерта депутатът пред Bulgaria ON AIR.

ГЕРБ определи като неприемливи предложенията на Радев за промени в Изборния кодекс. Партията няма да внесе и да одобри нито една от промените, които предложи президентът.

"Видяхте в САЩ какъв риск може да донесе едно гласуване по пощата. Крайно време е да престане търсенето на оправдания от всеки загубил в изборните правила. България прави достатъчно демократични избори. ГЕРБ за пръв път ще прави парламентарни избори. Трябва след изборите да си стиснем ръцете и да решаваме ребуса с разум и обективност, а не с емоции и търсене на оправдания", обясни депутатът от ГЕРБ.

Според Ненков за българите в чужбина е много важен въпросът с противоепидемичните мерки на другите държави, що се отнася до гласуването им. Той е на мнение, че тайната на вота трудно ще бъде защитена при отварянето на писмата, които ще пристигат у нас от чужбина.

"Целта е създаването на хаос. Това е политически егоизъм с цел президентските избори", смята Ненков.

В момента се подготвят правила с ЦИК, за да се намери начин да гласуват хоспитализираните хора у нас, стана ясно още от думите му. Това може да стане чрез мобилни урни.

"Държавата се опитва да натиска нагоре минималната работна заплата, за да притиска бизнеса да има по-големи доходи и хората да са по-удовлетворени", каза още Ненков.

Той не се ангажира с мнение кой е виновен за водната криза у нас, но по думите му тя се управлява добре. Депутатът смята, че държавните органи са си свършили добре работата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 33За какво са подстрекавали Тръмп и Радев Не съм му гледал митинг на Тръмп , призовавал ли е хората да щурмуват техния парламент ?А Радев какво каза -" да махнем мутрите от властта" - нещо такова . Какво му е на призиваВсички некупени хора виждат ,че у нас престъпността се е сраснала с властта . Защо всички други страни може да се борят с мафията и корупцията във властта, а ние не бива да им разваляме рахътлъка ?
32
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пъпешът плаши с непредсказуемостта си. Като л. уд с картечница е.
31
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не сравнявам Првзидент в парламентарна република с пряка демокрация с Првзидент в президентска република с представителна демокрация.Сравнявам Тръмп и Радев по подстрекателство, редовно чупене на т. ъпометъра, нарцисизъм и политическо късогледство.
30
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев не е чувал за Ненков. Но Радев не е чувал и за добър вкус. Иначе нямаше да направи Вила Калина гейт.
29
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 21 как може да сравняваш с Тръмп с Радев Единият разполага с почти цялата власт в ръцете си , а другият има 99% представителни функции Как човек с никаква реална власт / БГ президентът/ може да бъде отговорен за социалното , икономическо , здравно и т.н състояние на държавата Още повече ,че Радев управлява от 2017та година Герберските *** или фенове не мислите ли преди да пишете
28
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев не е чувал за този човек. Радев не е чувал и за такт, защото се държи като слон в стъкларски магазин.Радев не е чувал и за здрав разум, защото всичко, което предлага е толкова недомислено, че на ГЕРБ им трябват 5 секунди да го поставят на мястото.
27
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм ***, но пак ще говорим колко е т.ъп Радев, след като си бие камшика. Но в минало свършено време.
26
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев издува перки. Но е въздухар. Никой не го приема насериозно. Но е дъвка за предъвкване. Почти всеки мой познат ОБИЧА да говори колко и защо не харесва Радев
25
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Радев не участва в изборите за втори мандат , или не го спечели , троловете без работа ли ще стоят , или ще търсят нов враг Сега се вижда , че си изкарват прехраната с плюене по него
24
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев командва тyлyпите с юмруче. Как няма да е опасен за гражданския мир. И мен ме притеснява колко изтрещява, когато го притиснат в ъгъла. Както направиха разследващите го.
23
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 8 знаеш ли какво означава импийчмънт ?Или това ти пуснаха в опорките и го повтаряш в несвяст ?
22
5
 
6
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
ОНУЙ нещо как понесе новината за датата на изборите?
21
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е Ненков. Радев върви по пътя на Тръмп. Достатъчно е Божков да поотпусне кесията и мутро-метежо-*** ще се развилнеят под Радева команда
20
3
 
11
 
! Отговори
До 13 преди 3 години
До номер 13 - много си прав! Обаче ако съкратят администрацията на 1/3 няма да има кой да ги избира на избори ...
19
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е смешен. Нахъсано, но глупаво човече. Категоричен само в невежеството си. Алчен да му ходят по свирката. Агресивен, когато е изплашен. Жалка картинка е Радев
18
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
4 април ще е ден като всеки друг. Всяко чудо за 3 дни. Много приказки на пазара и накрая нищо на масата. Та и с тази дата ще е същото. Бетонираха Борисов с жалките си опити за щурм и метеж. Организираха пуч и целта им беше преврат. За същото на Тръм се иска импийчмънт. А за другаря Радев нищо защото са прекалено толерантни българите. Качиха им се на главите в София някакви 30 човека затравят Орлов мост вечер и полицията ги пази.Палиха полицаите със слама на 2.09.20г., ултраси ги бомбандираха...
17
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кой е тоя връзкар? и той ли е от ръкопляскащите до замайване по команда ?
16
11
 
15
 
! Отговори
Еьин тулуп преди 3 години
Змията хапе най-силно преди да умре.Разбрахте ли нещастни герберунгелски тролчета?
15
11
 
10
 
! Отговори
до стоян преди 3 години
Стояне, не мисли, че БСП са нещо по-различно. Същата банда разбойници, които неведнъж са разорявали страната. Да, ГЕРБ са зло, но БСП са по-голямото зло.
14
10
 
16
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
Тая престъпна Хунта ГЕРБ -Суджук трябва незабавно да се озове в затвора и да бъде конфискувано имуществото на всички от Политбюро на ГЕРБ!!!