Борисов с оценка: Това, което поехме като ангажимент, го изпълняваме

Което правим в образователната инфраструктура е огромно, заяви премиерът
Обновена: 16 яну 2021 18:45 | 16 яну 2021 15:18, Красимир Ангелов
182

Снимка: МС

"Това, което поехме като ангажимент, го изпълняваме". Това заяви премиерът Бойко Борисов, който посети Хаджидимово по време на съботната си обиколка из страната.

"Поехме ангажимент към хората - мостът е готов. Само преди 3 дни знаете какви наводнения бяха", посочи премиерът. В сряда той посети района на разрушения от придошлите води на река Места мост и увери гражданите, че съоръжението ще бъде укрепено в най-кратки срокове.

Още по темата
"Това, което поехме като ангажимент, го изпълняваме. Заздравиха се основите на съоръжението, дигите също се правят", изтъкна Борисов. Министър-председателят подчерта, че въпреки противоепидемичните мерки у нас бизнесът, индустрията, строителството продължават да работят. "Ако не бяхме давали милиарди за КТБ, за руските реактори, за американските централи, щеше да има пари да затрупаме планината с диги", заяви Борисов.
 
Премиерът заяви още, че през този мандат правителството изпълни и ангажимента си за двойно увеличение на заплатите на учителите, като в същото време са вложени над 1 милиард в образователна инфраструктура.

"Огромна работа на правителството в областта на образованието – компютърни зали, салони, учебни центрове. Това, което правим в образователната инфраструктура, е огромно", заяви Бойко Борисов. Той акцентира, че държавата подпомага всяко едно населено място по отношение на доизграждане и ремонт на детски градини и училища.

"Само за София са отпуснати допълнителни 65 млн. лв. за детски градини и ясли. И тук в този регион също -  населението е смесено, има мюсюлмани и християни, има джамии и църкви. Единственият начин да се поддържат хората, е да има училища и детски градини. Грижим се и за спорта. Тогава и подрастващото поколение ще е толерантно", посочи още премиерът.
 
Министър-председателят посети и училището в Хаджидимово, където потвърди ангажимента на правителството да помогне за доизграждането на физкултурния салон.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
6
 
25
 
! Отговори
Буркан преди 3 години
Днес бг се е превърнал в гнусен пасквил за излъчване пропагандата на Чекмеджеков и компанията от калинки около него. Вие сте срам, вие сте утайката на външния жерналистически кене ф.
88
7
 
24
 
! Отговори
Христо преди 3 години
Момчето си отива....
87
0
 
5
 
! Отговори
За парите по КТБ преди 3 години
Хронология на дълговете ..Преди отнемането на лиценза на КТБ фондът разполагаше с 2.1 млрд. лв., събирани с години от вноските на всички банки. Гарантираните влогове до 196 хил. лв. в банката обаче бяха за над 3.6 млрд. лв., а и освен това част от средствата на ФГВБ бяха вложени в ДЦК, чиято ударна продажба би могла да внесе трусове на финансовите пазари. Това наложи фондът да бъде дофинансиран със заем от Министерството на финансите. Неговият разрешен размер е до 2 млрд. лв., като са усвоени около 1.7 млрд. лв. Заемът беше с 2.95% годишна лихва, като трябваше да бъде изплатен най-късно д
86
1
 
3
 
! Отговори
За парите по КТБ преди 3 години
Фондът за гарантиране на влоговете върна последните 0.5 млрд. лв. на бюджета.Около Коледа Фондът за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ) е изплатил малко над 500 млн. лв. на Министерството на финансите. Така институцията окончателно е погасила заема, който получи от бюджета преди пет години, за да изплати гарантираните депозити в КТБ, чийто лиценз бе отнет на 6 ноември 2014 г.Хронология на дълговете ..Преди отнемането на лиценза на КТБ фондът разполагаше с 2.1 млрд. лв., събирани с години от вноските на всички банки. Гарантираните влогове до 196 хил. лв. в банката обаче бяха за
85
3
 
5
 
! Отговори
за 93...ха,хаааа преди 3 години
Компромати за делегата на 14-тия Конгрес на БКП , няма и ...няма и да има!ПРОСТО , ЗАЩОТО НЕГОВИТЕ ХОРА ОТ ДС/БКП ПРАВЯТ КОМПРОМАТИТЕ ...ХА,ХА,ХААА!
84
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ нямат алтернатива на тези избори!
83
3
 
2
 
! Отговори
За парите на КТБ преди 3 години
Фондът за гарантиране на влоговете върна последните 0.5 млрд. лв. на бюджета.влоговете в банките (ФГВБ) е изплатил малко над 500 млн. лв. на Министерството на финансите. Така институцията окончателно е погасила заема, който получи от бюджета преди пет години, за да изплати гарантираните депозити в КТБ, чийто лиценз бе отнет на 6 ноември 2014 г.
82
3
 
1
 
! Отговори
За парите на КТБ преди 3 години
ПродължениеХронология на дълговете ..Преди отнемането на лиценза на КТБ фондът разполагаше с 2.1 млрд. лв., събирани с години от вноските на всички банки. Гарантираните влогове до 196 хил. лв. в банката обаче бяха за над 3.6 млрд. лв., а и освен това част от средствата на ФГВБ бяха вложени в ДЦК, чиято ударна продажба би могла да внесе трусове на финансовите пазари. Това наложи фондът да бъде дофинансиран със заем от Министерството на финансите. Неговият разрешен размер е до 2 млрд. лв., като са усвоени около 1.7 млрд. лв. Заемът беше с 2.95% годишна лихва, като трябваше да бъде изплате
81
7
 
22
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Този мост направен за 3 дни на следващото наводнение е заминал за 3 минути
80
4
 
17
 
! Отговори
а нещо преди 3 години
До Тонкатаза лобиране за ф 16 да кажеш...нали ги купихме след совалките до америка ? гърците щото глупави купиха френски миражи , а не старите ф 16 . а дали няма конфликт на интереси при който дава парите за самолетите....мисля , че ги плаща правителството а не президента ? а кога ще развалим договорите с американските централи и кой даде ОТНОВО НОВА концесия на канадците да добиват златото ни и ни плащат 0,1 % !!! сигурно радев раздава концесиите
79
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази брада "катинарче", където се е барнал Борисов не е случайна. При Бойко случайни работи няма. С това катинарче може да се тълкува, че иска да каже нещо на някого. Помислете какво означава катинарчето като символика. Понякога ключ означава разлика между свободата и задържане. Ключът отключва и заключва различни сили. Той символизира власт,знание и мистерия.Борисов определено иска да каже нещо с това катинарче и скоро ще разберем какво е имал предвид като го показва с такава гордост на лицето.
78
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При ГЕРБ сме най добре. Който не е добре да си ходи в Турция.
77
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срещу Радев компромат няма до ден днешен.Срещу Борисов с лопати да ги рине човек.Фактите са си факти.Губите изборите.Млък.
76
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
заплатите на учителите са увеличени с 60%,а не със 200% ,както беше обещано
75
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ ще управлява още 20 години. Така са решили големите началници.
74
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутри вън! Бай Ставри ви чака!
73
18
 
8
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До ВасилВаско в затвора по-скоро ше се озове Фигуранта на Решетников,защото Каскета го чака да му свърши мандата и да го обвини в Държавна измяна,конфликт на интереси и лобиране за определена компания(Грипен):):):)
72
14
 
12
 
! Отговори
до 78 преди 3 години
Борисов не е брадясал.Нарочно си е пуснал брада "катинарче".Подиграва се на Радев и измислените компромати.Прави ги на резил.Не му пука какво ще лъжат за него Хората в България имат инстинкти и те са мн.силни.Не случайно на протеста първо имаше хора недоволни-реално недоволни.Но по-късно се дистанцираха като видяха кой се залепи за протеста и кой се опита да го яхне,и да употреби хората. Борисов е стратег.Не е чел само Винету.Сун Дзъ-Изкуството на войната"Спечели всичко, без да влизаш в битка".
71
11
 
12
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Никво отказване:):):)Бойко докато не разформирова Бесепето както направи преди време със Седесето не е изпълнил никакъв ангажимент към тези които му гласуваме доверие:):):)
70
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не само Европа,но и САЩ са е Борисов.С костовистите са само лошите спомени за тях.