Българите в чужбина не били нито 2, нито 3 милиона, а по-малко от милион

Михаил Константинов иска активната регистрация още на 4 април
315
Българите в чужбина не били нито 2, нито 3 милиона, а по-малко от милион
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Твърденията, че в чужбина има 2 или 3 млн. българи не отговарят на истината. В чужбина има по-малко от 1 млн. български избиратели, каза математикът проф. Михаил Константинов, който е председател на Съвета на директорите на „Информационно обслужване“, пред БНТ.

Още по темата

Той предупреди, че не се знае каква ще е пандемичната обстановка при различните държави.

"Трябва отсега да се мисли какво може да се направи. Трябва да се разкрият секции навсякъде, където има съответния брой заявки. Имам едно доста ново предложение - да почнем активната регистрация още на 4 април - т.нар. изчистване на избирателни списъци. Има внесен законопроект на БСП за подобно изчистване, което трябва да бъде приветствано", каза още той.

Проф. Константинов заяви, че на 4 април ще има около 3 млн. избиратели, които ще бъдат основата на новите изчистени избирателни списъци.

"Така или иначе след избори се прави проверка за двойно гласуване. С тези 3 млн. имена ще направим едни актуализирани избирателни списъци на хората, които са в България. След което, при всякакви нови избори, ние към този списък ще добавяме имената на други български граждани, които ще са гласували", добави още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.