Диалогът със Северна Македония - в задънена улица

Големият компромис ще го направи българската страна, смята д-р Войн Божинов
19 яну 2021 22:00, Красимир Ангелов
45

Стигнахме ли до точка от която няма връщане в отношенията със Северна Македония?

Диалогът е в задънена улица и не виждам политическа воля да се защити националния ни интерес. Това каза в "Денят ON AIR" историкът д-р Войн Божинов и допълни: "Вярно е, че решението за Северна Македония е политическо".

Още по темата
По думите му имаме доста да се учим от гръцката дипломация.

"Решението на проблема е повече компетентност", посочи той за Bulgaria ON AIR

"Помня, че Бойко Борисов каза, че не можем да приемем понятието Северна. Е, какво стана?!", подчерта д-р Войн Божинов. Според него сме на такъв вододел, че не защитаваме само собствената си национална памет.

"На Зоран Заев не му е лесно, това е безспорно. Големия компромис явно ще го направи българската страна. Македонизмът вече се изучава в много университети в Европа и това започва още през 60-те години. Скептично съм настроен за това, че властите ще могат да удържат българския интерес", обясни събеседникът.

"Трябва да видим протоколите, които рано или късно ще се появят. Някои колеги са изписали имената си със златни букви", допълни д-р Божинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Македонците си искат да има държава Македония.Каква е била Средновековна България е все едно Италия да иска земите на Римската империя и Турция да си иска пределите на Османската империя.Прости сте, комплексари сте, миналото е заминало.Македония е заплаха за България единствено, ако България с-гов-ни живота на българите в Петричко и сие.Македонците си имат много по-голям проблем с Албания, отколкото с България.
18
3
 
16
 
! Отговори
мани го ньойския дог преди 3 години
ами македнония ако желю не я беше признал можеше да си предявим претенции и към земите, заграбени от сталин димитров и титоама вече се прецакахме демократрично
17
0
 
15
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
оставете ги, ще им уврят зелките .... ние върза работа по въпроса нямаме, които бърза да се оправя както намери за добре
16
0
 
10
 
! Отговори
до 18 преди 3 години
До до стигакъде пише че има общо, просто казвам че компромиси не сме виделида си видял земите върнати които са ограбени с този договораз не съм, въпреки че е изтекъл, как върнаха на китай и хонг конг и шанхай след по дълги договориние какво какви сме *** някакви ли
15
0
 
16
 
! Отговори
до 16 преди 3 години
точно така, ние не сме видели никакви компромиси от никого, последни ни приеха в ЕС от тези с които подадохме документи, последни ни пуснаха до пазара на труда след изтичане на всички допълнителни забрани позволени, не ни пускат в шенген въпреки че на пракитка сме в шенген понеже прилагаме техните системи и изисквания, какво още??където се обърнеш всичко друго но не и компромиси, ЗАЩО НИЕ ДА ПРАВИМ КОМПРОМИСИ С НЯКОИ ДРУГИ, НЕ МИ Е ЯСНО
14
6
 
5
 
! Отговори
до стига преди 3 години
Ньойския договор няма нищо общо с Македония.Или още не си разбрал?Чети историята.
13
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вето, докато не признаят общото историческо минало.
12
3
 
14
 
! Отговори
стига преди 3 години
стига с тези компромисище си искаме земите заграбени от ньойския договр, който изтече и не е валиден вечезапочваме по легален път да си търсим права с адвокати по международни деала..свършихме с компромиситеза нас няма компромиси и ние не правим за никого другиго това е
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да питаме евроатлантиците - къде са гръцките макета на Чърчил?Макетата на Сталин днес са отделни от Сърбия.Къде са отделните макета от Гърция на Чърчил?
10
17
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
от кога ви обръщам внимание,че крясъците на Хунтата са.."Буря в чаша вода"?..Много се репчат и Тиквата,и Шкембе,и Шекерова,но всъщност остават няколко месеца до времето,когато Шмеркелина ще привика Мутрьо в Берлин и ще му връчи инструкциите!..А те ще са:-.."Виж какво,мой лубимецо,в името на просперитета на ЕС и за да откъснем СМ от лапите на Москва,СВИВАЙ БАЙРАЦИТЕ и прави това,което ТЕ искат!"..Е,нашия просто ЩЕ КОЗИРУВА /защото това е традиция за него/,и..ДО ТАМ С "ГЕРОИЧНАТА ПУШИЛКА"!
9
0
 
6
 
! Отговори
шит преди 3 години
докторе,докторе да та ебемуглавата докторска...продажни историчари ,въртите се като пумпали.
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1944 година макетата бяха южни сърби.След 1944 година поне станаха отделни от сърбите макета. Това е успех за Коминтерна, Димитров, Сталин.Нямало е как след изгубените войни да бъдат обявени за българи в Югославия.
7
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Историята се пише от силните на деня,не от вечно губещите.
6
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иаз съм много скептичен.Защото ако се ръководя по чувство - след всичко, което се наслушахме и нагледахма от С Македония - направо никога да ни ги пускаме и да дигнем ограда помежду ни.НО и за НАС и за ТЯХ е по-добре да ги набутаме в ЕС и да пррежем колкото можем пъпнта врв с Русия и Сърбия.Не влязят ли - по-зле ще стане.Влязат ли вече няма да са толкова зависими от сърбите.Това мисля, за съжаление.
5
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днешните предатели са готови пак да предадат, в името на САЩ и Европейския съюз.Българската история срещу македонската приказка.
4
1
 
11
 
! Отговори
?!? преди 3 години
Тоя дето говори тия плоски мисли. Не го знам кой е? Но както българин ще изчакам спокойно десет години най- малко и пак ще ги питам тия умници.
3
2
 
22
 
! Отговори
GG преди 3 години
Заради такива изказвания се насажда мнение, че ЕС не ни подкрепя, а подкрепя страна нечленка !!! Гадна, комунистическа напаст долна !
2
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баш Шкембе войвода забърка бозата с македонците.Какво ще правим без неговите патриоти след изборите.ще си гинем по окопите, щото го няма да ни оправи отзад.А какви страшни приказки знае!
1
6
 
21
 
! Отговори
ФАКТ преди 3 години
Ако дойдат на власт продаждните комунисти България този път ще загуби всичко!!!!!