Политолози: Слави Трифонов ще бъде ухажван в парламента

Хората продължават да се чудят кого да изберат, смята Татяна Буруджиева
19 яну 2021 22:40, Красимир Ангелов
49

Промяната в политическата обстановка предполага и различна предизборна кампания. Какво ще предложат партиите и ще променят ли предстоящите избори управленския модел?

"Ситуацията е съвсем различна. Говорим за формации, които тепърва трябва да се докажат на избирателите. Когато обединението се търси, за да се разруши нещо, не е добре за държавата", заяви политологът доц. Татяна Буруджиева в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
"Появява се една партия, която обира гнева от управлението и стимулира хората да я подкрепят. Но по-голямата част, които биха подкрепили "Има такъв народ", са хора, които не са гласували в последните години. Затова с такава условност говорят изследванията, защото не се знае дали ще се мобилизират избирателите", посочи доц. Буруджиева.

По нейните думи сега не е времето за вътрешни скандали в БСП, защото така се разрушават твърдите ядра, които със сигурност ще отидат да гласуват.

"Ние май-забравихме, че БСП има правителство в сянка, то беше направено септември. Когато имаш правителство в сянка, винаги се стремиш да си огледален на съперника си - да имаш отговор на проблемите. Да видим дали ще има такъв отговор в листите", отбеляза политологът. И добави, че политиците са част от ниската избирателна активност.

"Ако единствената ти цел е да унищожиш противника - това трябва да бъде на живот и смърт. Хората продължават да се чудят кого да изберат и нямат идея на кого да се доверят", допълни тя.

Нейното мнение споделя и политологът Анастас Стефанов, който заяви пред Bulgaria ON AIR, че Слави Трифонов безспорно е най-привлекателният обект за останалите партии в предстоящите избори.

"Той ще е най-ухажваният партньор при връчването на мандатите", смята Стефанов.

"БСП по-скоро се консолидираше и се подготвяше да се яви на изборите, докато когато е на власт, се проявят вътрешни спорове", добави той. По думите му "в политическата ни култура живеем в непрекъснато хронично търсене на алтернатива".

"Този, който е по-убедителен, печели вота. Ние търсим харизматична личност", отбеляза политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво му дреме на чалгаря, нали е бисексуален.