Мая Манолова иска избирателен район "Чужбина"

Предлага и увеличаване на броя на секциите във Великобритания
72
Мая Манолова иска избирателен район "Чужбина"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Председателят на Гражданска платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова е изпратила до правната комисия на парламента законодателно предложение за промени в Изборния кодекс. Тя предлага Закон за изменение и допълнение на кодекса, с който се цели въвеждането на 32-ри МИР в чужбина. Това съобщи Манолова в Шумен, цитирана от БТА.

Законопроектът дава възможност и за увеличаване на броя на секциите във Великобритания, които след Брекзит, с настоящата правна уредба, са само 35. В становище към него от "Изправи се.БГ" подчертават, че подкрепят въвеждане на видеонаблюдение или видеозаснемане на броенето на бюлетините, на гласуване по пощата, както и въвеждане на район "Чужбина" и създаване на условия за разкриване на повече избирателни секции извън страната. Със законопроекта се предлага при избори за народни представители да се създаде 32-ри многомандатен избирателен район в чужбина, за да може избирателите там да гласуват за кандидатски листи и с преференция, а не само за партии и коалиции, бе съобщено на пресконференцията.

С Отровното трио, "Демократична България" и партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" се обединяваме за общи усилия за опазване на изборите, за наблюдение на изборния процес и за организиране на паралелно броене, отбеляза Манолова. Тя е категорична, че ще настоява за пакт за почтеност на социолозите, да излязат с имената си, а не през медиите, с които са сключили непублични договори.

Мерките, които предприема правителството в здравната и икономическата сфера са неадекватни, ако сравняваме с другите европейски държави. Няма отговор защо България беше първа по смъртността от коронавирус в края на 2020 г. Пълен провал е и да са ваксинирани едва 35 хил. души у нас, каза още Манолова.
По-късно днес тя откри офис на "Изправи се.БГ" в град Нови пазар.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
16
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Категорична т забрана със закон за гласуване чужбина! Не може Пена и Грую, Фатме и Махмуд, които от 30 години живеят в САЩ и Турция да ни правят избор кой да ни управлява!С бягството си от България те са направили вече избора си!
19
1
 
6
 
! Отговори
Поетът с ватенката преди 3 години
А шамар?
18
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, стига, де ! Няма ли нещо друго да публикувате ? Петък вечер е, хората са се отпуснали, а вие им пращате хорър....!?
17
0
 
24
 
! Отговори
Боже, Боже! преди 3 години
Няма такова същество!
16
3
 
0
 
! Отговори
от 7 до 9 преди 3 години
Сърдечно ти благодаря, приятелю! От твоите уста право в Божиите уши!:)))
15
2
 
7
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Аз я харесвам Мая, ама тук направи грешка.Не трябва да се влиза в парламента на всяка цена.Ако на тия избори не влезнеш ще влезнеш на другите, ама да се коалираш с сатанниста от Учиндол си е политически харакири.
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Майче, братя Галеви дето те въртяха на "мъжко чеверме" ще гласуват ли от Южна Африка??
13
0
 
14
 
! Отговори
И колко преди 3 години
Места ще спечели ДПС благодарение на това. И учениците знаят че най много БГ граждани в чужбина има в Турция и Германия където отново са турци.
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гласуването от чужбина трябва да се забрани със закон!
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хомо еректусите на Мая, Слави и Пинокио се обединяват.
10
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако я изберат от чужбината, да се маха и да отива там да си я управлява, при събратята си Галеви.
9
1
 
28
 
! Отговори
77 преди 3 години
Мая и честност в едно изречение? Изборния кодекс е нейно отроче, що не си е въвела измишльотините тогава?
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 7Пожелавам ти все така да си зле.Наистина не е морално да гласуваш за нещо което не те засяга.Но очевидно някой недотам чистоплътен като г-жа Влюбена има интерес от вашите гласове.
7
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мая Манолова най- много държи на чужбина заради благодетелите си браря Галеви!!Те са в чужбина от години и тя усърдно работи да върне властта им в България!!Много тъгува по тях горката..
6
4
 
26
 
! Отговори
до 6 преди 3 години
И аз съм против това хора, плащащи данъци в други държави да определят кой ще разпределя данъците , които плаща българският данъкоплатец. Не е морално просто! Точно по тази причина и аз не гласувам на изборите в България. Колкото до берачите на ягоди и другите, които мием *** в чужбина и сме си намерили мястото под слънцето както и Родина, не ни мисли. Пожелай ни все така да сме зле!:) Пък на теб ти пожелавам все така да си добре и все така да си лъчезарен и усмихнат. Бъди здрав!:)
5
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** в труция само това чакат . Ако това стане дпс е първа партия. Мая юаболова обаче това не е вълнува за нея е важно да вземе още някой глас отгоре да се намъкне в парламента
4
7
 
22
 
! Отговори
wsee преди 3 години
Да, дайте на всички живеещи в чужбина да определят съдбата на тези, които живеем тук.Нека берачите на ягоди ни определят бъдещето. Защото всички в чужбина са едни успели и залужават адмирации. Като така са тръгнали, има 200-300 хиляди хласа в Турция и те чакат.
3
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въобще не е лишено от логика да има такъв избирателен район.А не гласовете от чужбина да се прехвърлят в различни избирателни райони, в зависимост от това къде и на кой не му достигат гласове.
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Таа па...
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам, искам, искам, искам и все така заспивам...