ГЕРБ си търсила алиби за изборите, 4 април избран след консултации

Бягство от политическа отговорност било прехвърлянето на организацията на ЦИК
136
ГЕРБ си търсила алиби за изборите, 4 април избран след консултации
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Датата 4 април беше избрана от президента след мащабни консултации. Датата е седмица бонус след 28 март, за да може да се организират и реализират необходимите промени за безопасни и прозрачни избори“. Това каза пред БНР вицепрезидентът Илияна Йотова.

Още по темата

Тя поясни, че президентът е започнал с консултациите още през декември.

„Но нито правителството, нито ГЕРБ се отзоваха на поканите. Има сякаш мълчалив отказ през последната година да се направят сериозни промени в законодателството, за да бъдат изборите прозрачни, честни и достъпни за българските граждани. Пет години въпросът за машинното гласуване не е приключен - прави се крачка напред, две назад като при танго танц. Нямаше политическа воля и за организиране на гласуването на българската общност зад граница“, коментира Йотова.

„Очаквам различна предизборна кампания - предимно в медиите, в социалните медии. Необходима е да се осигури равнопоставеност на партиите. Ваксините като участник в тези избори ги забравяме. Сега съм по-голям оптимист за провеждането на изборите, отколкото в началото на консултациите“, призна тя.

Според вицепрезидента ГЕРБ си търси предварително алиби за изборите. Тя нарече „бягство от политическа отговорност“ прехвърлянето на организацията на изборите на Централната избирателна комисия.

„Учудвам се защо не се отваря Изборният кодекс, където могат да бъдат регулирани и други текстове, а се прави поправка за гласуване с подвижните секции през Закона за извънредните мерки. Това е несериозно“, посочи тя.

„Ако в изборния ден се допуснат фалшификации и не се въведе видеонаблюдението, могат да станат неприятни инциденти. Този път заявките на участниците са много сериозни. Има поне три партии извън парламента, които имат сериозни шансове за участие в следващото Народно събрание“, каза Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още по темата: изборивотГЕРБЙотова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 5 април тиквата трябва да се предаде на нарен съд!
28
2
 
8
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До ЗАЛОГА Е ГОЛЯМФигуранта срещу Премиера сигурно си искал да напишеш?:):):):П
27
11
 
7
 
! Отговори
РАДИО ЕЛТО преди 3 години
засрамете се герб
26
18
 
5
 
! Отговори
До чебурашка преди 3 години
Борисов е свършен . Помни ми думата ! Каквото и да стане след 4 април той изчезва Въпроса е По мирен начин ли ще стане или с кръвоприлития Народа не го иска защото той буквално унищожи българската държава и нация за последните 11 години И бай дъ уей по времето ба ореха безработицата беше около 15 % а сега е около 50 %
25
9
 
0
 
! Отговори
V преди 3 години
Много хора си мислят че без дпс не може да бъде избран българския президент но като застане Възраждане до Радев ,а срещу него герб и дпс .БЪЛГАРИТЕ ще знаят за кого да гласуват ;)
24
1
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
....коментира Йотова....Тая юница на есен ще си хваща пътя за Дивотино и тя като Рундю Грипена :))))))))))))))Макар, че Рундю е по-тежък случай :)))))))))))))))))) Може и пак да иде да се кланя пред руския КГБ поп, да му целува жезъла :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
23
8
 
2
 
! Отговори
До чебурашка преди 3 години
Другарю ,БКП отново ти е спуснала много тъ-Пи ОпоркиБезработицата в Бг е над 50% РЕАЛНО която се укрива по май престъпния начин Тя се изчислява НЕ на база работещи махнати от общия брой трудоспособни хора а на база Кой се е записал в БТ .. чаткаш ли къде е ИЗМАМАТА с % безработни Принципа за кюфтетата и картофите които са = ба мусака
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аве 1 април нали е ден на лъжата ? И веднага след лъжите са изборите . Еми ко по правилно от това ?
21
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ниско ви е нивото,червени бухали! Играете на чувствата на плебса!
20
2
 
5
 
! Отговори
До чебурашка преди 3 години
София ми е на 200 км другарю,, не ме пращай в София а ми кажи къде да бачкат хората ?? София не ти е България другарю червен сърп и чук .Немското правителство не праща един техен гражданин от Дюселдорф в Берлин или от Франкфурт ,Лайпциг,бон,Кьолн в БерлинНито французин от Страсбург в Париж да си търси работа Бачкане няма , всичко ти д ОБСЛУЖВАЩ сектор на ОП и вдички зависят от ОП на БКП Тук нямаш икономика да му казваш къде да вървя другарю болшевишки безроден ЧЕ-РВЕЙ
19
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Партия ГЕРБ трябваше да отиде при президента, да каже: Така и така, госин президент, на тази дата ще сме неразположени.Откъде да знае президентът женските проблеми на партия ГЕРБ?
18
2
 
5
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
До до чебурашкаАми ако си със селскостопански техникум и икономика на туризма си ми ясен. Езиците са спомагателно средство, освен ако не си с филология и си преводач. *** до бюрото по труда и ще ти предложат поне 100 места като за теб, освен ако не търсиш позиция "генерален директор"!
17
4
 
17
 
! Отговори
Гербажоя преди 3 години
Аз ще дам глас за Борисов. Единственно той подкара бившите комунисти сегашни бизнесмени към затвора.Баневи Маневи,Арабажиев или Черепахин,всичко в затвора! Бойко ще спечели,а кпгато прецедента Гадев сдаде власта,ще облече райе,гарантирано от ГЕРБ
16
4
 
1
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Искам да кажа, че ако с избори можеше да се проемни нещо, то отдавна щяха да ги забранят! Но ето какво имаме на пазара на ГНИЛИ и РАЗВАЛЕНИ ябъъки на тези избори! ГЕРБ, БСП, ДПС! това е все едно ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТЕ КАРАТ ДА ИДЕШ В МАГАЗИНА и там има едно ретко гуйно, второ ретко и червено гуйно и трето ретко обрезано гуйно! И ТИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО требе да избереш! И да си КУПИШ едно от тия гуйна! И я ми кажете вие кое ще си изберете?
15
9
 
4
 
! Отговори
До чебурашка преди 3 години
Това че ти си на държавен пост мързелив безроден лентяй и че-рвей не означава че ние другите нормални работещи отрудени хора имаме връзки като теб другарю да сме на хранилка цял живот . Ние бутаме икономиката за да може ти кърлежа да цицаш и да си с вечно непрекъснати здравни права пенсионни ,привилегии рушветчета корупциика пукница софри далаверки за БКП хунтата отчети на горе а ние зависим от диктатора дали ще наложи локдаун и как ще си купуваме хляба и плащаме сметките като нямаме никакви дох
14
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ са женска партия с колебливо настроение.Датата за изборите съвпада с месечния цикъл на ГЕРБ и затова не я искат. Ще бъдат неразположени.
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 09.09.2021.За тогава Радев трябваше да насочи изборите.
12
9
 
3
 
! Отговори
до чебурашка преди 3 години
Аз като съм грамотен с езици ,висше икономическо и техникум да не би да имам работа ? От 2019 декември съм трайно безработен с десетки опити за започване ни поради локдауните никакъв шанс . Ти нямаш икономика Другарю комунист . Къде да почнеш в Бг работа ?? В завода на Мерцедес или на Ауди ? В завода за квантови частици подобен на Базел ? В завода на Самсунг или ейпъл ? Къде бе дригарю ? Ние не сме като теб комунисти от ЦК на БКП да сме уредени с връзки в администрацията или по досиетата
11
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де, не разбирам защо не им измести датата? 9 май също е неделя. Трябва да уважаваме капризите на герберастите.
10
2
 
21
 
! Отговори
Кой? Кой? :D преди 3 години
Кой предложи датата 4 април? Гледахме и слушахме. Никой не е споменавал тази дата в консултациите. Единствено закрити врати имаше за журналистите при срещата със сценаристите на Слави. Така излиза, че ако изобщо се е съобразил с предложена дата на тези абсурдни консултации - това е Има или няма такъв народ. Щом празната глава Слави чу.кундура ще му казва коя да е датата - тогава ИМПИЙЧМЪНТ И ЗА ТОВА НАРЕД С ПОДТИКВАНЕТО НА БЪЛГАРИТЕ КЪМ МЕТЕЖ И БУУНТОВЕ, КЪМ ПАЛЕЖ НА ПОЛИЦАИТЕ СЪС СЛАМА И ЩУРМ.