Борисов: Пращаме да чистят сметищата и после жесток контрол

Той откри обновения център в Министерството на околната среда и водите
24 яну 2021 14:47,
90

Снимка: Пресцентър

Виж други галерии »

Премиерът Бойко Борисов откри днес обновения Национален координационен център в Министерството на околната среда и водите. Министър-председателят беше запознат с целите и функциите на центъра от министъра на околната среда Емил Димитров и заместник-министрите Славея Стоянова и Илияна Тодорова.

Първата задача, разпоредена от премиера Борисов на министър Димитров е НКЦ да изготви справки за всички нерегламентирани сметища в страната и за състоянието на язовирите в страната, включително и това на земеделските язовири. Министър Димитров пое ангажимент да пристъпи към незабавно изпълнение на поставените задачи. Информацията ще бъде докладвана на премиера на заседанието на Министерски съвет следващата сряда.

По отношение на нерегламентираните сметища министър-председателят каза: "Да заделим средства, да пратим да ги изчистят един път завинаги и после контролът да бъде жесток".

Националният координационен център е звено в МОСВ, което беше създадено от министър Димитров още през февруари миналата година с цел да се овладее незаконния внос на отпадъци и да се осъществи необходимата координация между всички контролни органи, включително Агенция "Митници", Гранична полиция и РИОСВ.

В резултат на дейността на звеното нерегламентираният внос на отпадъци беше овладян, като съотношението на нерегламентираните превози спрямо общия брой на превозите за внос на отпадъци от февруари до декември 2020 г. намаля от 11,6 до 1%.

Звеното осъществява и координация на дейността на МОСВ по наблюдение на комплексните и значими язовири с цел ефективно управление на водните ресурси и превенция на риска от наводнения.
С оглед на доказаната ефективност на центъра министър Димитров предприе разширение на неговата дейност, като той вече ще обхваща и контрола върху замърсяването на въздуха, включително контрола на оператори със значимо въздействие.

През последните няколко месеца центърът беше обновен и разширен с допълнителни зали, беше осигурено съвременно технологично оборудване, информационни системи и системи за видеонаблюдение, които предоставят възможност за непрекъснато наблюдение и контрол в реално време.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До сега къде спахте, та се допусна това, в жипката , или на магистралите.
62
1
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До БАНкоТоварищ цоциалист, отивай да олигавиш портретите на джуджето, на ромът от Правец и на Жан Виденов - агент "Дунав"!Явно си плод на чернобилския дъжд, та не те слуша главата!
61
1
 
6
 
! Отговори
мак преди 3 години
Разпоредил, ти да видиш. Ще стане като с язовири едно време, "не можаха" да установят чия собственост са, за да няма виновни за лоша поддръжка. Така и със сметищата ще стане. Жесток контрол го знаем, само на думи е. Никакъв го няма и като прибавим тарикатите, които замърсяват, картинкаата е такава, каквато е. А този център колко пари глътна и какво ще координира? Бездействие сигурно.
60
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Десет години внос на *** от Европа и чекмеджета с милиони
59
1
 
5
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
ЧУДНО ???СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ НА КАКВИ КОМУНИСТИ Е СИНЧЕ И ЧЕРВЕНАТА МУ КНИЖКА Е В ДЖОБОВЕТЕ МУ , А ГЛАВАТА ..... *** !!!!И КОЛКО МИЛИОНА ПРИБРА ОТ *** НА ЕВРОПА , ЗАЩОТО ОТ НЕГО Е ЗАВИСИЛО !!!
58
2
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Двамата братя бизнесмени, които вкарваха ***, са синове на първия секретар на БКП в Русе, и сега са в следственото!Така, че, дрогаре и дрогарки цоциалисти, са ваши хора!Само рублофил и цоциалист могат да тровят Родината си!
57
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербаджии ...дават филм по бТВ ,виждатели колко са безпомощни ваши американци ,това е филм ..но истината е такава )
56
1
 
8
 
! Отговори
гост преди 3 години
***. Сметищата се длжат на твоето управление Тикво Банкянска. Димо Ненов що не е осъден бе *** смешен. И не ми разправяй , че комунистите са виновни щото всички в ГЕРБ сте комунисти или бивши прислужници на комунисти. *** долна!
55
1
 
6
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
НЯМА ДА ЗАБРАВИМ РЕЗИЛА ТИ ТИКВО ЗА АЕЦ БЕЛЕНЕ .....И ШКАФОВЕТЕ ТИ !!!ПАРТЕНКА Е НАВАЛНИ И НИКОЙ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА !!!
54
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро и вас ще изчистиме. Спокойно.
53
1
 
12
 
! Отговори
ъ преди 3 години
Както винаги пак безсрамно излъга !
52
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До сряда щял да установи всички нерегламентирани сметища в БГ. ХАХАХАХАТя цялата страна е едно нерегламентирано сметище.
51
1
 
15
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 3 години
Борисов , а Вашите хора ще върнат ли парите които взеха за да разрешат *** на Европа да се складира в България?А ти Бойко колко взе?Какви тарикати сте Вие - за Вас за другите арест!
50
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия дата братя които ги уж съдят ,нали станаха милионери от тия сметища ,еврофондове ,се случва сега по времето на герб
49
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че кой взема пачките от ЕС за сметищата ...да не е Виденов ,сега са герб
48
1
 
12
 
! Отговори
Лъвчо преди 3 години
ДА ИСЧИСТИМ *** ОТ УПРАВАТА НА БЪЛГАРИЯ - ГЕРБ !
47
16
 
2
 
! Отговори
До 47 преди 3 години
Явно си новороден.Преди ГЕРБ беше най големия кошмар,ниско заплащане,масова безработица,закрити предприятия,окрадени,или други умишлено доведени до фалит,разбити републикански пътища,емиграция,отглеждане на олигарси.Виденова зима,гечево червена хиперинфлация.Я провери данните и се разходи из страната,а и ББ показва какво се прави сега да знаете.
46
2
 
10
 
! Отговори
SarsCov2 преди 3 години
България е едно голямо сметище, гетото на ЕС, всички го знаят и ние и европейците.
45
2
 
2
 
! Отговори
До 46 преди 3 години
Стига писа глупости!Преди ГЕРБ никой не изхвърлял,че и санкционирали.Що за простотии?Никой не си изхвърля *** с торби от прозорците ,масово било,айде бягай!
44
1
 
13
 
! Отговори
Оракул преди 3 години
Ако този индивид УПРАВЛЯВа още 11 години България ще изчезне от картата през 2032г.