Ненков: Плаши ме начинът на комуникиране от страна на президента

По думите на депутата ГЕРБ е избрала да върви по трудния път
14 яну 2021 22:40, Нели Христова
82

Президентът издаде указ парламентарните избори да се проведат на 4 април. Румен Радев отправи редица критики към институциите и поиска от управляващите и ЦИК промени в Изборния кодекс и подсигуряване на гласуването.

"В края на лятото ГЕРБ избра по-трудния път - приехме отговорността да се справяме с пандемията, да подкрепим бизнеса, да запазим работни места и да изведем страната към плавен преход, за да не се стига до политическа криза. За нас винаги най-близката дата е най-приемливата. За нас не е самоцел да си пазим топлите депутатски кресла", заяви депутатът от ГЕРБ Александър Ненков в "Денят ON AIR".

Той призна, че се плаши от това, което ще стане след изборите, тъй като икономическата ситуация не е добра и предстоят много въпросителни пред следващото правителство. Много е важно държавата да не изпадне в тежка политическа ситуация, изтъкна Ненков.

"Плаши ме начинът на комуникиране от страна на президента. Този Апокалипсис, който се начерта от неговите изказвания... Опитва се да постави разделителна линия в обществото. Той е президент на всички българи, не само на тези, които са срещу ГЕРБ и Борисов. Не успя да осъзнае тежестта на неговата функция", подчерта депутатът пред Bulgaria ON AIR.

ГЕРБ определи като неприемливи предложенията на Радев за промени в Изборния кодекс. Партията няма да внесе и да одобри нито една от промените, които предложи президентът.

"Видяхте в САЩ какъв риск може да донесе едно гласуване по пощата. Крайно време е да престане търсенето на оправдания от всеки загубил в изборните правила. България прави достатъчно демократични избори. ГЕРБ за пръв път ще прави парламентарни избори. Трябва след изборите да си стиснем ръцете и да решаваме ребуса с разум и обективност, а не с емоции и търсене на оправдания", обясни депутатът от ГЕРБ.

Според Ненков за българите в чужбина е много важен въпросът с противоепидемичните мерки на другите държави, що се отнася до гласуването им. Той е на мнение, че тайната на вота трудно ще бъде защитена при отварянето на писмата, които ще пристигат у нас от чужбина.

"Целта е създаването на хаос. Това е политически егоизъм с цел президентските избори", смята Ненков.

В момента се подготвят правила с ЦИК, за да се намери начин да гласуват хоспитализираните хора у нас, стана ясно още от думите му. Това може да стане чрез мобилни урни.

"Държавата се опитва да натиска нагоре минималната работна заплата, за да притиска бизнеса да има по-големи доходи и хората да са по-удовлетворени", каза още Ненков.

Той не се ангажира с мнение кой е виновен за водната криза у нас, но по думите му тя се управлява добре. Депутатът смята, че държавните органи са си свършили добре работата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
7
 
16
 
! Отговори
:) преди 3 години
Ненков, да ти кажа ли как да "Държавата се опитва да натиска нагоре минималната работна заплата, за да притиска бизнеса да има по-големи доходи и хората да са по-удовлетворени"?? Ми много просто бе - съкращавате държавната администрация на 1/3 от това, което е сега и вдигате тройно заплатите на тези, които останат. ;)
12
11
 
12
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Четвърти април ще е новият Девети септември!!! Венсеремос!!!
11
12
 
25
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Радев им бърка в здравето на герберите.Затова тези гербави вируси трябва да бъдат унищожени.
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОК
9
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да се плашиш, фигуранта си заминава.
8
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разделител номер 1 в държавата ни води към гражданска война!Импийчмант!Не го показвайте повече до президентските избори!
7
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Начинът на комуникиране е live през фейсбук lдокато шофираш Тойота Секвоя.
6
10
 
26
 
! Отговори
стоян преди 3 години
ГЕРБ е толкова компрометирана банда,че всичко казано от тях е без значение.Всичко свързано с тази корумпирана шайка навява само една единствена мисъл -съд и затвор.Обществото иска справедливост и осъдени политици.Времето за тези неща наближава.България ще получи своя катарзис.
5
7
 
19
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Абе Ненков,като не знаеш какво да кажеш,по-добре си трай.Не преставате да се излагате,ей!
4
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз нямам президент!И затова не искам да се споменава името му!Това е!Закривай!
3
4
 
26
 
! Отговори
кажете честно преди 3 години
кажете честно - като видите нагличката опулена физиономия на Ненков не ви ли се иска да почнете да я удряте.верно че всичките гербави имат нагли физионимии ама тоя е нива над всички с неприятността си.
2
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям българин и патриот е Радев!Мафията не можа да го уплаши.
1
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може да е президент на всички българи, но не и за мен.