Поетапно разхлабване на мерките на всеки две седмици, кои ще са първите?

Първо падат ограниченията в зимните курорти, после за ресторантите
115
Поетапно разхлабване на мерките на всеки две седмици, кои ще са първите?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Това, за което говорим в момента, е поетапно разхлабване на мерките. Как точно ще се случи това, ще установим тази седмица. Възможно е да има стъпково отваряне на всеки две седмици на нещо ново. За момента няма окончателно решение”, обяви социалният министър Деница Сачева пред Нова тв.

Още по темата

Тя коментира, че се получават различни предложенията относно отварянето на обектите.

„Има предложения да се започне със зимните курорти, защото за тях сезонът почти приключва. Може би, от средата на месец февруари - за ресторанти и заведения на територията на големите градове. За моловете рестрикциите ще продължат още малко”, допълни Сачева.  

За нея е важно да се внимава и е необходимо да се намери балансът между ниската степен на заболеваемост и това да има повече ваксинирани и оздравели.

„Важно е, когато отворим всичко внезапно, да не се повиши броят на новозаразените и да се наложи отново да затваряме. Трябва да задържим и затвърдим тези резултати”, каза министърът, като поясни, че не се предвижда затварянето да продължи до датата на парламентарния вот.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички мърмоти да си стоят в къщи...не ви вярвам на хигиената щом дърпате линии по тоалетните дъски на заведенията в студентски...обучавайте се дистанционно и не излизайте по здравословно е за всички!
58
10
 
11
 
! Отговори
aa1830 преди 3 години
Поетапно отваряне = рязко увеличение. Примери бол от последните месеци. Умните държави не отварят кръчмите и моловете, понеже разбраха че пандемията е узвън контрол. Наш тиквун обаче се справя много добре и "ше отвориме поетапно..."
57
0
 
18
 
! Отговори
Rambo преди 3 години
Затворени а у ИКЕА и Джъмбо е като в Пловдив на Металика!
56
2
 
7
 
! Отговори
Пич преди 3 години
"Хората които са изкарали вируса и имат антитела не разпространяват заразата"Глупости. И след ваксинация може да се разпространител, хайде образовайте се малко. Идеята е да не се разболееш, и да не се препълнят болниците.
55
5
 
7
 
! Отговори
Fit преди 3 години
И да ги разхлабите, хората са безработни или с фалирали бизнеси, после ще е едно разхлабено ... Важното е да сме живи и здрави, а какво ще ядем е друг въпрос!
54
3
 
17
 
! Отговори
До пич преди 3 години
Виж какво,мрънкането е заради двойния аршин!Значи спортни зали-отворени,Декатлон-отворен,Джъмбо-отворен,Практикер-отворен,Ски курорти-отворени,кина-отворени,театри-отворени.Е,защо точно фитнесите да са изкупителната жертва? Еми отворете тях сега ,а затворете друго! Образованието и социалната среда на подрастващите също е на пауза.Няма никаква логика ! Или пълен локдаун за месец или не.Такива полвинчатости просто пренасочват тълпата,а не я спират !
53
8
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
А, пичове, какво става бе? Скъпото протеинче и останалите *** им изтича срока на годност и сега ще изгорите на някакви левчета? това ли е проблема? Или не можете да потичате в парка, или да се качите на планината, или да се запишете на тенис? Кажете бе лапета, нали сте големи мъже, защо пискате като женички? Вашето фитнесче е по-важно от живота на родителите ни, така ли стана?
52
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българските власти са поръчали около една трета от ваксините, които са се полагали на държавата в рамките на европейските поръчки за имунизации от различни производители.България ще получи до септември 1,5 милиона дози или само 750 000 ваксинирани. 10 % от населението. Не видяха ли какво се случи есента?
51
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вдигане на всички ограничения за хората с имунитет. Другите да се ваксинират приоритетно или да се самоизолират ако ги е още страх...Яка идея ама хора с пълен имунитет няма защото има няколко познати щтама абсурд е да си ги и изкарал всичките и да си оцелял а ваксината ти е до определен период от време и цял живот ли ще го караме на ваксини...
50
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В това правителство давате ли си сметка какъв погром стана последните три месеца на миналата година за да угаждате на ресторантти и хотели,барове,дискотеки и глупотевините на министъра на образованието?!Разлика от повече от 15000 мъртви с миналата година,>само>7600 от тях с диагноза КОВИД-19!Останалите от НЕНАВРЕМЕННА ПОМОЩ или ЛИПСА на такавва!Това е трагедия,Борисов да престане да дрънка за >справяне с пандемията>а тия които той слушаше сега ще му го натякват всеки ден до 04/04.2121г.Буна.ци.
49
7
 
14
 
! Отговори
Фашисти преди 3 години
Хората които са изкарали вируса и имат антитела не разпространяват заразата. Те не са опасни нито за себе си нито за околните. Това е фашизъм да държиш здрави хора заложници на геополитически стратегии за контрол.
48
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В никакъв случай не бива да се отварят университети и училища, там са най големите огнища на вируса и освен това нищо не учат, а само отчитат дейност и крадат пари от европрограми.
47
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не разбрах що затворих фитнесите и молове като другите магазини работят, явно Ковидчо е *** с Адидас чантичка за кръста само по фитнеси и молове ходи
46
6
 
10
 
! Отговори
Пич преди 3 години
Разбирам да мрънкат собствениците заведения и в сферата на услугите, това мога да го разбера. Въпреки, че по мое мнение повечето от тях са жалки спекуланти, които не заслужават съчувствие, но това си е лично мое мнение. Та за тях трябва да се предвидят мерки - облекчаване на данъци, подпомагане, и т.н. И то при положение, че са си плащали данъците и са били коректни към държавата. но да ми мрънкат батките от фитнесите, това е цинично. Всякакви wanna be мутрички, хайде у лево.
45
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най -добре да е вечерен час от 18до 6часа,излизане само за 2часа след изпратен SMS ,и това трябваше да е от октомври.Хиляди животи щяха да бъдат спасени,стотици хиляди нямаше да се разболеят.Десетки хиляди нямаше да лежат в болница.Стотици милиони лв.щяха да бъдат спестени от разходи за лечението на болните.Има време за всичко след като премине пандемията.
44
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вдигане на всички ограничения за хората с имунитет. Другите да се ваксинират приоритетно или да се самоизолират ако ги е още страх. Няма смисъл да се ваксинират хора които имат вече изградени антитела, те могат да изчакат докато имунната им система има активно оръжие срещу вируса. Приоритет за ваксиниране трябва да са хора от рисковите групи без имунитет. Елементарна стратегия не можете да въведете която да е логически издържана, всички от ГЕРБ сте пълни *****.
43
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Освен фитнесите има бол други начини за тренировка. Но фитнесите са единственото, което хиперкомерсиализираната днешна псевдокултура може да разбере и приеме. Да имаш конкретно място, брандирано, обзаведено по мутренски, където да правиш банички за чалга телце. Преди пандемията да затвори спорта тренирах редовно бокс. Най-обичах да играя спаринг срещу напомпани батки, които си мислят, че бицепсите им имат значение. Какъв кеф беше да ви гледам меките коленца след две серии в празните ви кратуни
42
7
 
14
 
! Отговори
Коста преди 3 години
Младежите с бруснати крака и оскубани вежди реват най-много за фитнеси и молове.Вместо да ревете толкова почнете да ставате сутрин в 6:00 и по една физарядка голи до кръста, към 10 може да минете и на успоредките в парка, хем форма ще подържате, хем ще закалите малко организма.
41
2
 
7
 
! Отговори
Добрата фея преди 3 години
До Добрата феяМного заведения и ресторанти приготвят меню за вкъщи, доколкото знам няма забрана за това и слава Богу. Ама най-добре да ги отварят напълноПрепоръчвам да имаме поне основни познания в кухнята, никога не знаеш кога ще затворят всичко напълно и ще трябва да преживяваме със собствен труд и знание
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая от барневерне ли е?