През преходния период за въвеждане на еврото плащаме и с левове

Много малко неща щели да се променят с общата валута
Обновена: 19 яну 2021 10:32 | 19 яну 2021 08:28, Камелия Цветанова
91
През преходния период за въвеждане на еврото плащаме и с левове
Снимка: Pixabay

Преходният период за въвеждането на еврото у нас ще бъде описан подробно, обясни  бившият зам.-министър на финансите Любомир Дацов пред Нова тв.

Още по темата

Според него изявленията на властите към момента са пожелателни неща и са на базата на информацията, която те имат.

„Надявам се наистина всичко да се случи през 2024г. Има обаче много неизвестни и предизвикателства. България трябва да изпълни всички задължения, които е поела, за да се случат всички планувани неща“, каза той.

Дацов обясни, че в началото на преходния период на всички места ще има две цени – в евро и лева. Тогава хората ще могат да избират с коя валута да плащат.

„Всички притеснения могат да бъдат лесно избегнати, ако година преди въвеждането на еврото се направят промени във валутния закон. Ако се каже, че ще може да се пазарува в лева и евро. Автоматично всички цени ще бъдат фиксирани и целият този проблем със страховете ще бъде решен. Това е въпрос на техника“, каза специалистът.

Дацов допълва, че всъщност много малко неща ще се променят след въвеждането на еврото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: еврозонаевроДацов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Плащаме - ако имаме...
82
1
 
5
 
! Отговори
Манолов преди 3 години
До АнонименНа мен пък, преди 2 г., в Сърбия, в 4-звезден хотел, ми се наложи да доплащам алкохол за празнична вечеря, попитах дали може да доплатя в евро и ме изпратиха в съседно обменно бюро, където, към полунощ, ми обмениха евро. Сърбите наистина се отнасят сравнително добре, особено жените, но някои от тях, главно мъжете-"мениджъри" ни гледат с превъзходство, поповете им - също, направило ми е впечатление. Освен това, пак мъжете главно, се правят на терикати.
81
4
 
6
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
А няма ли да бъдем по ниско наведени.Това пишете
80
4
 
9
 
! Отговори
MARIN NUNEV преди 3 години
питайте словаците
79
5
 
9
 
! Отговори
Гаро преди 3 години
Аз съм патил яко при въвеждане на еврото в една страна....Така ще бъде и в БГ Така че едни българи ще получат за цял живот разстройство а други запек...
78
8
 
17
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
А нещо референдумче , аааа???За такъв важен въпрос!!!!! Или при фашистка диктатура това е просто абсурд ....
77
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди 2 години бяхме в Сърбия и като видях,че нямам достатъчно динари попитах дали мога да платя в евро или левове.Сервитьорът се усмихна и каза -Па може и у леви,може и у евра,сад е важно само ви добро да ручкате.И така платих в евро безпроблемно!Сега бих отишъл пак в Сърбия ,така за един ден-приятно е хората са добри,вежливи,с езика няма проблеми.Храната е превъзходна,в магазините има каквото и в нашите.
76
2
 
6
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
До Анонимен 80Това с връзките важи само за бюджетният сектор, но там и без друго плащат мизерно. В частния е друго - чорбаджията иска да може да поеме още работа, да изкарва още пари. И търси хора, които да работят. Хрантутници тук не търпят.
75
2
 
12
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
ТРЯБВА ДА СТАНЕ 650? МИНИМАЛНАТА-ЩОМ ИСКАТЕ ЕВРАЦИ.
74
12
 
11
 
! Отговори
Рублата преди 3 години
Какъв референдум искате за еврото бе тавариши? Нали на тоя референдум ще гласуват тези дето избират парламена - като гледам там какво е положението нищо чудно да гласуват да се вържем за валутен борд в рублата. Като сме влезли в ЕС има и изискване - рано или късно въвеждаш еврото. Колкото по-рано толкова по-добре. Нека има референдум за БГЕкзит - или приемаме евро или се махаме от ЕС, разваляме борда и се хващаме за палците. Аман от експерти на 3 ракии.
73
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мафията няма да пропусне удобния момент да направи яки врътки. Ако се разминем с 30% увеличение на цените-да целуваме ръка и да викаме УРА.....
72
3
 
10
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
До отАвстралияСиднейЗвучиш като типичното емигрантско ***. Стой си в Австралия, щом ти харесва, и си харчи 2тате хиляди хартийки със съмнителна ликвидност, които изкарваш.Аз ще си живея тук като барон с моя скромен доход, ще работя когато, каквото и както искам. Ти си работи, аз вече нямам нужда дори от работа, мога да карам на резерви докато съм жив.И не ми говори че ще ти оправяме засраните проекти - на цял свят им е писнало от "добрите практики" и "качеството" на австралийските мазачи.
71
3
 
10
 
! Отговори
Ваня преди 3 години
Ей, австралийски ***, ако си си въобразил, че всички в България са бедни, а в Австралия всички са богати или най-малкото - заможни, значи си много зле ... психически. Казаха ти, *** да пишеш глупостите си другаде.
70
1
 
5
 
! Отговори
1000 преди 3 години
До Малко неща щелиако тези млади хора не го знаят в момента, имат доста по-големи проблеми от това да се сравняват с чистачка в Германия
69
11
 
2
 
! Отговори
до 72 преди 3 години
ами аз като гледам цените са си същите, даже много неща са безплатни, а държавната здравна система Медикеър прави всичко безплатно. Ти къде ги видя тия хора в БГ с 6 цифри годишна заплата долари, след данъци? Не виждам такива в статистиката на НАП. Така че мокри сънища ги разправяй в кръчмата. Поздрави от Сидней!
68
4
 
10
 
! Отговори
До АвстралияСидней преди 3 години
Тези суми, с които се хвалиш, доста хора в България също ги взимат с тази разлика, че разходите им за жилище, храна и всичко останало са в пъти по-малки от твоите. Много от тях три пъти ще те купят и продадат, ще те сдъвкат и изплюят без да се усетиш. Така, че марш от форума и бягай да пишеш в някой АвстралияСиднейФорум или най-добре върви по дяволите. Жалък си...
67
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕ ПЛАШЕТЕ ХОРАТА- ДЪЛГО ВРЕМЕ ЩЕ СЕ ПАЗАРУВА И В ЛЕВА И С ЕВРО, АКО НЕ МУ ХАРЕСВА НА НЯКОГО МОЖЕ В РУБЛИ....
66
2
 
6
 
! Отговори
До 68 преди 3 години
Не съди по себе си!
65
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Започват работа с 610-750 лева. малко са тези, които започват с 1500 лева.
64
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПрограмистМного комплекси бе младеж!Освен,че са те наричали зубрачунещо друго дали не са ти правили ?А в къщи със сигурност е имало и домашно насилие-по български го наричаме кьотек!