Заради изказването за Навални: Руското посолство тагна Борисов във Facebook

Москва предупреди чуждите лидери да не се месят във вътрешната ѝ политика
Обновена: 19 яну 2021 17:57 | 19 яну 2021 17:20, Нели Христова
69
Заради изказването за Навални: Руското посолство тагна Борисов във Facebook
Снимка: БГНЕС

Преди ден премиерът Бойко Борисов излезе със своя позиция по казуса Навални, която гласеше, че арестът "нарушава неговите права и застрашава сигурността му".

В отговор посолството на Русия в България тагна премиера Бойко Борисов към публикация в официалната си страница във Facebook, която съдържа позицията на руското Министерството на външните работи по повод задържането на опозиционера Алексей Навални.

Още по темата
Позицията на Русия е следната: Казусът с Навални е изцяло вътрешен въпрос и Москва няма да допусне външна намеса по него.

Критикът на Кремъл и президента Путин бе арестуван при пристигането си в Москва от Германия в неделя, 17 януари. В понеделник съд на московския район Химки постанови задържане под стража до 15 февруари на Навални.

Москва предупреди чуждите лидери да не се месят във вътрешната ѝ политика, особено що се отнася до съдебните дела. Европейският парламент обаче реши да се събере извънредно, за да дискутира ареста на Навални.

 

 

Boyko Borissov

Публикувахте от Посольство России в Болгарии в Вторник, 19 януари 2021 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
4
 
10
 
! Отговори
Карандаш преди 3 години
До коментиращия в 39: и на теб лично какво ти влиза в работата как в русия държавата решава вътрешните си проблеми?
36
10
 
5
 
! Отговори
до карандаш преди 3 години
Май само в руската федерация никой няма право на мнение и позиция различна от путиновата.Такова чудо има само при Северна Корея и Китай.Русия така и не се научи какво е демокрация и че придемокрацията има ОПОЗИЦИЯ.Те тая дума даже не знаят какво значи.
35
3
 
8
 
! Отговори
Карандаш преди 3 години
До хъша: те и в България законите не важат еднакво за всички. Нещо да изкоментираш? Или да не гледаме гредата в нашето око, а треската в чуждото?
34
7
 
1
 
! Отговори
хъша преди 3 години
До Карандаштова е така със всяка държава но в русия те не важат еднакво за всеки на кратко важат за всеки който не е със власттае тогава защо да ги има тези правила и закони?схвана ли кривата права която до сега инато не искаш да виждаш?
33
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много добре им го каза, ама нали не са свикнали български Премиер да има мнение различно от кремълското сега г.з п.икаят.
32
5
 
1
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
явно коментара на борисов е написан от някой поднесъл му го със малко по грамотен български иначе би започнал за пореден път със АЗ съм за или АЗ съм ..еди какво сиреакцията на москва е стандартна очаквана и подчертаващо доказваща липсата на ориентация към зачитане на човешки права свободи и норми типични едва и само за развитите държави
31
3
 
12
 
! Отговори
Карандаш преди 3 години
На когото законите на Руската Федерация не харесват, е свободен да напусне Русия. Който реши да остане е длъжен да ги спазва. Кое не е ясно?
30
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тия пък вечно им се месят във вътрешните работи. Ако напишеш вкарайте Навалти в ГУЛАГ за 50 години това не е намеса във вътрешните им работи, но ако напишеш освободете Навални това вече е намеса във вътрешните им работи.
29
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко, трябва да си уволниш PR-а. Глей как те набутва!
28
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България да изгони руския посланник в отговор
27
9
 
21
 
! Отговори
Bond преди 3 години
"Москва предупреди чуждите лидери да не се месят във вътрешната ѝ политика, особено що се отнася до съдебните дела. Европейският парламент обаче реши да се събере извънредно, за да дискутира ареста на Навални."-------Тия с о п о л и от Еврог..ейскят парламент какви са, че да дискутират ареста на някой, който е нарушил пробацията си?
26
8
 
8
 
! Отговори
Нахални къмЧебурашка преди 3 години
Явно скоро не си опитвал "Новичок" в стаканчами за чай...?Препоръка:Русофобите да ползват "Новичок"вместо разхлабително...!
25
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоз еди нпът успя да свърже едно изречение открай-докрай и предизвика дипломатически скандал
24
7
 
15
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
Бойко , Бойко , не знаеш ли , че едно куче като не знае да лае , само вкарва вълка в кошарата?В случая обаче ти самия си слуга на вълците , които накрая ще те разкъсат - няма как ...вълци са!
23
6
 
28
 
! Отговори
IT-спец преди 3 години
ми гербаджийте правят същото, спретват ГДБОП акцийка на неудобните, пример с моя човек в Русе преди 2 години, бившия кмет от Герб беше пращал хора да бият момчетата които лепят предизборни плакати на кандидат кмета от БСП мисля че беше тогава, мой добър приятел боксьор ходи да ги пази, разбира се понашамари няколко а и те си го знаят в Русе и никой непосмя да ги пипне пак, следователно кмета от Герб организира ГДБОП акция с обвинения срещу рекет и още се влачи делото, така че и в БГ правят така.
22
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаАбе гь.он тиквата какъв е според теб русофил или русофоб ? Да построиш турски поток до Сърбия в интерес на руснаците за сметка на българите какво е според теб???
21
3
 
11
 
! Отговори
Херо МустафЪ преди 3 години
Баце бегом марш на микрофона да отговориш на тага на Масква!И глей да не объркаш опрнирните точки,че Ша си омешиме капите с Турски паток...!
20
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 17Я кажи: В коя юрисдикция арестуват хора, за това че посрещат пристигащ на летище? В коя юрисдикция не допускат адвоката му до него при арестуването му и при разпита му?В коя юрисдикция се водят съдебни заседания в полицейски участъци, без адвокати и без свидетели?Кажи другарю, "адвокат".
19
3
 
5
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Ни са филмирай чибурашка...Много фащски филмчета си гледкал...
18
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тикво да предадеш турските военни потърсили убежище у нас на анадолският диктатор не е по-малко нарушение на човешките права и сигурност.