Ваксини имало достатъчно, не било вярно, че България е поръчала малко

Връщат поетапно учениците в класните стаи след 4 февруари
129

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Възможностите на ваксините са обнадеждаващи, смята здравният министър Костадин Ангелов.

Той се реимунизира срещу COVID-19 в Клиниката по неврология на УМБАЛ "Александровска".

"Току-що получих втората доза от ваксината и след 10 дни ще съм абсолютно спокоен и сигурен, и тогава вече ще мога да видя баща си", призна министърът след ваксинацията.

Още по темата

Ангелов съобщи, че предстои среща с образователния министър, синдикатите и работодатели, за да се обсъдят въпросите за ваксинирането на учителите и мерките след 4 февруари”.

За учениците се обсъждат различни формули.

„Най-оптималната е връщане на 3 класа от 5 до 12 клас. С постепателно връщане на учениците, като си дадем достатъчно време – най-вероятно около 3 седмици, в които ще бъдат на училище, 3 седмици ще отсъстват. Но когато сме готови, ще го видите в заповед”, каза министър Ангелов.

Обсъждат се и 2 възможности за имунизирането на учителите. Едната е мобилни екипи на РЗИ да ходят на място в училищата. Другата е в РЗИ да се прави имунизацията.

„Във всеки регион нещата с ваксинациите са много различни. В Русе имунизационните граждани са в центъра на града и са подходящо място за ваксиниране на учителите. За другите места обсъждаме 2 възможности - да се ходи на място в училищата или в РЗИ", каза Ангелов.

“Нека бъдем разумни, нетърпението не е най-добрият съветник в тази ситуация. Наш дълг е да ги задържим", призова той.

"Разпространяват се фалшиви твърдения - че България не е поръчала достатъчно ваксини. Това се прави от български политици, от различни представители на всички политически партии. Българската държава не е вземала политическо решение за доставките на ваксините", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
13
 
! Отговори
Bond преди 3 години
Прав е министъра. Ваксини има достатъчно, желаещи - никакви! Затова пристигат колосалните бройки от по 10-15 хил през две седмици.Язък за пропагандата от све миcиpки
44
8
 
2
 
! Отговори
АНТИ преди 3 години
питам анти ваксърите.... откога се загрижиха за ваксиниране и колко маски изгориха
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Току-що получих втората доза от ваксината и след 10 дни ще съм абсолютно спокоен и сигурен, и тогава вече ще мога да видя баща си", призна министърът след ваксинацията."Първо изобщо не си се ваксинирал и второ- този театър с баща ти можеш да го зарежеш защото вече се изтърка.
42
0
 
11
 
! Отговори
Ще има - 2022 година преди 3 години
Беше иронично!За хипохондриците ще има, за останалите не са нужни.
41
1
 
4
 
! Отговори
29 ЖЪЛТАТА ФЛАНЕЛКА преди 3 години
ОЩЕ ЕДИН С ЕКСПЕРТИЗА ПО ВИРУСОЛОГИЯ, ако беше толкова лесно да се създаде лекарство то нямаше да има ХИВ още от 1985 година до сега, а се работеше непрекъсната
40
5
 
1
 
! Отговори
До 28 преди 3 години
Те щото англичаните и германците най-гламави,всеки иска да отиде там и всеки дава пример с тях !
39
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те вече започнаха да измират от ваксините по рисковите групи. Даже не стигат до болница да товарят системата. Нали това искаха. Бейби бумът след световната война да се поразчисти малко, че вече застаряха
38
1
 
8
 
! Отговори
До Анонимен преди 3 години
За всички нетърпиливи: Ваксини ще има за всички, не се притеснявайте!=============Ще има - 2022 година
37
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продават ваксините предназначени за нас на частни клиники срещу яка пачка, миналата седмица в 2 частни клиники в Москва бяха открити над 9 хиляди дози от ваксината на файзер, не е ясно как са купени и доставени, е това е истината правят си черен бизнес за наша сметка
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За всички нетърпиливи: Ваксини ще има за всички, не се притеснявайте!Дъното е по-близо от брега...
35
0
 
6
 
! Отговори
Ангелов преди 3 години
Народът що тъй не иска от НЕВИДИМИТЕ ваксини :( Платени са от него.
34
2
 
4
 
! Отговори
До ГосТ преди 3 години
Всяка държава трябва поотделно да договори с доставчиците кога да са доставките и по колко бройки. Евросъюзът само плаща за цялата бройка ваксини - примерно за България 2 милиона от Модерна и 3 от Пфайзер. От там нататък държавите си организират нещата.
33
3
 
7
 
! Отговори
Притеснена преди 3 години
Какво е това обезобразие! Аз се надявах да си направя двете ваксини до края на януари за да ходя спокойно на море, а те ми говорят за март месец! Ваксинираха общинските съветници и техните си хора. Наглият Мутафчийски даже втора ваксина си слага, а за нас простолюдието няма! Гешев да не дреме, а да разследва!
32
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С този темп на ваксиниране, ще са ни нужни 20 години да ваксинираме цялото население. Но иначе имало достатъчно ваксини... Добре, нека ме лъжат, но като говори такива очевидни глупости, Ангелов явно ни взема за пълни ***. Обидно е.
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този път си е взел бележка и позира със спринцовка с прибираща се игла за повече реализъм.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако българската държава не е взимала никакво политическо решение за поръчката на ваксини, това значи че ЕС е взела решението. Ами да го кажат де, да обяснят на хората какво точно са решили те и какво ЕС! Те ли са предпочели АстраЗенека (и защо) или ЕС? Те ли са поискали в България да идват 10% от ваксините по квота или ЕС? Ако ЕС го е решила, това е повод за дело за дискриминация срещу ЕС, защото не е много честно да има ваксини в Германия, а в България (и Испания) не.
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако се бяха фокусирали върху откритие на лекарство, а не на ваксина, положението щеше да е различно. Но едно е да продадеш 5 милиарда ваксини, друго е 100 000 лекарства.
28
2
 
13
 
! Отговори
Компот преди 3 години
Ще ги правят на компот май...Българите не са глaмaви като германци и англичани.
27
1
 
8
 
! Отговори
Компот преди 3 години
Ще ги правят на компот май...Българите не са глaмaви като германци и англичани.
26
8
 
5
 
! Отговори
Мария преди 3 години
Аз и моето семейство и всички мои приятели и познати с нетърпение чакаме да се ваксинираме, побързайте, побързайте с доставката на ваксините!