Ден 200 от протестите в София: Два опита за нахлуване в МС

Опитът за превземане е бил символичен
24 яну 2021 22:30, Нели Христова
319
Ден 200 от протестите в София: Два опита за нахлуване в МС
Снимка: БГНЕС

Навършват се 200 дни от началото на антиправителствените протести в София. Пред Министерския протича демонстрацията, планирана от 16,00 до 22 часа. Полицаи предотвратиха два опита на антиправителствени демонстранти да влязат в сградата на Министерския съвет тази вечер, съобщават от БНР.

На микрофона един от ораторите съобщи, че опитът за превземане е бил символичен, а полицията е отвърнала с голяма съпротива.

"Опитваме се днес да покажем, че линията на търпение на огромна част от българския народ - на над 70%, вече е премината", заяви Димитър Шивиков.

По-рано протестиращи блокираха движението през площад "Независимост" към булевардите "Цар Освободител" и "Княз Дондуков".

Пред Министерски съвет има плътен полицейски кордон, по-голямата част от протестиращите са пред сградата. Един от ораторите призова по-рано през мегафона за влизане в Министерски съвет, след което се стигна до приближаване на полицаи и демонстранти.

Има дори кратковременни блъскания между тях. Градусът на напрежението се покачва, но до момента няма сериозни сблъсъци.

След като отидоха да изразят недоволството си и пред сградата на Съдебната палата, протестиращи тръгнаха по улица „Солунска”, а от там и до Народното събрание. Хората на първа линия носеха огромен черен трансперант с надпис "достойна присъда".

Връщайки се в т.нар. триъгълник на властта, минути след 18 часа възникна за кратко ново напрежение. Хората се сбутаха в униформените, но бързо бяха отблъснати.

По-рано представители на инициативата “Системата ни убива“ организираха юбилейния протест с искане за оставка на правителството и на главния прокурор.

Палатката на “Системата ни убива“ е на мястото, вижда се и черно знаме, на което е изписано - “Силни сме обединени“.

Организаторите посочват в анонса за демонстрацията в социалните мрежи, че - “200 е много специално число. От една страна премиерът обича да разказва за подвизите си с високопоставени чужденци, а скоростта на тези подвизи, както сам се хвали, е 200“, пишат организаторите.

“От друга страна 200 е число, което се състои от двойка и две нули. Това е оценката, която народът постави“, пишат представители на “Системата ни убива“.

Все още няма яснота как точно ще протече протестът. Той е планират като 6-часов, от 16.00 до 22.00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Юбилейна среща на ВСИЧКИТЕ избиратели на МаяМа.
217
2
 
8
 
! Отговори
Гига преди 3 години
Цял свят осъди диваците които нахлуха в Капитолия. Значи би трябвало и тия нашите 200 диваци, които имат голям мерак да да нахлуват по институциите,да се замислят какво правят!Ама те нямат и толкова акъл де,че да мислят.А защо Радев мълчи за Навални???? Ми защото ако каже, че не подкрепя политически арести, братушките ще го погледнат лошо и ще му се накарат. Ако каже, че гподкрепя,това означава, че всички метежници барабар с лидерите им ( в това число и Радев), трябва вече да са в ареста!!!
216
7
 
2
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
Да попитаме Бойко трябва ли президентът Радев да коментира и тези протести, или само протестите в Русия.Някак си е по-удобно да подкрепяме само протестиращите в Русия, а за нашите да казваме, че са платени
215
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
затопли се времето и народа пощръкля!
214
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хахах безмозъчните *** още ли се напъват, метежника с юмручето дека е, ся като влзе у парламента хаджитъпчо, кривта глава и костинбрдската урспия мая
213
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалки изблици на безмислен протест! Отдавна новината е че няма новина!
212
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
bravo Borisov, otlichno! izklucheniata potvarjdavat pravilata!
211
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ohaaa...kade e batko Erdogan i batko Makron da vi pokaje kak se pazi darjava ;-)))
210
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
217 Срещу мерките, но не и за оставка на правителството, каквито искания имат божковите платенилумпени.
209
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спокойно. ЕП миналата седмица е пуснала нови въпроси към България. Директно пита за Барселона, видеата и записите. Въпросите за разговорите са дали се разследва Борисов ли говори и това не е ли злоупотреба със служебно положение, даже да няма извършено престъпление тип пребиване на журналист.Изобщо поне откъм натиск за разследване на Борисов ще става все по-силно.
208
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 185Не ходихме пеш. Има автобуси по спрените участъци от метрото.
207
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
220 Долни лъжи, от токсични хора, които се продават на червени мутри и на един руски диктатор.
206
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вън метежниците от площада! Оставете ни на мира! Оставете законното правителство да работи на спокойствие! Съд и затвор за разпопения, отровените, галева, копейкин и цялата смрадлива и креслива пасмина!
205
18
 
13
 
! Отговори
Чекмедже преди 3 години
От къде са ти златата и пачките евро бе тикво?И поздрав за гербавите тролчета - всеки трети в герб е също толкова *** колкото и първите двама........
204
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Hад 100 души бяха задържани при протести срещу мерките в Нидерландия.
203
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ало метежниците, не разбрахте ли, че власт ще видите през крив макарон? Народът не ви подкрепя! Напразно харчите дубайските долари на черепа!
202
8
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
тиква е от женски род. Не обиждайте Нинова.
201
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
225 В Холандия не се търкалят в палатки платенилумпени, не рушат парламента и не пречат на хората в столицата, да живеят. Това е решение на правителството, след лоша социална политика,раздавали са повече помощи и то не на когото трябва.
200
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви 200 дена, какви 5 лева?Борисов не е диктатор.Да, България изхарчили 236235 лева да се рекламират във Фейсбук.След всяко управление на комунистите от БСП, се спират европейските фондове и държавата потъва в изолация.Да няма нов транш от Дубай?
199
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
226 Тиквата е вкусен и много полезен зеленчук.