Караянчева от Карлово: Датата на изборите е неаргументирана

ГЕРБ обаче ще се съобрази с нея, отчете председателят на парламента
16 яну 2021 17:45, Красимир Ангелов
359

Снимка: НС

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители присъстваха на тържественото честване на 143-ата годишнина от избора на първия Градски съвет на Карлово.

По време на посещението си в града председателят на парламента посочи, че обявената от президента дата на парламентарните избори - 4 април, е неаргументирана, но от ГЕРБ ще се съобразят.

"Каква аргументация може да даде президентът, че иска висока избирателна активност, при положение че изолира католическата и арменската общност, че изолира децата, които ще бъдат с родителите си във ваканция, кое ще ги накара да се върнат в своята избирателна секция, за да гласуват?", попита Караянчева.

По думите й това, което се внушава от президента, „че едни резултати, които все още не знаем какви са, са манипулирани и едни избори, които все още не са проведени, са манипулирани – това е тежък удар върху демокрацията“.

Цвета Караянчева изрази надежда успешното взаимодействие между 44-ото Народно събрание и Национално сдружение на общините в Република България (НСОРБ) да продължи и в следващия парламент. Това е важна крачка към гарантиране на благополучието и просперитета на страната, подчерта тя и добави, че сключеното Споразумение за сътрудничество между Народното събрание и НСОРБ е помогнало дневният ред на общините по-активно да присъства в законодателния процес.

Председателят на парламента посочи, че вече почти година местните власти са изправени пред необходимостта бързо и адекватно да реагират в отговор на пандемията. Всички решения, ограничения и изисквания, които бяха въвеждани на национално ниво, на практика бяха реализирани от местните власти, подчерта тя.

Караянчева допълни, че това изпитание за пореден път е доказало, че съвместната работа на централните, регионалните и местните институции е условие, без което обществото не може да функционира нормално.

По-рано председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители присъстваха на тържествения водосвет пред църквата „Св. Николай“. Те поднесоха цветя на паметника на Васил Левски и се включиха в шествието до паметника на председателя на Първия градски съвет на Карлово Васил Караиванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво им е на 11 и 18 април? И щеше да има ден повече ваканция за учениците. Щяха да му правят евала. Ама не би.
192
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко около Радев е толкова противоречиво, че няма накъде. Уж е военен и се е клел да пази България, а навреди повече отколкотото всички политици накуп. Уж консултации и обсъждания, а вироглаво си прави каквото иска и не се съобразява с никого. Уж трябва да е обединител, а само раздори сее...
191
6
 
13
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 3 години
До Анонимен 213: И каква буря е посял Радев? Няма по-нагли л'ъжци (и то за жълти стотинки) от гербаджийските ***.
190
6
 
15
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Бойко като я възпитавал в Спалнята с чекмеджето, на всеки тласък я пита:- Дойде ли ти акъла в главата, ***!?- Не! Блъскай още, дано се качи горе!
189
6
 
14
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
Какво очаквате от Караянчева освен г'лупости на квадрат. Която дата да беше определил президентът Радев за избори, все щеше да е неудобна за някого. Какви ваканции, какви проблеми за католици и арменци и какви ваканции. Който иска да гласува ще отиде. Има една събота и една неделя- това са почивните дни, други няма.
188
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боже, колко тулу.пи има по тоя свят, боже!
187
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който сее бури ще жъне ветрове. Щом пося Радев бурята - скоро ветровете на промяната ще го отвеят където му е мястото.
186
9
 
5
 
! Отговори
до 205 преди 3 години
Още през юли 2020г.Борисов каза да не се отговаря на провокации. Не падайте на тяхното ниво!Оставете ги да про.стеят и да се излагат. Нека хвърлят, нека разнасят ковчези, нека провесват бесилки, нека затварят кръстовища и да сеят омраза. Който сее бури ще жъне ветрове...За това Борисов каатегорично каза: Никой не не влиза в разправии с метежниците и да не се саморазправя!И метежниците омаляха...останаха точно 23 човека пред НС до голямата празна палатка на трите майки на МаяМа.Игнорирайте ги!
185
15
 
4
 
! Отговори
нищоправещият преди 3 години
Фигурантът Радеф нищо не свърши цял мандат. Една мишка работеща за БСП и Русия.Това е най-слаабият и най-продажният президент на България досега. Жалко!
184
5
 
13
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 3 години
Тая е и нераглементирана....
183
17
 
4
 
! Отговори
Време е... преди 3 години
Време е за яйца и домати срещу президенството, зеленият чорап Радеф орезили България.
182
2
 
7
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 3 години
Шо не си напрайте изборите на 1 Април - по ше ви отива...
181
6
 
16
 
! Отговори
Гаро преди 3 години
Караянчева и ти си "неаргументирана"
180
9
 
2
 
! Отговори
факт преди 3 години
Датата 4 април е знак за евроатлантическия мироглед на българският президент и потвърждаване мястото на България в цивилизования демократичен свят! Дата, на която е роден Северноатлантическият пакт! Двоен празник, заедно с Великден на западното християнство! За рождения ден на Хитлер можеше също, за Чернобилската дата и още няколко пролетарски, но да гледаме в светлото бъдеще!
179
4
 
24
 
! Отговори
ххх преди 3 години
Цвето,мари.Толкова ли няма един умен от гербавите да ти каже,че всяко отваряне на устата ти е минус 1000 гласа
178
5
 
5
 
! Отговори
До №190 преди 3 години
Щом е Жана д Арк - да я поставим на кладата и финиш!
177
7
 
20
 
! Отговори
Чук и Гек преди 3 години
Цвято, ***!? Ти пита ли Бойко какви му бяха аргументите за теп? Или няма какво да се пита! Всичко е ясно!
176
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уж искаше избори веднага, пък ги насрочи за по-късно. ***.
175
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** и той не знае що на 4-ти иска да са изборите!Пpocто момче, кво да го праиш!
174
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Караянчева от Карлово: Датата на изборите е неаргументиранае как да не е? Митко смс-а каза, че на 28-ми сменяме часа и *** решил, да не е на тази дата, щото щял цял ден да си настройва часовника. Отде да знае горкия, че хората не са толкоз *** като него?