Първата опция за СДС на изборите - ГЕРБ

Партията няма да е сама на изборите, посочи Румен Христов
18 яну 2021 09:24, Красимир Ангелов
39

Датата на изборите остава 4 април, въпреки че тя съвпада с католическия Великден. Ще откаже ли пандемията от гласуване десния избирател?

"Всички знаехме кога свършва мандатът на НС и трябваше да се подготвим. Изваждат се мотиви от рода на това, че кампанията ще се провежда в студено време. Предишните избори се проведоха в същия период на време от годината", каза председателят на СДС Румен Христов в ефира на "България сутрин".

Още по темата
По думите му извънпарламентарните протестърски формации не са готови за избори.

"Старата десница има почитатели в католическата общност. Надяваме се те да бъдат активни. Когато има такъв празник, в съчетание с Ковид криза, вероятно част от тези хора няма да отидат да гласуват. СДС няма да се яви самостоятелно - решихме да бъдем рационални, а не емоционални, за да мобилизираме десния вот", обяви Христов.

Той добави, че с ГЕРБ са имали принципно съгласие, ако се представят успешно на евроизборите и на местните, да извървят пътя на пълен цикъл от избори. Христов бе категоричен, че първата им опция за коалиция на изборите е именно ГЕРБ, тъй като са в едно политическо семейство.

"Говорим за принципна и осъзната коалиция, а не конюнктурна. В "Демократична България" има една дясна организация - ДСБ, ние сме имали заедно своя път на развитие. За да не сме заедно от евроизборите насам, вината не е в СДС. Разслоението на десницата не е произлязло от СДС, ние никога нищо не сме напускали", подчерта лидерът на СДС в ефира на Bulgaria ON AIR.

Христов отбеляза, че вероятно ще се наложи да се правят компромиси след изборите, но е важно реформите да се развиват, икономиката да върви, за да се повишават доходите.

"Тези, с които не можем да водим преговори, са БСП и нейните производни - формацията на Мая Манолова, АБВ, "Възраждане". С останалите партии е въпрос на напасване на програми. За това, че протестърските формации са в недобро състояние, не е виновен Избирателният кодекс и този, който ще проведе изборите. В секциите има представители на всички политически формации, които в момента са в парламента, няма проблем да има и видеонаблюдение. Но наблюдението на толкова чифта очи е достатъчно", посочи Румен Христов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
2
 
! Отговори
Червените крадци преди 3 години
Партия, в която все още актуални са имената на *** Нинова(техноимпекс),Кирчо Добрев(куфар с марки през Калотина):):):):)Румен Овч.(заробващите газови договори с Русия)и за капак адаша му Румен Гечев(фалит на България и 1$-3000лв)избори вече никога няма да спечели:):):):):)Един път излъгаха хората с "независимия" избран от руския агент Решетников пилот Румен Радеф и това беше:):):):)
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СДС беше страшен вирус, но вече имаме имунитет срещу него. Сега обаче боледуваме от друг страшен вирус на име ГЕРБ.
35
1
 
4
 
! Отговори
До СтарСДС-ар преди 3 години
Преди 1989 от кои беше бе комунистическа ***. А преди да се създаде ГЕРБ от кои беше активен член на БКП
34
5
 
5
 
! Отговори
Червеният тумор преди 3 години
Туморът е БСП и пРезидента. Него ще изрежем първо и след това лустрация и ВНС.
33
4
 
5
 
! Отговори
Л.Иванов преди 3 години
До стар СДС-ар.Колко сте жалки! И затова вече никой не се учудва, че сте един файтон хора , и отдавна сте извън властта! И сега решихте да се пришиете към мафията герб, иначе отново и отново ще гледате Парламента по телевизора!
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 31В България няма десни партии! Статуквото ГЕРП, БСП и прочие са всички с майка БКП! Доста си заблуден, когато мислиш не с главата на раменете а с др...та!Ако искаш не комунисти то избирай партии с членове до 40г т.е. млади или чужденци, които са се натурализирали както холандеца пардон нидерландеца!
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още от началото след 1989 година целта на Стани Да Седна (СДС) беше да се изхвърли БСП от властта, за да седнат те и да крадат, крадат, крадат, крадат, .....както и стана. За добруването на България седерaстите никога не са мислили.
30
7
 
5
 
! Отговори
СтарСДС-ар преди 3 години
За първи път съм гласувал за ГЕРБ на последните Евроизбори, защото бяхме в коалиция, до тогава никога не съм гласувал за ГЕРБ и БСП/БКП. Но винаги ще гласувам за коалицията, която иска да изхвърли БСП/БКП от властта. Защото тази комунистическа партия е чумата за България, заедно с комсомолката Мая Общата - завършила в СССР - училище за комсомолски кадри. Няма да гласувам за ДъБъ - защото те са с лява резбарница
29
7
 
6
 
! Отговори
СтарСДС-ар преди 3 години
Защо БСП не е разпусната и закрита, защото по-голямата част от българите все още са зомбирани и гласуват за БСП/БКП. Този тип българи продължават да вярват, че Червената армия е освободителка, а не окупаторка. После се чудим защо македонците ни наричат окупатори, а не освободители. А защо резидентът Р.Р. избра 4.4.2021 за ден на изборите - попитайте Решетников, който иска да задълбочи противоречията ни със С.Македония - На 4.4.1941 г. българските войски влизат в Македония и Беломорска Тракия
28
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен21Лъжеш се приятелю, в СДС сме останали малко, но качествени хора и мобилизираме около 100 хиляди гласоподаватели.
27
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СДС са първите гробокопачи на България, а от 2009 гробокопачите на България са ГЕРБ.
26
2
 
7
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
Стани Да Седна, докъде я докара;))) Да се надява на "носталгичният вот" в католическият Раковски;))) а и Бойко, доде се докара, процентите на ГРОБ да зависят па от тва дали католиците ша гласуват или не;))) Колкото до СДС, тази партийка си е чист ГРОБ, затва е по-добре да се разпусне и членовете и да станат част от ГЕРБ активът;))) Ниукакъв "десен вот" не могат да мобилизират, това е несериозно, освен в София и Пловдив, където има оцелели сини кратуни;))) Но, те и без тва ша си гласуват за ГЕРБ;
25
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
от сдс до герб всички тия са от едно котило тотални антибългари и алчни до безумие
24
4
 
14
 
! Отговори
Хм !? преди 3 години
СДС ??? Какво е това? Стани да седна, може би? Време е вече така, както СДС изтече в канала и присъдружната ѝ ГЕРБ също да изтече.. За да можем да се радваме на една свободна от диктатори държава!
23
2
 
16
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Тез и...патриотарите са се хванали за...шлифера на Боко и не го пускат.Ейй,власта е...сладка работа;как се оставят тези...големи кабинети на...жълтите павета.
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама защо няма да е сама, нали се имат за важни. Онзи евродепутата им нали се накара на журналистите, че го питаха дали партията му е докарала гласове колкото за 1 евродепутат и че е притурка към управляващите :D
21
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че тези партии - БСП и нейните производни - формацията на Мая Манолова, АБВ, "Възраждане",са едни от най-добрите и патриотичните,защо да не може с тях,преди как управлявахте БСП,ДПС и СДС?ГЕРБ е на един клан на Ротшилд,а БСП е на друг клан на Ротшилд,каква е разликата,в различния клан?
20
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СДС се състои от 3-*** човека бе, каква първа опция?! Заминавайте при партията на Йоло Денев та поне с него да направите четворка за белот
19
0
 
8
 
! Отговори
бивш гласуващ преди 3 години
До СтарСДС-арКакво е трябвало на всички е ясно!Въпроса е,ЗАЩО НЕ Е НАПРАВЕНО????
18
19
 
10
 
! Отговори
СтарСДС-ар преди 3 години
СДС е единствената партия, която е ЗА България да бъде активен член на ЕС и против продажната политика на комунистите от БСП - партията осъществила Възродителния процес, партията издала паспорти на българите в Пиринския край , че са македонци, партията приветсвала пакта Рибентроп-***, партята довела ни до просешка тояга при правителството на Виденов, партията, коят бетонира черноморието по време на тройната коалиция, партията.... която трябва да бъде разпусната и закрита.