Поетапно разхлабване на мерките на всеки две седмици, кои ще са първите?

Първо падат ограниченията в зимните курорти, после за ресторантите
115
Поетапно разхлабване на мерките на всеки две седмици, кои ще са първите?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Това, за което говорим в момента, е поетапно разхлабване на мерките. Как точно ще се случи това, ще установим тази седмица. Възможно е да има стъпково отваряне на всеки две седмици на нещо ново. За момента няма окончателно решение”, обяви социалният министър Деница Сачева пред Нова тв.

Още по темата

Тя коментира, че се получават различни предложенията относно отварянето на обектите.

„Има предложения да се започне със зимните курорти, защото за тях сезонът почти приключва. Може би, от средата на месец февруари - за ресторанти и заведения на територията на големите градове. За моловете рестрикциите ще продължат още малко”, допълни Сачева.  

За нея е важно да се внимава и е необходимо да се намери балансът между ниската степен на заболеваемост и това да има повече ваксинирани и оздравели.

„Важно е, когато отворим всичко внезапно, да не се повиши броят на новозаразените и да се наложи отново да затваряме. Трябва да задържим и затвърдим тези резултати”, каза министърът, като поясни, че не се предвижда затварянето да продължи до датата на парламентарния вот.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
7
 
14
 
! Отговори
до @Д преди 3 години
Мерките на много места не се спазват , особено в провицията , затова е дискриминация спрямо тези , които поради това , че са в големите градове и ги следят изкъсо стоят затворени или полу/четвърт затворени като заведенията примерно . Впрочем конкретно заведенията имат най-малък дял в разпространинението на вируса , ама са най-лесната мишена , защо не затворят предприятията дето седят един до друг на поточната линия !?
78
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИКЕА и Декатлон са превърнати в детски градини за цяла София, там е пълна лудница. По-добре да се отворят моловете за да се разреди трафика.
77
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време за реформи е! Времето на празните приказки на Борисов изтече. Избори 2021!
76
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поради много причини, България изглежда ще извърши най- грубата си грешка в новата си история.Тлееща пандемия и икономика ,и игра на отваряне и затваряне още поне~18 месеца. Всъщност още в началото на лятото ще стане почти невъзможно да се придвижват неваксинирани хора свободно. Пак ще правим нещата по трудния начин...
75
13
 
5
 
! Отговори
ДанчоПолицая преди 3 години
Искам лично да благодаря, от името на всички колеги и спасени българи на Генерал Бойко Борисов, който спази обещаното към нас, спаси България от корона вируса и недопусна икономическата криза, обхванала целия свят, да бъде усетена в нито един отрасъл или дом в България! Поклон!Още актуална информация във фейсбук. Следете профила ми.
74
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хиляди контактни не са карантинирани и не влизат в статистиката, за което са виновни не само безотговорните хора, а и институциите! Имам близък, който не си прави тест и работи, а е бил контактен с чичо си, който вече е в интензивно! Никой не го е потърсил, а едва ли е само той!
73
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото по-ясни, точни и последователни са препоръките на здравните власти, толкова по-голяма е вероятността обществото да ги следва. От съществено значение е и то да вярва в хората и институциите, които ги изготвят.За съжаление у нас нито инструкциите са и точно и последователни, повечето се изменят по няколко пъти дневно, нито хората вярват в институциите.
72
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Типично по Герберски. Аз отварям, те затварят. Това се нарича да пробуташ предизборен пиниз, а не да мислиш за здравето на хората.
71
1
 
6
 
! Отговори
:) преди 3 години
До Анонименняма да ги отворят, там може да се пази дистанция и хигиена, не можете да се заразите, затова ще са затворени, за да ходите в Джъмбо, Комсед и супермаркетчетата
70
9
 
6
 
! Отговори
до @добрата фея преди 3 години
Ами не искам на крак да ям сухоежбини и , да мъкна кутии до офиса и да ги претоплям на микровълнова , не искам да ям там където работя , искам в обедната почивка да отида в познато заведение и да хапна супа , готвено , да си почина . Не виждам , защо изабщо затвориха заведенията за бързо хранене , айде за вечерта където влиза в действие ракията има някакъв резон .Като прибавим и миналата пролет вече 6мес. ядем *** на обед.
69
2
 
5
 
! Отговори
Алек преди 3 години
Изчакаите да фалират *** да видим тогава какво ше отваряте.Чакате да се стопли за да мине сезония грип.
68
4
 
9
 
! Отговори
Д преди 3 години
Миналия уикенд бях на Боровец - ограничения не видех. Довечера съм на фитнес. Мерките са само на хартия.
67
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До онази от снимкатаБих събирал пари за всеки наемен стрелец , да ни спаси от тези твари !
66
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отворете моловете, бе. С нищо не заразяват. В Гърция отвориха моловете, при запазен вечерен час.
65
1
 
9
 
! Отговори
диванен герой преди 3 години
Едно закръглено момче пренасочва бизнеса си от медии (които вече осребри) в търговия, изкупи фабрики за пилета, млечни продукти, всякакви хранителни стоки, купи Комсед, поиска да купи Хиполенд - там удари на камък със собственика, ама временно, защото скоро чуждестранните инвеститори (да горят в Ада щом са инвестиралив БУгария) ще клекнат и закръгленото момче ще затвори кръга, а оня с Хиполендчето да плаща двоен наем(ако може, ако не да духа супарата)
64
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До - 'Хората искараха вируса, кой безсимптомно, кой по-тежко. Генът ни е здрав! Сваляйте мерките.Не гледайте изнежените западняци!'Даа Тея *** нежни западняци дето много им бленуваме заплатите и начина на живот, но не сме готови да направим нищо за да си подобрим манталитета...дали ще кажат ехаа Тея силни мощни българи как свалиха меркитеее, колко са яки и смели. Де да знаеш може Борис да размисли...
63
2
 
6
 
! Отговори
онази от снимката преди 3 години
Е една от най - противните и гнусни " жени " на ГЕРБ.
62
0
 
6
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 3 години
Тази кога ще я ваксинирате?
61
8
 
6
 
! Отговори
отваряй всичко преди 3 години
Хората искараха вируса, кой безсимптомно, кой по-тежко. Генът ни е здрав! Сваляйте мерките.Не гледайте изнежените западняци!
60
0
 
5
 
! Отговори
Мехуро, ходя пеша бе преди 3 години
До ОПГНе, вече това е партия. За нея. Друго си е като си от правилната страна на ОПГ-то. Личи ѝ, че е преблажила. Хубавото е, че повечето лица на ГЕРБ са толкова отвратителни, че вече шредизвикват погнуса в нормалните хора и мнохо малко неутрални ще гласуват за тях.