Политолози: Слави Трифонов ще бъде ухажван в парламента

Хората продължават да се чудят кого да изберат, смята Татяна Буруджиева
19 яну 2021 22:40, Красимир Ангелов
49

Промяната в политическата обстановка предполага и различна предизборна кампания. Какво ще предложат партиите и ще променят ли предстоящите избори управленския модел?

"Ситуацията е съвсем различна. Говорим за формации, които тепърва трябва да се докажат на избирателите. Когато обединението се търси, за да се разруши нещо, не е добре за държавата", заяви политологът доц. Татяна Буруджиева в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
"Появява се една партия, която обира гнева от управлението и стимулира хората да я подкрепят. Но по-голямата част, които биха подкрепили "Има такъв народ", са хора, които не са гласували в последните години. Затова с такава условност говорят изследванията, защото не се знае дали ще се мобилизират избирателите", посочи доц. Буруджиева.

По нейните думи сега не е времето за вътрешни скандали в БСП, защото така се разрушават твърдите ядра, които със сигурност ще отидат да гласуват.

"Ние май-забравихме, че БСП има правителство в сянка, то беше направено септември. Когато имаш правителство в сянка, винаги се стремиш да си огледален на съперника си - да имаш отговор на проблемите. Да видим дали ще има такъв отговор в листите", отбеляза политологът. И добави, че политиците са част от ниската избирателна активност.

"Ако единствената ти цел е да унищожиш противника - това трябва да бъде на живот и смърт. Хората продължават да се чудят кого да изберат и нямат идея на кого да се доверят", допълни тя.

Нейното мнение споделя и политологът Анастас Стефанов, който заяви пред Bulgaria ON AIR, че Слави Трифонов безспорно е най-привлекателният обект за останалите партии в предстоящите избори.

"Той ще е най-ухажваният партньор при връчването на мандатите", смята Стефанов.

"БСП по-скоро се консолидираше и се подготвяше да се яви на изборите, докато когато е на власт, се проявят вътрешни спорове", добави той. По думите му "в политическата ни култура живеем в непрекъснато хронично търсене на алтернатива".

"Този, който е по-убедителен, печели вота. Ние търсим харизматична личност", отбеляза политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Славуца е разговарял лично със много големи личности, докато *** не може да обели две думи на кръст, така че стига сте говорили глупости по добре Слави от колкото ***.
20
1
 
23
 
! Отговори
Ако Славуца преди 3 години
влезе в парламента, значи % деби ли не е80%, а вече са станали 90%. Срам и позор, ще, избягат и малкото свястни българи. Как може, чалгари да измислят закони!? Щом в САЩ обратни стават министри, защо тук чалгари да не ни джуркат живота!? Няма такава държава!
19
2
 
13
 
! Отговори
неразбрал преди 3 години
Слави Трифонов,ще бъде ,,златния пръст'' на управляващата партия(която и да е тя).От него ще зависи
18
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя много не говори последно време ,и не обръща внимание на никоя партия ,но една птичка пролет не прави ,явно се гла си за герб като влезе в парламента
17
1
 
27
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Слави Чалгаря ще бъде като Пеевски, ще отиде на клетвата а след това изобщо няма да се вясва на работа.
16
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом дори Байдън го назничиха вече за президент на САЩ, какво се чудите за Славито? И Азис може да го назначат в парламента и ***.....както и Бат ви Бойко го назничиха и останалата комуниада. С ЕС е същото. Дори САЩ ни догонва. Бъдещето е на Оруел "1984" !! Свикнали са по-възрастните поне!
15
0
 
21
 
! Отговори
Ахмед преди 3 години
Политолозите нещо много бъркат в преценките си. Платени съобщения са.
14
5
 
38
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Този ако влезе във парламента обявявам България за най тъжното място на светъ!Слави е= Пеевски +Доган +всички червени олигарси та да Орелът от Алексиев!!!Това е краят на БГ!!!!
13
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами ако слушаш такива като тази "доцентка", то не само че няма да знаеш кого да избереш, ами ще ти се заще да отидеш да се обесиш!!!! Как може да съществуват такива същества, които не виждат по-далече от носа си!!!
12
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави е поредният никаквец в Парламента.
11
40
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави за премиер!
10
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако влезне
9
3
 
20
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 3 години
Иван Боруджиев,убиецът на ген.Луков ! Тая каква му е ???
8
4
 
40
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
Чалгаджии, колкото искаш в България.Гласуваха за т.н. Цар. Защо да не гласуват и за този, който 20 опрстачваше българския народ.
7
5
 
27
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Слаффчо не сме го чули да има някаква...платформа.За прогреама да не...говорим.То и Боко нямаше програма,ама ни върти акълите десетина години;Слаффчо може и...повече,ако някой му...поверва.
6
10
 
27
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 3 години
Кой ще ухажва една продадена и мандръсана политическа уйчиндолска про.сти.тутка?Бойко си го е пазарил , гушкал го и си го мандръса тайно , а след изборите ще избуи стастната им любов - любовта между две мутри!И всичко е само за пари , да не мислите че две прости глави ще "управляват " за друго освен за много , ама много крадени пари!
5
19
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще гласувам за този, който обещае основно разследване на цялата дейност и имущество на шайката Гроб и борба за тежки ефективни присъди!
4
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НОРМАЛЕНЖалко. Имаха златната възможност да му направят нещо мнооооогооооо лошооо ааааахаххаахха, а после да станат ГЕРОИ!!! Ама те не!
3
3
 
24
 
! Отговори
НОРМАЛЕН преди 3 години
Славчо ще се наведе ! Помнете интервюто с тиквата.
2
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От парламента ... ниииищоне зависи!