Политолози: Слави Трифонов ще бъде ухажван в парламента

Хората продължават да се чудят кого да изберат, смята Татяна Буруджиева
19 яну 2021 22:40, Красимир Ангелов
49

Промяната в политическата обстановка предполага и различна предизборна кампания. Какво ще предложат партиите и ще променят ли предстоящите избори управленския модел?

"Ситуацията е съвсем различна. Говорим за формации, които тепърва трябва да се докажат на избирателите. Когато обединението се търси, за да се разруши нещо, не е добре за държавата", заяви политологът доц. Татяна Буруджиева в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
"Появява се една партия, която обира гнева от управлението и стимулира хората да я подкрепят. Но по-голямата част, които биха подкрепили "Има такъв народ", са хора, които не са гласували в последните години. Затова с такава условност говорят изследванията, защото не се знае дали ще се мобилизират избирателите", посочи доц. Буруджиева.

По нейните думи сега не е времето за вътрешни скандали в БСП, защото така се разрушават твърдите ядра, които със сигурност ще отидат да гласуват.

"Ние май-забравихме, че БСП има правителство в сянка, то беше направено септември. Когато имаш правителство в сянка, винаги се стремиш да си огледален на съперника си - да имаш отговор на проблемите. Да видим дали ще има такъв отговор в листите", отбеляза политологът. И добави, че политиците са част от ниската избирателна активност.

"Ако единствената ти цел е да унищожиш противника - това трябва да бъде на живот и смърт. Хората продължават да се чудят кого да изберат и нямат идея на кого да се доверят", допълни тя.

Нейното мнение споделя и политологът Анастас Стефанов, който заяви пред Bulgaria ON AIR, че Слави Трифонов безспорно е най-привлекателният обект за останалите партии в предстоящите избори.

"Той ще е най-ухажваният партньор при връчването на мандатите", смята Стефанов.

"БСП по-скоро се консолидираше и се подготвяше да се яви на изборите, докато когато е на власт, се проявят вътрешни спорове", добави той. По думите му "в политическата ни култура живеем в непрекъснато хронично търсене на алтернатива".

"Този, който е по-убедителен, печели вота. Ние търсим харизматична личност", отбеляза политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
2
 
! Отговори
Чукча преди 3 години
Дъртата болшевичка Буруджиева,дъщеря на атентатор и убиец,няма способността да коментира и прогнозира.Лицето,да не кажа Гъзът- Слави Трифонов, не трябва да попада в политиката.Българи!Мислете с главите си,когато гласувате!Това гнусно и меркантилно деспотично нищожество от Учиндол унищожи с чалгата си българската естрада и народната музика.Но те се възраждат.И дано се възроди и разумът ви и не го пратите в Парламента.Това ще е краят на България!!@
40
0
 
0
 
! Отговори
Фори преди 3 години
До анонимен 31,Еми то всичко читаво и интелигентно емигрира.
39
1
 
7
 
! Отговори
опетков, или пУтков преди 3 години
А ти какъв градеж си видял през гербаджийското крадене? Хвали се мутрата, че строили магистрали и метро, а какво виждаме, нито магистралите са читави, нито метрото!? За две години, в метрото два пъти се разместиха релсите, това ли е градеж? Всичко е мижай да те лъжа, така строят, че после да могат крадат, иначе чекмеджето ще остане празно!
38
1
 
4
 
! Отговори
11 преди 3 години
До 1,забравил си магарешки.
37
3
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
Татяна,щом ти казваш че слави,щял да бъде ухажван в парламента,аз пък ще ти кажа,че хора шутове,като слави,балевски, каракачан-агент иван и т.н. ,и още много известни и неизвестни,ще влязат ,в следващия парламент,България никога няма да се оправи и да излезе от блатото.
36
4
 
8
 
! Отговори
бацо преди 3 години
Кой е Слави Трифонов и с какво е допринесъл за БГ. Аз не съм гледал шоуто на този от 10 години, защото стана досадно и изпростя твърде много. Що решихти, че недоволните хора ще гласуват за поредния простакерос, дето е лице на поредната шайка мутри.
35
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До д-р Иванов 36Още един дето се натиска да ни оправи за 800 дни! Това като предложение за безплатен обяд и/или секс да го разбирам?!
34
1
 
10
 
! Отговори
Доцента преди 3 години
Депутатите на Станислав Трифонов, по-извлестен като Слави Трифонов, ще стоят в ъгъла като сърдити старчета и ще гледат нацупено като самия си предводител към всички партии, сакън да не си помисли някой, че се сдружават с друга партия. Поради тази причина присъствието им в парламента ще бъде абсолютно безполезно. В парламента, за да върви работата трябва да има сблъсък на идеи и търсене на компромиси. Хейтване колко са зле другите не работи за прогреса на нацията.
33
2
 
3
 
! Отговори
Доцента преди 3 години
35 къде видя разруха? Какво е разрушено, което преди това е било съградено?
32
1
 
1
 
! Отговори
д-р Иванов преди 3 години
Не съм свързан с нито една партия или сдружение! Ако ме изберат мене,ще изчистя цялият този политически хаос и недоразумения и ще оправя икономиката ни до скромно но задоволително състояние!?....Не ми трябва 5год. мандат,стигат ми и 3 години след което сам и доброволно ще се откажа от Власта
31
1
 
6
 
! Отговори
опетков преди 3 години
До Анонимен 35Споделете някой детайли от "разрухата", че да я видим и ние. Разруха имаше през 1997г. и всички я видяхме и усетихме на гърба си.
30
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който и да дойде след Борисов,ще е по-добър вариант от днешната крадлива шайка,която е подчинила цялата държава и никой не смее гък да и каже.На никой няма да му е лесно оправи днешната разруха,но все някой трябва да има топки за това.
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига сте си чесали езиците,а си задайте въпроса защо на хоризонта не се вижда един образован и почтен човек,който да поведе и изведе народа от тинята,в която ни набутаха.
28
0
 
2
 
! Отговори
До 31 преди 3 години
Дай си твоето предложения.
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами ще бъде ухажван.След като умните и красивите се покриха,кого да ухажват?
26
5
 
12
 
! Отговори
Бунгар преди 3 години
До там ли е докарахме? Да се ухажва Станислав Трифонов.Незнам на какво отгоре го броим за жив изобщо.Политиката не е шоу,макар така да изглежда в България. Нямаме нужда от комплексирани псевдополитици,тип Бареков.Не е сериозно да правим експерименти със съдбата си.Мислете сега,за да не се чещим по кратуните след това.
25
0
 
5
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 3 години
Как няма д се чудят хората кого да изберат,като няма и един достоен....Слави щял да бъде ухажван в парламента!?.... То и сега някои ги ухажват,ама каква полза за българите и БГ
24
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дето се вика,козата си сака пръч.Българинът е толкова изпростял през последните 30 години,че няма накъде повече.Да минеш от простака Борисов на простака Слави.От трън та на глог,че е по висок
23
5
 
10
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
Чалгаря Слави ще влезе във парламента когато ми пораснат косми на дланта .След вчерашните изцепки срещу нинова хората го заплюват на стената му във фейсбук и му казват че е поредната скрита патерица на ГЕРБ. Аз лично не виждам кой нормален човек ще гласува за чалгаря Слави Трифонов .А от вчера реших нарочно и на инат ще гласувам за БСП за да няма нови патерици който да обслужват ГЕРБ.
22
1
 
12
 
! Отговори
Слави....... преди 3 години
....като Бареков.....