Караянчева от Карлово: Датата на изборите е неаргументирана

ГЕРБ обаче ще се съобрази с нея, отчете председателят на парламента
16 яну 2021 17:45, Красимир Ангелов
359

Виж други галерии »

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители присъстваха на тържественото честване на 143-ата годишнина от избора на първия Градски съвет на Карлово.

По време на посещението си в града председателят на парламента посочи, че обявената от президента дата на парламентарните избори - 4 април, е неаргументирана, но от ГЕРБ ще се съобразят.

"Каква аргументация може да даде президентът, че иска висока избирателна активност, при положение че изолира католическата и арменската общност, че изолира децата, които ще бъдат с родителите си във ваканция, кое ще ги накара да се върнат в своята избирателна секция, за да гласуват?", попита Караянчева.

По думите й това, което се внушава от президента, „че едни резултати, които все още не знаем какви са, са манипулирани и едни избори, които все още не са проведени, са манипулирани – това е тежък удар върху демокрацията“.

Цвета Караянчева изрази надежда успешното взаимодействие между 44-ото Народно събрание и Национално сдружение на общините в Република България (НСОРБ) да продължи и в следващия парламент. Това е важна крачка към гарантиране на благополучието и просперитета на страната, подчерта тя и добави, че сключеното Споразумение за сътрудничество между Народното събрание и НСОРБ е помогнало дневният ред на общините по-активно да присъства в законодателния процес.

Председателят на парламента посочи, че вече почти година местните власти са изправени пред необходимостта бързо и адекватно да реагират в отговор на пандемията. Всички решения, ограничения и изисквания, които бяха въвеждани на национално ниво, на практика бяха реализирани от местните власти, подчерта тя.

Караянчева допълни, че това изпитание за пореден път е доказало, че съвместната работа на централните, регионалните и местните институции е условие, без което обществото не може да функционира нормално.

По-рано председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители присъстваха на тържествения водосвет пред църквата „Св. Николай“. Те поднесоха цветя на паметника на Васил Левски и се включиха в шествието до паметника на председателя на Първия градски съвет на Карлово Васил Караиванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
2
 
6
 
! Отговори
Как и викаше шефа преди 3 години
На галено ?
252
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички административни документи се обосновават по целесъобразност и законосъобразност. Ти визираш само второто, а първото липсва и за него пита Караянчева.
251
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"въпреки неаргументирано определената дата за избори, ние (визира ГЕРБ) ще се съобразим с нея".Добре беше г-жата да прочете Конституцията на Р България. Там изискване за аргументация при определяне датата за избори няма. Не се изискват и консултации. За справка чл.98 т.1 от КРБ.
250
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
- Според ПНС президентът "изолира децата, които ще бъдат с родителите си във ваканция, кое ще ги накара да се върнат в своята избирателна секция, за да гласуват."Децата не гласуват! Чл. 42. (1) от КРБ! Гражданите, навършили 18 години имат право на вот!ПНС е компетентна! Ходете пеш!"
249
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все пак тя е запозната с неприетата (а може и непрочетена от нея) нова конституция. Президентът не е отнел на никого правото да гласува, Караянчева би следвало да помисли за онези над 2 млн. българи на които ГЕРБ и ОП суспендираха констиитуционното право за вот.
248
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
- пак според ПНС - "президентът ... изолира католическата и арменската общност"Да напомня на ПНС, която е политическо лице, чл.13 ал. 4 от Конституцията - "верските убеждения не могат да се използват за политически цели". Жалко, че Караянчева нарушава Конституцията или не я познава
247
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Димитър Стоянов много добре е отговорил на ПНС (председателя на народното събрание). Наврял е в ***... по всички критики, които е отправила. Вижда се и нивото на компетентност на ПНС, която явно не познава Конституцията.
246
0
 
2
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До Анонимен 259: Защо не е имало избори по време на православният Великден? Помисли, може и сам да се сетиш.
245
0
 
8
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До Анонимен 261: "Гафът" е в гербаджийската опорна точка "Всичко срещу президента". По конституция президентът определя дата за избори в рамките на установеният от конституцията срок. Няма дата, която да е еднакво удобна за всички. Ако президент беше Цецка, датата щеше да я определи бат'ви Бойко. Но не е. Свиквайте, гербаджии.
244
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо нападате вестоносеца? Гафът е на Радев и той трябва да се обясни не само на Председателя на Парламента, а на всички граждани
243
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чутовен гаф, да се отчуждят толкова много български граждани от изборите и то на религиозен признак.
242
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като няма проблеми изборите да са на католическия и арменския Великден и по време на еврейската Пасха, защо никога досега не са правени избори по Православния Великден?
241
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво му беше лошото на 28 март? Часът се сменя между 3 и 4 през нощта. Изборните секции се подготвят и запечатват до 17 часа в събота. Нямаше проблеми за 28 март. А сега проблеми за толкова много хора, включително заради пролетната ваканция на учениците.
240
2
 
7
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Кой и кога е изолирал католиците и арменците? Който иска ще отдели половин час за да гласува. Какво може да се очаква да каже П''К''П Караянчева. Той и Бойко си го знае, но я държи все още.
239
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев направи големи гафове. Няма как да се аргументира за тях или да се защити. Нещата са каквито са и трябва да си теглим последствията от тях.
238
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди време,бяха три латерните в НС.Цвета,Деса и Мая.Днес те останаха две,но са глупави колкото за три.Чета в един сайт,изломотено от Деса Дуловска,че българите когато имали проблем,се обръщали към началникът й."Изритана" от съгражданите русенските избиратели,тя като кукувица беше излетяла за 43-тото НС от Монтана.За 44-тото НС,някакъв аркадаш от Разград мина встрани, за да попадне "наша" Деса отново в НС.Тя когато има проблем,се обръща към Нунев беленски,той хваща кукувицата и я в някой град.
237
0
 
8
 
! Отговори
ПКП преди 3 години
Ми, ходи пеша, бе. Ходи пеша.
236
1
 
9
 
! Отговори
sss преди 3 години
На 28 се сменя часът, губи се един час... от там насетне 1 седмица по късно...няма никаква драма
235
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И за какво прави консултации, като не ги взе предвид? Някъде между прибързаното обявяване на 28 март и консултациите си беше решил да смени датата.Използва срещите с 50 човека за пропаганда.
234
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е пример за безотговорно говорене, безотговорни действия и нищо чудно да направи лично той Костинброд 2 в деня за размисъл.