Още 14 партии и сдружения подкрепиха БСП за честни избори

Нинова: Гласуването не е по-опасно от ходенето до магазина
67
Още 14 партии и сдружения подкрепиха БСП за честни избори
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Благодаря ви, че се отзовахте на поканата ни да обсъдим възможностите си да обединим усилия за провеждане на честни избори. През годините сме били свидетели на злоупотреби с избори, на манипулация на вота, на всяване на страх у хората, използване на корпоративен и купен вот. За нас е изключително важно да потърсим и вашата подкрепа и ние да подадем ръка - и заедно, според своите възможности, да осигурим протичането на честни избори", обърна се лидерът на БСП Корнелия Нинова към присъстващите представители на политически формации и НПО-та във втората среща, инициирана от социалистите за създаване на общ фронт за честни избори,цитирана ото опресцентъра  на партията.

Още по темата

Вчера стартираха първите разговори, на които присъстваха 20 пратеници на организации с нестопанска цел и политически партии.

Във втория ден на поредицата срещи Корнелия Нинова запозна присъстващите с парламентарните инициативи на левицата - внесени две предложения  за промени в Изборния кодекс във връзка с осигуряване на видеонаблюдение на броенето на бюлетините и съставянето на протокола в деня на вота. Социалистите настояват още за видеозапис, който да може да се ползва в съда като доказателство при оспорване на резултата или сигнали и съмнения за злоупотреби, както и предаване на този процес онлайн в момента на броенето на бюлетините и съставянето на протоколите.

Активна регистрация на гласоподавателите, за да бъдат изчистени "мъртвите души", е второто предложение за промяна в Изборния кодекс.

"Когато сме повече с едно и също искане, сме по-силни. Освен парламентарните механизми ви предлагаме да обсъдим сътрудничеството си в изборния ден", посочи Нинова и коментира, че могат да си сътрудничат за паралелно преброяване с извънпарламентарните партии и НПО.

"Нашата цел е връщането на доверието в изборния процес и в институциите. Чрез тези гаранции бихме искали да успокоим хората, че гласът им ще бъде отчетен така, както е подаден. Само високата избирателна активност може да обезсмисли купения и корпоративен вот", подчерта още лидерът на българските социалисти.
"Вчера се срещнахме с 20 политически партии и граждански сдружения, днес сме 14. Ще имаме още една трета среща, тъй като има и други граждански сдружения и по-малки партии, които заявиха желание да се включат в този процес. Важно е да уточним, че това не е предизборна коалиция, нито коалиция за следизборно управление. Това е надпартийна цел - честни избори", каза още Нинова. Тя изрази и мнение, че партиите трябва да се съсредоточат върху това да разсеят внушенията, че гласуване е опасно: "Трябва да успокоим хората - гласуването не е по-опасно от ходенето до магазина", председателят на БСП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: бспизборининова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гласуването за БСП е изключително опасно.Помня много добре как ни управляваха и се страхувам от тях.
56
2
 
2
 
! Отговори
Вуте пита преди 3 години
Верно ли тия 14 партии имат 12 члена? А тияа НПО-та не беха ли според Корни врагове на страната?
55
1
 
2
 
! Отговори
Бай Тошо преди 3 години
"Нинова: Гласуването не е по-опасно от ходенето до магазина.." За гласуващите да, но за теб *** гласуването е опасно, резултата няма да ти хареса.
54
3
 
6
 
! Отговори
мааши на Русия преди 3 години
И на децата стана ясно , че руския ген. Решетников е сложил Нинова и Радев за да се обърнат срещу САЩ и ЕС . Другари много сте елементарни.
53
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма смисъл ,протоколите вече са готови )
52
3
 
12
 
! Отговори
555 преди 3 години
Комунизмът е доказал, че просто прави всичиките си граждани бедни, освен малцината на власт, които решават къде да отиде богатството.Капитализмът е всъщност по-добрата система, когато се стигне до даване, защото той е доказал, че увеличава индивидуалното богатство . Ще ми е интересно някой да даде обратния пример . Колко извратен трябва да си , за да имаш носталгия по повсеместната бедност и да гласуваш за ляво управление ?Червената ламя е вече безопасна игла .
51
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен, к.52Да разбираме ли, че 74-годишният експрезидент на САЩ Mr Тръмп и сегашният 78-годишен президент Mr Байдън са кандидати за "босилека" според твоята класация? Кажи, селски? Ти до кой клас си учил: 4-и или 7-и?
50
3
 
5
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Тези партии и сдружения не подкрепят БСП за честни избори, а целта е да се формира общ анти-ББ фронт на изборите. Сл.Тр. от Учин дол заяви, че те с БСП са на двата бряга на реката, т.е. неговата партия е ориентирана към ГЕРБ.
49
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
80 000 chlenove na bsp babichki i diadki kandidati za bosileka...
48
5
 
6
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 3 години
14 партии и сдружения!?...юдо-масонска "либерал-демокрация'
47
4
 
17
 
! Отговори
4epa преди 3 години
БСП И 4ЕСТНИ ИЗБОРИ- ХА ХАААААААААААААААААААА !!!!!!!!
46
15
 
8
 
! Отговори
До 50 преди 3 години
Абе чичо,има ли по-голям комунист от Боко?
45
15
 
9
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Трябва общ фронт срещу гербавата диктатура и алчност.Друго спасение няма.
44
6
 
14
 
! Отговори
Ами, да... преди 3 години
14-партии, С ПО ЕДИН ФАЙТОН ХОРА!ДАЛИ ЗА ВСИЧКИ ШЕ ИМА МИНИСТЕРСТВА АКО СПЕЧЕЛИ Т. н. "ОФ"??!!СМЕХ!!!!!!86954
43
7
 
16
 
! Отговори
Нормален преди 3 години
Пак ли връщаме ОФето ? Това не го ли закрихме и отрекохме преди много години.Пак ли старите мантри за,, класовият враг"и старите лозунги?!?!Коя година сме бе другари? Пак ли ще лъжете, младите ,неживели и невидели колко е хубаво ,,недоносчето"и как ни доведе до три фалита. Помним,помним!!!
42
6
 
13
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Комунистите ти забраняват свободата да мислиш,а те карат да мислиш това което те искат и което е в тяхна ползаТеразполагат с немалко средства-манифестации,събрания,кръжоци,политпросвета и колективни мероприятия.Ако отсъстваш,колектива веднага ти пише ,черна точка" и си на мушка.Човек свободно нищо не може да прави-нито да говори,нито да гледа,нито да слуша и накрая престава и да мисли свободно.А свободомислието се наказва жестоко и страшно.Изпитахме го,преживяхме го,не щем повече тези,,другари"!
41
17
 
7
 
! Отговори
Буци преди 3 години
Давай, Корнелия
40
6
 
20
 
! Отговори
Народна мъдрост преди 3 години
Срещнеш ли гладен комунист, нахрани го. Срещнеш ли жаден комунист, дай му вода. Срещнеш ли гол и бос комунист, обуй го и го облечи. Но никога, никога, никога не давай власт на комуниста, защото тогава всички ще са голи, боси, жадни и гладни. С изключение на управляващите комунисти.
39
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По голяма измама от комунизма няма!Той е строй за наивници!
38
6
 
19
 
! Отговори
Курнелия лъже преди 3 години
Братство , равенство и социализъм. Над 60 години комунистически лъжи, че сме братя и равни ама останаха само на приказки. Както и сега *** Нинова(г-жа Лъжа) щяла да се бори с корупцията. Това може и да работи сред бабите които хвърлят пари от балкона на ало-измамниците и гласуват наново вярвайки в БСП , но тази демагогия не върви за нормалните хора. Като сте такива борци с корупцията от БСП , защо другарката Нинова и нейния любим Кирчо Добрев(хванат с куфарче долари на границата) са милионери , а баба Гицка от село е с 200 лв. пенсия ?