Караянчева от Карлово: Датата на изборите е неаргументирана

ГЕРБ обаче ще се съобрази с нея, отчете председателят на парламента
16 яну 2021 17:45, Красимир Ангелов
359

Снимка: НС

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители присъстваха на тържественото честване на 143-ата годишнина от избора на първия Градски съвет на Карлово.

По време на посещението си в града председателят на парламента посочи, че обявената от президента дата на парламентарните избори - 4 април, е неаргументирана, но от ГЕРБ ще се съобразят.

"Каква аргументация може да даде президентът, че иска висока избирателна активност, при положение че изолира католическата и арменската общност, че изолира децата, които ще бъдат с родителите си във ваканция, кое ще ги накара да се върнат в своята избирателна секция, за да гласуват?", попита Караянчева.

По думите й това, което се внушава от президента, „че едни резултати, които все още не знаем какви са, са манипулирани и едни избори, които все още не са проведени, са манипулирани – това е тежък удар върху демокрацията“.

Цвета Караянчева изрази надежда успешното взаимодействие между 44-ото Народно събрание и Национално сдружение на общините в Република България (НСОРБ) да продължи и в следващия парламент. Това е важна крачка към гарантиране на благополучието и просперитета на страната, подчерта тя и добави, че сключеното Споразумение за сътрудничество между Народното събрание и НСОРБ е помогнало дневният ред на общините по-активно да присъства в законодателния процес.

Председателят на парламента посочи, че вече почти година местните власти са изправени пред необходимостта бързо и адекватно да реагират в отговор на пандемията. Всички решения, ограничения и изисквания, които бяха въвеждани на национално ниво, на практика бяха реализирани от местните власти, подчерта тя.

Караянчева допълни, че това изпитание за пореден път е доказало, че съвместната работа на централните, регионалните и местните институции е условие, без което обществото не може да функционира нормално.

По-рано председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители присъстваха на тържествения водосвет пред църквата „Св. Николай“. Те поднесоха цветя на паметника на Васил Левски и се включиха в шествието до паметника на председателя на Първия градски съвет на Карлово Васил Караиванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари