Борисов призова Радев да коментира ареста на Навални

Премиерът инспектира селско училище, където се срещна с преподавателите
Обновена: 23 яну 2021 11:23 | 23 яну 2021 11:23, Петя Славова
492
Борисов призова Радев да коментира ареста на Навални
Снимка: БГНЕС


Продължава медийния спор между премиер  и президента. Този път Бойко Борисов поиска Румен Радев да коментира ареста на лидера на руската опозиция Алексей Навални. "На този фон е оглушително мълчанието на Радев", обясни той и допълни - "Да чуем какво все пак президента Радев мисли, все пак е държавен глава".

 Бойко Борисов отново бе на традиционната си съботна обиколка из страната. Този път той гостува на училище в Сливница, където коментира връщането на големите ученици в клас от 4 февруари.

"На 4 февруари, когато в клас ще се върнат учениците от 5 до 12 клас - ще отворим и залите за извънкласни дейности. Образованието и културата са изключително важни за съхраняването на психическото здраве на децата. Данните за разпространението на вируса у нас са обнадеждаващи, можем да направим този компромис. Както и досега - ще следим внимателно ситуацията и ще взимаме гъвкави решения.", коментира премиерът в социалните мрежи.


 

В Сливница Борисов се срещна с кмета, поздрави го и му пожела здраве, докато инспектираше къде се обучават децата. В учебното заведение премиерът се срещна и с преподавателите.

Връщането на децата в училище носи и риск, подчерта премиерът, но допълни, че правителството ще наблюдава стриктно ситуацията и ще търси баланса.


"Искаме да почнем, но сме в други параметри. Като започнат да умират хора и станат 5-6 хиляди на ден и претоварват болниците, същите хора ще викат: "Защо ги пуснахте". Балансът е много тънък.", заяви Борисов и допълни:- Ако нещо можеш да го сложиш на везната със здравето, това е образованието, културата, обучението. И тук си заслужава рискът".

Премиерът, придружаван от икономическия министър Лъчезар Борисов коментира и затворените заведения. Той обясни, че се мисли решение,  а също призна, че е имало забавяне с помощите за спрените от работа хора заради ограничителните мерки.

Премиерът продължава проверката по строежа по АМ "ЕВропа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


492
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
354
1
 
12
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Гербаджийте са като пиявиците/кърлежи пият кръв и сваляте ги но винаги се винаги се връщат, ако не ги свалите тая година и не влязат в затвора, ще си откарат завинаги на власт , за съжаление като тях са всички останали, нормалните хора не ни допускат в политиката ,политиците са пиявиците/кърлежите на народа пият кръвта на всички докато не ни унищожат или ние не ги унищожим докато не разкараме старите партии и не дойдем безпартийните и не променим всичко няма да стане нищо
353
0
 
14
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
А другарят Борисов ще даде ли мнение по въпроса за Сноудън и АСАНДЖ ???!!!
352
0
 
13
 
! Отговори
SS преди 3 години
да де, ама ББ още не е отговорил за записите, за снимките, за Мата Хари и за Барселона...Освен това се крие и бяга от всички, за да не би да вземат да го питат за тези неща... Къде е тръгнал тогава да се прави на "честен демократ", а? Това, че всъщност иска да се 'докара' на господараря, е от ясно по-ясно
351
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, Борисов зададе правилният въпрос!Фигуранта на Решетников мълчи... чака указания от Москва.
350
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къв си ти бе , че ще питаш президента , еднокнижника някакъв , я марш в затвора
349
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Селските номера на крадеца няма да минат пред новата задокеанска управа,стойки и чалъми,ама дръвника те чака!
348
6
 
20
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 3 години
Ние призоваваме другарят Борисов да коментира репресиите над СНОУДЪН и АСАНДЖ ! Що не ги коментирате ???
347
2
 
4
 
! Отговори
Бай ви Ганя преди 3 години
До 361 Про Си То: С отговора си сам се цапаш и осмърдяваш. Но дали имаш акъл да го разбереш. Надали.
346
16
 
6
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
Естествено че Радев няма да коментира сериозните въпроси, който носят и политическа отговорност. Много по лесно му е да действа кокошкарската, да коментира, пукнатините във асфалта, и да критикува. Без да дава каквито и да било предложения. Един празноглавец.
345
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отговорът е ясен и Боце го знае: Навални е обвинен в крупни кражби и ще отговаря пред съда за тях. Когато командваните от теб полицаи убиха Чакъра и от къщичката му направиха гранатометна мишена защо ЕС, Германия , та дори и НАТО не застанаха в негова защита? А сега ти се пишеш пръв демократ!
344
3
 
4
 
! Отговори
Кой е Чакъря преди 3 години
Национален герой ли е, та толкова певци песни за него пеят....
343
6
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
А ти бойко оправи БГ протестанти, че тръгна да решаваш приблема на РУСИЯ с Невални, а и отгоре на това се опитваш да задължиш господин РАДЕВ да вземе отношение, няма по каруцарски език от твоя
342
5
 
11
 
! Отговори
Роднина на Чакъря преди 3 години
А Тиквата няма ли да коментира убийството на Чакъря и събарянето на къщичката му с гранатомет!?Чакам отговор Тикво!
341
7
 
16
 
! Отговори
Дамян преди 3 години
Продажния Навални е поредния опит на Сащ и ЕС за вмешателство във вътрешните работи на Русия. Защо Европа и Америка мълчаха за протестите в България , а надават глас за Белорусия и Русия?
340
7
 
9
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ НЯМА ДА СЕ ПОДВЕДЕ ПО ГЛУПОНТИИТЕ НА СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ , СЛЕД ГАФА МУ ЗА НАМЕСА В ВЪТРШНИТЕ РАБОТИ ПРЕДИ ДНИ И ОТГОВОРА НА РУСИЯ !!!
339
11
 
8
 
! Отговори
К2 преди 3 години
Някой да е очаквал от московския агент радев нещо друго ???
338
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
rradev ima radiomalchanie...a chernite kutii neka zapisvat...
337
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ne e li po-dobre da komentirame bg velik voinik v mali, afganistan...sto li pravi toz malaka?
336
10
 
8
 
! Отговори
ник преди 3 години
Какво може да каже за Навални нашият *** Безделников ?? - Нищо.... Смее ли ?? Я е казал нещо , я е станало ясно колко е *** и колко е зависим от Кремъл....
335
2
 
7
 
! Отговори
И му викаха ОСТАВКА преди 3 години
А Радев му рече .....Президентът Румен Радев излезе с позиция по темата Навални, след призива на премиера Бойко Борисов."Борисов не се трогна нито за битите български протестиращи и журналисти, нито за отравянето на Емилиян Гебрев и други български граждани. В Европарламента се прочу със заканата да изгори Елена Йончева, както сам се изразява в записа, а в европейската преса с това, че праща в турските затвори хора, потърсили убежище в Европа". Това се посочва в позицията на президента Румен Радев, цитирана от БНТ."Сега се прави на радетел за демокрация. Защото вече приключи с та