Още 14 партии и сдружения подкрепиха БСП за честни избори

Нинова: Гласуването не е по-опасно от ходенето до магазина
67
Още 14 партии и сдружения подкрепиха БСП за честни избори
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Благодаря ви, че се отзовахте на поканата ни да обсъдим възможностите си да обединим усилия за провеждане на честни избори. През годините сме били свидетели на злоупотреби с избори, на манипулация на вота, на всяване на страх у хората, използване на корпоративен и купен вот. За нас е изключително важно да потърсим и вашата подкрепа и ние да подадем ръка - и заедно, според своите възможности, да осигурим протичането на честни избори", обърна се лидерът на БСП Корнелия Нинова към присъстващите представители на политически формации и НПО-та във втората среща, инициирана от социалистите за създаване на общ фронт за честни избори,цитирана ото опресцентъра  на партията.

Още по темата

Вчера стартираха първите разговори, на които присъстваха 20 пратеници на организации с нестопанска цел и политически партии.

Във втория ден на поредицата срещи Корнелия Нинова запозна присъстващите с парламентарните инициативи на левицата - внесени две предложения  за промени в Изборния кодекс във връзка с осигуряване на видеонаблюдение на броенето на бюлетините и съставянето на протокола в деня на вота. Социалистите настояват още за видеозапис, който да може да се ползва в съда като доказателство при оспорване на резултата или сигнали и съмнения за злоупотреби, както и предаване на този процес онлайн в момента на броенето на бюлетините и съставянето на протоколите.

Активна регистрация на гласоподавателите, за да бъдат изчистени "мъртвите души", е второто предложение за промяна в Изборния кодекс.

"Когато сме повече с едно и също искане, сме по-силни. Освен парламентарните механизми ви предлагаме да обсъдим сътрудничеството си в изборния ден", посочи Нинова и коментира, че могат да си сътрудничат за паралелно преброяване с извънпарламентарните партии и НПО.

"Нашата цел е връщането на доверието в изборния процес и в институциите. Чрез тези гаранции бихме искали да успокоим хората, че гласът им ще бъде отчетен така, както е подаден. Само високата избирателна активност може да обезсмисли купения и корпоративен вот", подчерта още лидерът на българските социалисти.
"Вчера се срещнахме с 20 политически партии и граждански сдружения, днес сме 14. Ще имаме още една трета среща, тъй като има и други граждански сдружения и по-малки партии, които заявиха желание да се включат в този процес. Важно е да уточним, че това не е предизборна коалиция, нито коалиция за следизборно управление. Това е надпартийна цел - честни избори", каза още Нинова. Тя изрази и мнение, че партиите трябва да се съсредоточат върху това да разсеят внушенията, че гласуване е опасно: "Трябва да успокоим хората - гласуването не е по-опасно от ходенето до магазина", председателят на БСП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: бспизборининова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
6
 
34
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Партии като БКП-то на Паунов който си обменяше СМС-и с Черепа, за да уточнят как да се подсили метежът на фигуранта за да не е съвсим рехав. Нали и тази партия беше коалиционен партньор на реформираната БСП и сдружения за приятелства с раССия, чиито последователи горяха знамето на ЕС на яз.Копринка в присъствието на Импексова и Беквокалиста и, както и сдруженията на "Активните борци против фашизЪма и капитализЪма", същият капитализъм който яхна дамата от с.Крушовица за да приватизира Техноимпекс
16
10
 
28
 
! Отговори
гербер преди 3 години
До 15. Съдбата на ГЕРБ ще е същата, както досега. Поредна, не знам си коя вече, победа над грохналата столетница.
15
9
 
28
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
До 16 червен анонимник. Ей така като вземе някой креттен да ми говори от името на народа и веднага се сещам за 9.9.1944. Сигурно някои го мразят, даже май повече от завист и злоба, но определено не е целият народ, както се опитваш да внушаваш. Защото ако беше така на протестите щеше да има милиони, а не само няколко хиляди бесепари, десебари, стари муцуни и черепчета. А за жълтите тенекии от компромата питай Мата-ХариБобокова.
14
36
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народът толкова мрази Тиквата, че всичките му кюлчета няма да му стигнат да купи изборите.
13
29
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съдбата на герб ще е като на третия лъч на метрото.
12
27
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напред, гербери! Пътят ви към бай Ставри е открит! Той е любвеобвилен, ще ви уважи всички!
11
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шумкари.
10
20
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герб винаги ви бие честно, сега пак така.
9
11
 
35
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
Хммм! Явно вируса е увредил доста вътречерепната глина на другарката Нинова. Тя вече живее с фантазии ,като Фигуранта !
8
11
 
35
 
! Отговори
Навсякъде преди 3 години
пращаме автобуси с двойни дъна.Майа Костинбродска има опит.Вземаме я за главен бесепарски координатор.Да живеят вдички бесепета по земните кълбета.
7
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червените тролеи плюнчат тук, когато някой опозиционер е подкрепен от НПО-та в диктатурите, но когато шефката им е подкрепена от НПОта всичко е наред.МУАХАХАХАХАХАХАХАААА
6
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мъчат се, де що има психично болни, да ги съберат...
5
11
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напред към поредната загуба другарки и другари.
4
8
 
37
 
! Отговори
Друг Помнещ преди 3 години
Чегъртат дъното.
3
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви партии са това, червени люспи
2
6
 
40
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
И кои са тези организации? Червенеят ли?
1
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
14 партии с по 5 човека плюс роднините.