Ненков: Плаши ме начинът на комуникиране от страна на президента

По думите на депутата ГЕРБ е избрала да върви по трудния път
14 яну 2021 22:40, Нели Христова
82

Президентът издаде указ парламентарните избори да се проведат на 4 април. Румен Радев отправи редица критики към институциите и поиска от управляващите и ЦИК промени в Изборния кодекс и подсигуряване на гласуването.

"В края на лятото ГЕРБ избра по-трудния път - приехме отговорността да се справяме с пандемията, да подкрепим бизнеса, да запазим работни места и да изведем страната към плавен преход, за да не се стига до политическа криза. За нас винаги най-близката дата е най-приемливата. За нас не е самоцел да си пазим топлите депутатски кресла", заяви депутатът от ГЕРБ Александър Ненков в "Денят ON AIR".

Той призна, че се плаши от това, което ще стане след изборите, тъй като икономическата ситуация не е добра и предстоят много въпросителни пред следващото правителство. Много е важно държавата да не изпадне в тежка политическа ситуация, изтъкна Ненков.

"Плаши ме начинът на комуникиране от страна на президента. Този Апокалипсис, който се начерта от неговите изказвания... Опитва се да постави разделителна линия в обществото. Той е президент на всички българи, не само на тези, които са срещу ГЕРБ и Борисов. Не успя да осъзнае тежестта на неговата функция", подчерта депутатът пред Bulgaria ON AIR.

ГЕРБ определи като неприемливи предложенията на Радев за промени в Изборния кодекс. Партията няма да внесе и да одобри нито една от промените, които предложи президентът.

"Видяхте в САЩ какъв риск може да донесе едно гласуване по пощата. Крайно време е да престане търсенето на оправдания от всеки загубил в изборните правила. България прави достатъчно демократични избори. ГЕРБ за пръв път ще прави парламентарни избори. Трябва след изборите да си стиснем ръцете и да решаваме ребуса с разум и обективност, а не с емоции и търсене на оправдания", обясни депутатът от ГЕРБ.

Според Ненков за българите в чужбина е много важен въпросът с противоепидемичните мерки на другите държави, що се отнася до гласуването им. Той е на мнение, че тайната на вота трудно ще бъде защитена при отварянето на писмата, които ще пристигат у нас от чужбина.

"Целта е създаването на хаос. Това е политически егоизъм с цел президентските избори", смята Ненков.

В момента се подготвят правила с ЦИК, за да се намери начин да гласуват хоспитализираните хора у нас, стана ясно още от думите му. Това може да стане чрез мобилни урни.

"Държавата се опитва да натиска нагоре минималната работна заплата, за да притиска бизнеса да има по-големи доходи и хората да са по-удовлетворени", каза още Ненков.

Той не се ангажира с мнение кой е виновен за водната криза у нас, но по думите му тя се управлява добре. Депутатът смята, че държавните органи са си свършили добре работата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя герберски *** да си затваря плювалникааа да не му го затворя аз по улиците някъде.
72
5
 
6
 
! Отговори
Къв е тоя преди 3 години
Сополанко, я си избърши ***, още не си дорасъл да даваш ъкъл на президента.
71
6
 
5
 
! Отговори
Катюша преди 3 години
Кауна Радев е атеист, и като всеки болшевик мрази религията..
70
4
 
6
 
! Отговори
Л.Иванов преди 3 години
Много се учудвам- защо продължаваме да спорим и да изказваме мнения по провеждането на изборите! И на баба Дора от Долно Нанагорнище вече и стана ясно, че изборите са КУПЕНИ, и то отдавна, и само абсолютни наивници могат да мислят за промяна! Доказателства- няма да ми стигне мястото и времето!Така че изходът е един- всеки да гласува по съвест, и веднага след изборите- навън/ имам предвид извън България!/
69
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много плашлив господин. Мен пък не ме плаши, защото няма за какво - директно им ги казва нещата, ама да директните истини най-много болят и от тях най-много се обиждат двуличниците.
68
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаЗа твоя човек бих казал,че е дилетант,ако ме разбираш какво ти говоря.Виж,за дървенето го разбра от раз.
67
4
 
7
 
! Отговори
ай сопри се преди 3 години
чебуРАШКА се дърви на президента,защото го устройва фростотията на неговите подзащитни.А те си сменят позициите според изгодата.Говоря за един член на бкп.А и момчето от снимката е син на партиен секретар....нема начин да им повярвам.
66
2
 
7
 
! Отговори
господин за 1 ден преди 3 години
Стига се плаши - марш в Симитли!
65
5
 
9
 
! Отговори
ля ля преди 3 години
това момче дойде в квартала и тихичко запозна да се промъква нагоре! жалко защото беше добро и се захвана с пр0стата страна на нацията! иска да се развива ама с какъвто се събереш такъв си ставаш! тези хорица искат гладко да превземат всяка земя и всеки бизнес за да могат да постигнат своето надмощие - пари!!!!! всичко е за парите - срамота че направихте толкова ценни тези хартийки! срамота
64
16
 
12
 
! Отговори
Мнение на мнозинство преди 3 години
Такава злоба и реваншизъм към ГЕРБ.Щом БСП, ДПС и околния им фон толкова викат срещу ГЕРБ,това е сигурен признак, че вървят в правилната посока!
63
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този изговори ли си репликата или пак я сричаше
62
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На мама и тате депутатчето още малко и ще се разциври.
61
9
 
15
 
! Отговори
българин преди 3 години
Трябва да се плашите от разследванията,които ще започнат,след като паднете от власт,и арестите.
60
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербаджиите са уплашени с право, защото властта им се изплъзва. А маниера на политическата ни класа е зловещ - който падне бива стъпкан.
59
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
" Гласуване по пощата "какъв пример за фалшификации,предложен от Ристю " Умното" и съответно подкрепен от знаещия "много езици" " радетел за " честни" избори ,но от незнайни и невидни фантоми,наречени гладоподаватели.Това е най безпринципното и цинично предложение в днешно време.Дори и руснаците им се подиграват на тези зад океана на системата на гласуване.
58
12
 
7
 
! Отговори
До 59 преди 3 години
И какво следва?Мая Общата,дребни черепчета,Чалгар,Хр Пинокиото,Гечев,Техноимпексова ,Р.Овч.,страхотна алтернатива!
57
13
 
9
 
! Отговори
До 58 преди 3 години
Е стига с това мнозинство,вече е малцинство.За 4 години деструктивна политика,злоба,наглост,тотална конфронтация,една съскаща змия,съзнателно разделение ,негативизъм за всичко,внушения за безизходица,за обреченост на всекиразник или повод,какъв президент,подстрекател към хаос,юмруци,към регрес.През това време влязохме в Банковия съюз,мащабно строителство,пречиствателни станции,увеличи се БВП,доходите,пенсиите,въпреки неговото умишлено черногледство да блокира позитивното,прогреса, креативноста
56
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ненков, чакай да видиш какво следва като паднете от власт...
55
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентът е избран с абсолютно мнозинство и с пряко гласуване. Каквото прави, го прави от и в името на тези хора. Нещо повече - даже хора, които не са гласували за него, сега го подкрепят.
54
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Тръмп плашеше, ама сега сам е изплашен за бъдещето си.