Католическият Раковски иска от Радев нова дата за изборите

На 4 април католическата общност празнува Великден
133
Католическият Раковски иска от Радев нова дата за изборите
Снимка: Dnes.bg, архив

Президентът Румен Радев да промени датата на изборите, защото на 4 април католическият свят празнува Великден. За това призова кметът на община Раковски Павел Гуджеров, където живее най-компактната католическа общност у нас

Кметът иска нова дата за вота, за да могат вярващите да имат един семеен, спокоен, тих и християнски Великден.

Още по темата

„Българският народен гений е казал: "Сто баби хилаво бебе!". Обикновено, преди да се вземе дадено решение следва, то да бъде премерено и последствията му да бъдат огледани от всички страни. Вземането на решение обаче следва да зависи единствено и само от човека, който го взима, а не от редица други съветници. За да изясня написването на този пост, е много важно също да отбележа, че Конституцията на Република България от 1991 г. (КРБ) въвежда свобода на религиозните вероизповедания.Тук ще си позволя да цитирам нашия национален герой В. Левски: „… една чиста и свята република, в която болгарин, турчин и евреин ще бъдат равни…“ След вчерашното решение, официализирано с указ на държавния глава, обаче се оказа, че в нашата чиста и свята република всички са равни, но има и някои „по-малко равни“, написа той в социаната мрежа Facebook.

„Тук ще си позволя една вметка още в началото на мандата си г-н Румен Радев се опита да скъса отношенията между православни и католици, като едва не вкара Република България в дипломатически скандал с Ватикана. Всички ние българи католици си спомняме за погрешно разчетения протокол. Тогава Н. Пр. Анселмо Гуидо Пекорари, апостолически нунций на Ватикана в България, ясно подчерта, че Ватикана никога не е писала в нито един нарочен документ, че НЕ иска православният клир да участва във визитата на Република България във Ватикана. Напротив, каза тогава нунцият, православните са наши братя. Очевидни, обаче никой от президентството не успя правилно да разчете протокола и за това визитата се осъществи без нито един представител на католическата църква в България и без нито един представил на клира на православната църква“, посочва кметът.

„Уважаеми г-н президент, ние, българите католици, най-много обичаме две неща: Бог и нашата държава. Никога едното не върви без другото. Никога не избираме едното от тези две неща. Никога не сме били поставяни пред избора Бог или държавата. Когато едно бебе се роди в българската католическа действителност то научава едновременно две неща: 1. Как да се моли от баба си и 2. Колко велика е нашата държава от дядо си. Така пораствайки детето се реализира като достоен християнин пазещ ценностите на държавата. Гражданин, какъвто го изисква църквата и християнин, какъвто го изисква държавата“, пише още Гуджеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
3
 
1
 
! Отговори
Българин до 73 преди 3 години
Болен си, лекувай се, ако не е късно!
74
3
 
1
 
! Отговори
Българин до преди 3 години
Болен си, лекувай се, ако не е късно!
73
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой друг си мини мнението най малко 3 пъти в деня
72
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До поплювко 76 - Великден през 2021 година е на 2 май.
71
16
 
15
 
! Отговори
ааа не бе преди 3 години
И защо трябва цялата държава да се съобразява с някакъв си Раковски?!Като са католици, да си ходят у..............Католиция!
70
3
 
13
 
! Отговори
Напомняне преди 3 години
Църквата е отделена от държавата. Уважение всекиму, привилегии - никому!
69
19
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руския агент радев се изплю върху най-християнския празник- Великден! КОМУНИСТ С НАПОМПАН ПУТИНСКИ " РЕЙТИНГ"!!!!
68
2
 
9
 
! Отговори
Мисията преди 3 години
Гледайте Мисията от 1986г.с Де Ниро. Да видите каква е била политиката на католическите държави спрямо индианците в Латинска Америка.
67
3
 
9
 
! Отговори
Райко преди 3 години
Аз пък искам изборите да са събота срещу петък
66
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
e, te tam sa drebna periferia spored tatiana doncheva, moje i bez tehnite glasove ;-)))
65
10
 
15
 
! Отговори
Тъй преди 3 години
да вземем да питаме и шиитите, сунитите, будистите, евангелистите, *** и най-вече църквата на голямото спагетено чудовище кога им е удобно. Уж сме светска държава с официална религия - православно християнство.
64
11
 
12
 
! Отговори
САМО КАЗВАМ преди 3 години
ТО ЗА АЙЛЯКЧИЯТА - ФИГУРАНТ ИЛИ К#О#М#У#Н#Д#Е#Т#А#Т#А , ТОВА НЕ Е НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ , ДА КАЖЕШ И ОБЕЩАЕШ НЕЩО.....И ПОСЛЕ , ДА СЕ ОТМЕТНИШ , КАТО К#У#Ч.... ОТ ХИХИХИ .....
63
9
 
15
 
! Отговори
До 60 преди 3 години
Не ГЕРБ, а Радев-Решетников определи датата 04.04.2021 г.Жалко, по-скоро цинично е за президента на една страна, член на ЕСсмяната от зимно в лятно часово време да е по-голям аргумент от празнуването на най-светлия християнски празник Великдин от 2 от най-големитеобщности в България.
62
2
 
11
 
! Отговори
das преди 3 години
сега е модерно всеки да е с/у Борисов и да трупа дивиденти сега това е модерно.
61
13
 
16
 
! Отговори
до 64 преди 3 години
64 как Борисов млати Радев - на сън ли? Защота наяве рейтинга на Радев е около 3 пъти по-висок от на Борисов,
60
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Датата няма значение. Важното е да се лае .
59
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радевите партизани бягат като дявол от тамян покрай факта, че Борисов млати Фигуранта както си иска. Борисов в прав текст го каза, когато си посочил веднъж една дата трябва като истински мъж да я отстояваш. Седмица по-късно Фигурантчу се хвана на кукичката и смени датата. Ето колко е "истински мъж".
58
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как така се говори от името на нас раковчани? Референдум ли имаше? Просто на някой това му се иска и си го пише. Не е така. Поразходете се из града и ще усетите настроението на раковчани към управниците. Най-споменаваната дума е майка.
57
21
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кмете засрами се от децата си и не лъжи само защото ГЕРБ така ти е наредил - всички да плюят Радев защото страха от Неговия рейтин /64 срещу 21 на Бойко/ е ужасно смразяващ. Знаеш моного добре , че в Раковски ГЕРБ вече няма шанс.
56
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До гражданин на СофияТочно това целят ГЕРБ, "патриотите" и БСП ниска избирателна активност. Затова не може да се гласува по пощата, но може гетата да гласуват под строй срещу заплащане.