Нинова: Няма как да влезем в коалиция с ГЕРБ, не е добре за държавата

Нека българите упражнят правото си на глас, призова тя
24 яну 2021 13:34,
92
Нинова: Няма как да влезем в коалиция с ГЕРБ, не е добре за държавата
Снимка: БГНЕС

Искаме да призовем всички български граждани да упражнят правото си на глас. Един от начините да се промени моделът на управление на държавата е масовото гласуване. Това каза пред БНР лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод на започналите срещи на БСП с партии и граждански организации за предстоящите избори и гарантиране прозрачността на вота.

Нинова съобщи парламентарните инициативи на левицата за промени в Изборния кодекс - видеоналюдение на броенето на бюлетините и въвеждане на активна регистрация за гласоподавателите.

"Предложенията са на масите на депутатите и вероятно ще ги разглеждаме още другата седмица", обясни Нинова.

Според нея това, че управляващите са заявили, че няма да приемат тези промени в Изборния кодекс, означава, че не желаят прозрачен и честен изборен процес.

Нинова заяви, че засега само от партията на Слави Трифонов са получили отказ да участват в организираните от тях срещи.

"Тези срещи са за честни избори, а не за коалиции преди или след изборите. Ние ще се явим на 4 април както и досега с коалиция "БСП за България", категорична беше Корнелия Нинова.

Големи коалиции не са добри, смята Корнелия Нинова и категорично заяви, че БСП няма да влезе в коалиция с ГЕРБ, която да е "уж в национален интерес".

"Когато се съберат управляващи и опозиция, народът отива на площадите в опозиция. Това не е добре за държавата", обясни тя.

Тя не се съгласи, че БСП е отслабена от вътрешни противоречия и подчерта, че след прекия избор за лидер на партията, който спечели тя, социалистическата партия е консолидирана около линия на политика и на поведение.

"Да се гарантира справедлив съдебен процес и правото на защита и на живот е призив за спазване на демократични принципи", каза Нинова в обяснение на позицията на БСП относно арестуването на руския опозиционер Алексей Навални, че това е вътрешен проблем на Русия.

Според лидера на БСП в България има погазване на парламентарната република, погазване на права на журналисти, налагане на цензура и ограничаване на свободата на словото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно обратното, двете водещи партии трябва да направят коалиция, за да има някакъв баланс, измислен, но в пъти по-добър от сегашната помия.
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По добре да не влизт в коалиция с ГЕРБ, защото , ще се нагушат с пари. Нали така казват от БСП-то , че Борисовците имали милиони...Само ...може и да огладнеят повече,та тогава партизанското движение преди 1944г. ще бъде сукалче пред днешните. Не само мандри ще ограбват, но и фирми,фирмички, и др. дръзнали бизнес да правят. Партията не разрешава да си вдигаш хляба нависоко.
20
18
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Боко Кюлчето със...все цялото ГЕПИ,са...пътници с подпечатан...билет.Влади Чакалнята отдавна ги чака в...чакалнята за да хванат последния...дилижанс за Банкя.
19
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те и с ДПС се провалиха. БСП не правят нищо.
18
3
 
22
 
! Отговори
Пян Гъ преди 3 години
*** кой пък от ГЕРБ се е подертил да прави коалиция с ком-унистите, та Импексова видиш ли, не щяла. Никой не им е предлагал. Гладна кокошка просо сънува.
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо няма да се промени. Всички гледат да се уредят на добр служба за 4 години и след изборите нищо. Провинцията се обезлюдява и все няма работа и заплати. Това гледаме вече 20 години от Костов и няма бъдеще за България.
16
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си спомним гласуването за субсидиите, а Нинова ;)един дол дренки сте, Дългия ти го каза директно в очите
15
2
 
16
 
! Отговори
С БЪКЛИЦА... преди 3 години
До сигурно 9. СИГУРНО ГЕРБ, СА ГИ КАНИЛИ С БЪКЛИЦА И КЕБАПЧЕТА НА БУЗЛУЖА , НА КОЛЕНЕ ДА ИМ СЕ МОЛЯТ ДА ВЛЯЗАТ В КОАЛИЦЕЯ, НО БУКЛУЦИТЕ СА ТВЪРДОГЛАВИ. НЕ, ТА НЕ.
14
1
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
за да се повиши изб активност оставете хората по места да предлагат за депутатскаталиста докато вие налагате парашутисти никои няма да гласува защото няма за когослед изборите си подаваите оставката незабавно не чакаите някои да ви я поиска
13
8
 
3
 
! Отговори
няма как преди 3 години
БСП са "бивши комунисти",а Герб-"сияйни демократи"!Циркове за пред света и балъците у нас!
12
3
 
8
 
! Отговори
ПРАВО НА ЗАЩИТА... преди 3 години
Разбира се, ние не приемаме атентатори, крадци, убийци превратаджии в нашите редици. Те са само при вас.
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато червените дърат тади герберка за свой шеф никога няма да управляват
10
3
 
26
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Тая първо да си признае колко пари даде за обучение на сина си и откъде ги взе. Сега научавам от различни писания, че синът й живеел в Ню-Йорк с южнокорейка. Внуците й ще бъдат наполовина корейчета, а той самият няма намерение да се връща тука. Така че - дреме й на коматата п. за бъдещето на България. Тя е наясно, че власт няма да види, ама така - да пречи за всичко, от инат!
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямало как, просто знае, че ще виснат по уличните лампи на фона на празнуващи хора и карнавална музика.А и то, вие и сега сте си в коалиция - разпределили сте си кой в коя каца да бърка
8
2
 
8
 
! Отговори
истина е преди 3 години
Няма депутат който до сега е бил в парламента да не е за затвора , а има и мндоста от тях буквално за разстрел !!
7
2
 
14
 
! Отговори
сигурно преди 3 години
Герб са ви канили и затова казвате, че няма да приемете:))
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо да не влезете в коалиция, нали едни и същи ви дърпат конците. Партиите на статуквото, ако мислехте за държавата, нямаше да сме на това дередже.
5
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** кой ви иска за партьори вас комунистите?!Само с активната регистрация съм съгласен с вас. Това е добър начин окончателно да издухате супата!
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо няма да упражняваме, не ти на нас нас ще ни казваш, вие сте слуги на народа върнете субсидиите и вън от НС.
3
2
 
13
 
! Отговори
КОАЛИЦИЯ преди 3 години
ПЪРВО СЕ ВЪЗРАЖДАХАПОСЛЕ СЕ КОАЛИРАХАПОСЛЕ ПЪК СЕ ЦЕЛУВАХАВЛЮБЕНО ПО ПЛОЩАДИТЕСЕГА СЕ КРИЯТ ПО САРАЙТЕ ЗАКЛЮЧЕНИ ВЪЗРОДЕНИ, ВЪЗРОДИТЕЛИ КОАЛИЦИОНИ ПАРТЬОРИДПС И БСП МАШАЛАААААЗНАЕМ ЧЕ ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСАНО ТОЗИ ПЪТ МАЙ ИНТЕРЕСА ИЗКЛАТИ ФЕСАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ