Борисов призова Радев да коментира ареста на Навални

Премиерът инспектира селско училище, където се срещна с преподавателите
Обновена: 23 яну 2021 11:23 | 23 яну 2021 11:23, Петя Славова
492
Борисов призова Радев да коментира ареста на Навални
Снимка: БГНЕС


Продължава медийния спор между премиер  и президента. Този път Бойко Борисов поиска Румен Радев да коментира ареста на лидера на руската опозиция Алексей Навални. "На този фон е оглушително мълчанието на Радев", обясни той и допълни - "Да чуем какво все пак президента Радев мисли, все пак е държавен глава".

 Бойко Борисов отново бе на традиционната си съботна обиколка из страната. Този път той гостува на училище в Сливница, където коментира връщането на големите ученици в клас от 4 февруари.

"На 4 февруари, когато в клас ще се върнат учениците от 5 до 12 клас - ще отворим и залите за извънкласни дейности. Образованието и културата са изключително важни за съхраняването на психическото здраве на децата. Данните за разпространението на вируса у нас са обнадеждаващи, можем да направим този компромис. Както и досега - ще следим внимателно ситуацията и ще взимаме гъвкави решения.", коментира премиерът в социалните мрежи.


 

В Сливница Борисов се срещна с кмета, поздрави го и му пожела здраве, докато инспектираше къде се обучават децата. В учебното заведение премиерът се срещна и с преподавателите.

Връщането на децата в училище носи и риск, подчерта премиерът, но допълни, че правителството ще наблюдава стриктно ситуацията и ще търси баланса.


"Искаме да почнем, но сме в други параметри. Като започнат да умират хора и станат 5-6 хиляди на ден и претоварват болниците, същите хора ще викат: "Защо ги пуснахте". Балансът е много тънък.", заяви Борисов и допълни:- Ако нещо можеш да го сложиш на везната със здравето, това е образованието, културата, обучението. И тук си заслужава рискът".

Премиерът, придружаван от икономическия министър Лъчезар Борисов коментира и затворените заведения. Той обясни, че се мисли решение,  а също призна, че е имало забавяне с помощите за спрените от работа хора заради ограничителните мерки.

Премиерът продължава проверката по строежа по АМ "ЕВропа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


492
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
334
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко ,Путин ще те викне пак да завъртиш кранчето !?
333
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо: Борисов е заснет из турските села как е прегърнал дадените му 6-7 момичета до едно в педофилна възраст.Второ: Като внук на фашист колко пъти е слагал цветя на полицайте убули и изгорили децата от Ястребино и Трето:Ако ще се прави на югендФанер или Полпотовски командер да тури Антонът Тодоровът за Фюрер алес и писателюха на Зайенен Кампф-Банкяф Кюлчетан Еврофан.Нашите деца губят бащите,майките си,бабите и дядовците си.Така се държат фильопедите и педьофилатите-да изкарат децата на показ
332
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съвсем уместен призив към Радев. Нека народът разбере кой на кого служи.
331
4
 
13
 
! Отговори
Кавали Пет Нула преди 3 години
Демократичните българи би следвало на първо място да се заинтересуват от пилеенето и краденето на обществени средства, което продължава вече 10 години с герб
330
2
 
4
 
! Отговори
До 363 ваня преди 3 години
ПОЯСНЯВАМ ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ! НАПИСАНОТО ОТ П.Р.СЛАВЕЙКОВ СЕ ОТНАСЯ КОНКРЕТНО - ЗА НЕДОБРЕ ПОДДЪРЖАНА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА В ИСТАНБУЛ!!! ЧЕТИ НАПИСАНАТО ОТ СЛАВЕЙКОВ ОТ ОРИГИНАЛНОТО ПИСМО ПРЕДИ ДА ПЛЮЕШ!!!
329
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
borisov i radev vi igraiat ne mnogo losh opera teater....pri lipsa na konkurencia...hamlet...otelo...aida...turski marsh...gaiane...martvi dushi...urdek giol...na sledvastoto predstavlenie artistite ste sa drugi...ama dali ste e v vaztorg publikata?! a, ai habibi?! :-)))
328
5
 
4
 
! Отговори
ДА ДА ДА преди 3 години
ДЕМОКРАТИЧНИТЕ БЪЛГАРИ ЖИВО СЕ ИНТЕРЕСУВАМЕ ОТ СЪДБАТА НА НАВАЛНИ!!!!
327
5
 
12
 
! Отговори
Камекона преди 3 години
Сигурен съм, че българите, които не могат да отидат до Рилския манастир или да ползват новото метро, живо се интересуват от Навални, а не от далаверите на Тиквални
326
0
 
3
 
! Отговори
Ahmed преди 3 години
Ne e neobhodimo nie da se mesim na Rusnacite. Taka ili inace nikoy ne moje da orstrani Putin.
325
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вместо да отиде да изпрая релси у метрото тръгнал като мечка по селата.
324
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 372"Предател", човек, който предава каузата за която уж се бори.В случая с Фигуранта - предатеството е към демокрацията и българските национални интереси.
323
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко,ако имаш време, ела да инспектираме една тоалетна бе.......!? Нещо не ми аресва .
322
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВаняРазбира се, че съм съгласен. От 80 % от българския народ НИЩО не става и доста от пишещите тук го доказват, да не говорим за гласуващите: Чета, че Галевата, Славчо чалгата и БКП пак щели да вземат двуцифрени проценти. Ако това не е доказателство - здраве му кажи!:))))
321
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
как защо мълчи радев???радев е предател и шпионин.това е
320
4
 
12
 
! Отговори
Максим Ориц преди 3 години
Отчаян опит да се отклони вниманието на обществото от тоталното пропадане на герб - буквално и преносно. За съжаление на гербилите - не минава
319
1
 
7
 
! Отговори
Българинът преди 3 години
Няма нужда,това не ни засяга ,заплатите да вдига !!!
318
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само експерт по поведенческа психология може да каже защо мълчи Радев за случая Навални.Хората в полето за коментари не са компетентни, за да коментират нито Борисов, нито Радев.Само експерти по поведенческа психология могат и са в компетенциите си да коментират тези хора.
317
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Мълчанието на агнетата"
316
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А стига с тоя измислен герой навални!
315
2
 
4
 
! Отговори
Ваня преди 3 години
Пояснявам, защото беше изтрито : П.Р.Славейков: "Не сме народ, а ***", това е написал. Е, това не му е пречело да се възхищава от българския народ в много други свои творби. Та затова написах, че този, който цитира отделни изречения от руските класици е жалък.