Борисов за мерките: Компромис – само за образованието

Оптимизмът, който има във всички нас, докторите го опровергават
Обновена: 21 яну 2021 14:45 | 21 яну 2021 10:43, Красимир Ангелов
343

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Оптимизмът, който има във всички нас на фона на показателите, които имаме, много рязко докторите го опровергават, заяви премиерът Бойко Борисов по време на брифинга на НОЩ.

"Новият щам, за който ние говорихме много слабо досега, за да не плашим хората, се разви със страшна скорост във Великобритания, Испания и други страни, въпреки пълният локдаун, който има. И затова, въпреки месеците локдаун в тези държави, продължават да им се качват броят на заразените и броят на починалите, посочи Борисов и продължи:

"Ние сме си дали като дата 31 януари. Компромисът, който може да направим във връзка със здравето е единствено образованието". Премиерът отново посочи, че учениците от 5 до 12 клас ще започнат да се въртят в присъствено обучение.

Още по темата
Засегнатите ресторанти и нощни заведения – прави впечатление, че от близо 30 000 в този бранш, едва 6 000 са подали заявление за подпомагане. Рискът е огромен при този щам. До 31 януари ще наблюдаваме ситуацията. Проблем е, ако едновременно с разхлабването на учениците, на фитнесите, на това, което сме намерили като компромис, доведе до леко повишаване. За радост коледните и новогодишните празници не увеличиха заболеваемостта. За радост яслите, детските градини и учениците до 4. клас включително не повишиха заразяемостта. Дай Боже, така да бъде и с другите ученици, когато ги пуснем да учат. Учениците са нещо, за което настоявам пред Щаба. Засега сме като оазисче по мерките и това, което сме направили, рискът този оптимизъм да ни накара да отпуснем много мерките", посочи Борисов.

Учениците – настоявам пред щаба, да направим необходимото за тях. Довечера ще говорим с колегите в Европа – там напрежението расте, а хората там са от много време затворени по домовете си.

Само си представете, че днес обявим това нещо, което е във Великобритания, Франция, Белгия, Гърция... Ние засега сме като оазисче по мерките, по това което сме направили. Рискът да отпуснем много мерките мооже да доведе до голяма заболеваемост и до увеличаване на броя на починалите.

Той посочи, че до 31 януари ще се наблюдава и след това ще се взимат решения. Той определи ваксинираните лекари като имунизирана армия.

"Спорът е голям, защото удължаването на мерките и след 31 януари означава близо 100 млн. лв. допълнително, което означава нови нотификации до Брюксел, време и пари, които се дават за неработещ бизнес. Да, спасяваме работни места, спасяваме семейства, това е прекрасно, но като държава нямаме повишение на БВП, това не носи придадена стойност в момента. Заводите и предприятията работят и това е голямо предимство на България пред останалите. Затова успяваме да задържим най-ниския дефицит в Европа – минус 3%. Продължаваме да имаме и най-ниския външен дълг“, допълни премиерът.

Той определи сегашните противоепидемични мерки като щадящи психическото здраве на българите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КАНДИДАТ ПРОТЕСТИРАЩКапиталистическа партия е БСП, но със социална програма, за разлика от другите партии. И БСП е най-демократичната партия в България,не чакат на един вожд да им заповядва,а провеждат събрания на които решават с гласуване.И БСП никога не са окупирали тотално институциите,както направиха ГЕРБ.
226
1
 
11
 
! Отговори
Д-р Коронис Кауза преди 3 години
Английският щам е открит във взети проби още от месец септември миналата година. Това че английски учени първи са го изолирали не значи че е разпространен само в Англия. И през септември и през октомври от Англия у нас се влизаше без карантина. Изключително срамна постъпка на здравните власти е т.н. "английски щам" да се използва като аргумент за удължаване или ожесточаване на мерките, при положение че и на врабчетата стана ясно че се изпълнява директива спусната от Меркел за локдаун до Великден
225
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименИвайло е бил управител на област,това е записано в текст от преди 300 години!И е бил гениален военен стратег, хем на север от Дунав е воювал с татарите(монголите) и ги е смазал от бой, хем е смазал и византийците от бой,които са нахлули в българските земи,затова византийците не са го обичали,като не искат мира Ивайло им е дал секира!
224
2
 
9
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ преди 3 години
Това правителятно надмина по некадърност и предишните две!!!!!
223
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До РесторантьорАз се кефя че Бойко ви отряза, има пълната власт човека, не сме имали такъв от свинаря Ивайло, който стана цар в последствие :) Не можеш да му отречеш, че си е вързал гащите човека, това че е неграмотен е малък минус, има чувство за оцеляване :))
222
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До за "наблюдателяБерьозките са на руснак,,оженен за българка,а продуктите се зареждат от различни държави,даже не знам дали има произведени от Русия продукти изобщо в Берьозките им,от Литва,Латвия,Татарстан,че даже и от Германия има продукти.
221
3
 
8
 
! Отговори
Ричи Алибегов преди 3 години
Да е ба мамата на тоя дебел ботокс! Ало, Тиквуна отваряйййй!
220
2
 
2
 
! Отговори
за "наблюдателя преди 3 години
Я , ходи да се ваксинираш с руската ваксина , за да си на първо място ,бе...ха,ха,хаааа...У "Берьозка" е на кило...и у шишета!
219
8
 
10
 
! Отговори
Ресторантьор преди 3 години
Бойко пуска учениците за да вдигне заболеваемостта и да си осигури алиби за скорошното ново голямо затваряне. Селски хитрец. Нито го интересува образованието нито още колко ще умрат. Интересува го само алибито
218
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината боли, трябва мозък за да я разбреш, не е за всеки :))
217
2
 
5
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хаа 228 преди 3 години
БСП --обаче има много общо с парите на народа!Падне ли и на сгода некоя банка----НЕМА ВРЪЩАНЕ!!!!! /..само беганье у чужбина или Дубай.../
216
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Наблюдател....явно не си и много умен!!!
215
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 221Всичко произлиза от БКП, извинявам се БСП :)) Не те разбраха хората, защото не са живели през мутренския период :)) Те са капиталистите, те държат софрата :) Бойко е бивш гард на бай Тошо, как да се възприема това, нали мрази комунистите от дъното на душата си? Просто питам лековерните хорица :)
214
3
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
До 226 я кажи умнико, защо и по ваксинациите в ЕС, България се подреди пак на последно място? Дори след Сърбия, дето не е в ЕС! На платените *** на ГЕРБ не ви ли писна вечно да сте в групата на най-бавно развиващите се? Мен не ме мисли, в професията си съм в елита. И то не само в БГ.
213
0
 
8
 
! Отговори
Буля Мара преди 3 години
Кръчмите , бардаците и фитнес центровете , нема да оправят България!Не знам , за какво им дават тия т.н."помощи" , вместо да вдигнат още малко парите на пенсионерите!
212
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ако господ чуе молитвите на българите ще те изпари с цялото ти семселе
211
6
 
5
 
! Отговори
,|, преди 3 години
БСП днес има много по-малко общо с комунизма, отколкото ГЕРБ
210
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
защо бре червена комунистическа тикво от банкя орбан поръча 1 милион китайски ваксини и регистрира руската а ти мислиш само за чекмеджето си и ближеш краварски задницидано господ раздаде справедливост
209
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НаблюдателА ти кадърен ли си? :)))))))))))Щом правителството ти е виновно- отговора е ясен!!!
208
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТова е приом на мафията в Италия,те така правят умишлено некачествени пътища,за да ремонтират след това,това го показаха по немската телевизия,даже бяха взривили цял мост умишлено,там е по-страшно и от България,затова са най-зле от цяла западна Европа и с най-ниските заплати от всичките западни държави.Взимайте пример,за да не станем като тях,цялата им държава вече е замърсена,пак от мафията им,децата им също са експлоатирани от мафията,страшно е.