Нов граничен пункт ще има между Сърбия и България

Идеята е била тема на разговор още през 2010 г.
28

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Нов гранично-пропусквателен пункт на север от Стара планина ще бъде отворен, съобщи външният министър Екатериза Захариева, която се срещна днес със сръбския си колега Никола Селакович.

Идеята за новия ГКПП е обсъждана още през 2010 г.

Според Захариева дори и по време на пандемията се е запазила динамиката в отношенията между двете страни, въпреки че туристите са намелели.

„Знаете, че ние винаги сме ви подкрепяли за евроинтеграцията и винаги ще го правим, имаме желание да споделяме и опита си. Уверявам ви, че тази подкрепа ще продължи по начина, по който сме я давали и досега“, категорична обърна се тя към Селакович.

„Много неща свързват България и Сърбия. Това, което е важно за нас от гледна точка на европейската интеграция, ние сме държава, която вижда своето бъдеще в ЕС. Благодаря на България за подкрепата, която ни оказват по пътя към съюза“,отговори й той.

„Минаха седем години от последното посещение на сръбски външен министър в България. Днес аз съм тук и съм убеден че много скоро ще ви посрещна в Белград, но не само там. Трябва да се виждаме и в други градове, за да отправим послание към нашите граждани, добави Селакович.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: СърбияГКППЗахариева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 7Какво мислиш, че изразяваш с това Масква? Гнъсната си същност и само това! А със сърбите сме братя! Ти *** да се умилкваш на нашите американски душмани, аз през 1999 се бях записал, заедно с хиляди българи, доброволец да се бия за Сърбия! С адрес, телефон, ВОС!Живео бугарско-српско братство!
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Салаш ли?И аз си помислих за Салаш. Но нашите "информатори" не казват, гаче е държавна тайна! Даже бяха написали "на север от Стара планина"! Къде по на север от Връшка чу-ка, бе ***?
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пуснете надувни кукли със мутрата на екатаринчето ба
23
0
 
4
 
! Отговори
Салаш ли? преди 3 години
КПП Салаш - Ново корито най-вероятно. От години само се говори за него, но се стига до ей такива декларации и после нищо. Иначе там дори има път прокаран в голяма степен, макар и вече занемарен мисля. Само няколкостотин метра трябва да направят по равен терен. На теория трябва да има полза и за двете държави. От сръбска страна се скъсява пътя до ски курорта Бабин зуб, от българска - до Белоградчик и региона.
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
У Бугарско само датата е вярна
21
4
 
1
 
! Отговори
нашмъркано комунде преди 3 години
До ШмърканБойкоИ в каспичан,тутракан,и горно нанадолнище има лагери,предстоят откриване в селата от софийска област МОСКВА<СКОПИЕ<БЕЛГРАД
20
2
 
1
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 10Ти па що сръбски учебници си чел, брой нямат!Нищо подобно!Не пише така!Що не цитираш нещо в оригинал тогава?
19
5
 
6
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 19Имаш право.И Сърбия и Румъния са били свободни докато ние сме били под турско.Затова в Букурещ са основали революционен комитет, а Левски е пребивавал в Сърбия в легията.Не случайно Паисий пише първата българска "История", в която упреква българите че се срамуват от произхода си.Сърбите са имали само един цар, докато ние много. Но каква полза, след като всичко е минало?Доказателството - последният ни цар/премиер!
18
4
 
10
 
! Отговори
Сърбите винаги са се преди 3 години
имали за нещо повече от нас.Имат известно основание що се касае доминалото и ролята на големите държави в историята им.У нас-турскоробство(владичество,присъствие или както искат толерастите),у тяхчаст от Австрийската империя;у нас руско влияние,у тях западно;у нас16-та република на СССР(не де юре,а де факто),кльонове,желязна завеса,у тях-икономическа и политическа свобода към света.Сега те залагат хемна губещия кон Русия(военно),хем на икономиката на ЕС.Ние им помагамевъв второто.Ирония.
17
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тая разбира от дипломация,колкото аз от квантова физика.Аман от тия калинки,станахме за резил с тях.
16
3
 
4
 
! Отговори
Аха преди 3 години
Специално да минават оттам северномакедонците ли ?
15
4
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
На език какъв в заглавието словоредът е?На език какъв в първото изречение словоредът е?
14
1
 
3
 
! Отговори
az преди 3 години
До ДаОтличен въпрос - наистина, къде ще е?!
13
3
 
6
 
! Отговори
az преди 3 години
До АнонименНадявам се всички кпп-та скоро да изчезнат
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде стига политкоректност, пишете го как си е - Селякович. Сърбите имат един лаф алфа-***, демек пълен селянин.
11
3
 
0
 
! Отговори
хахахаа преди 3 години
Хахааа..голям цирк голямо чудоо..вижте ги беее..
10
5
 
15
 
! Отговори
Филип от Филипополис преди 3 години
Колкото по-малко контакти с тази шовинистично-токсична вукоебина, толкова по-добре! В учебниците им по история пише че Видин и София са били сръбски градове, въпреки че никога ботуша на сръбски войник не е стъпвал там!
9
3
 
4
 
! Отговори
до 2 преди 3 години
Е какво е виновн за отношенията с Македония!!! Какво да направи, да признае всичко което говорят и пишат за България ли. Със сърбите да се караме ли, що ли.
8
1
 
10
 
! Отговори
Да преди 3 години
При село Салаш ли?
7
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Директивата от Масква е: стопирайте Македонците, прегърнете се със Сърбите. Те са ваши вековни братя.....