Кабинетът отпусна 105 000 лв. за нов заслон в "Централен Балкан"

С парите ще бъдат реновирани и три съоръжения
27 яну 2021 11:52, Красимир Ангелов
16
Кабинетът отпусна 105 000 лв. за нов заслон в "Централен Балкан"

Общо 105 000 лева отпусна на днешното си заседание Министерският съвет за ремонт на три заслона, изграждане на един нов заслон, както и за заздравителен ремонт на пътеки в Национален парк "Централен Балкан" в близост до град Калофер. С извършването на ремонтните дейности и изграждането на нов заслон ще се повиши сигурността за туристите, посещаващи тази част на планината, отчитат от пресслужбата на кабинета.

По време на правителственото заседание кметът на Калофер Румен Стоянов отбеляза, че интересът към този участък на Национален парк "Централен Балкан" е голям и новите и реновирани съоръжения ще са от полза за туристите.

"Връх Ботев и Райското пръскало се намират в нашето землище. Това са привлекателни центрове", заяви Румен Стоянов. Той добави, че с отпуснатите от правителството средства ще започнат строителните и ремонтните дейности веднага щом времето го позволява.

Премиерът Борисов изрази готовност при нужда правителството да отпусне и допълнителни средства. "105 000 лева поискахте, толкова сме отпуснали. Ако е необходимо, това е голямо трасе, насреща сме да помогнем. Това е изключително важно за хората", обърна се към кмета на Калофер министър-председателят.

Борисов отбеляза още, че в района се доизгражда и велоалея между градовете Шипка и Казанлък, която се използва от много колоездачи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Който краде - има, който краде много- има много ! Не това не е Конфуций или Лао Дзъ, а баце хахахаха
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
105 000 лв.за един заслон???Аз за 5000 лв.ще го направя.Разбрахте ли сега колко лесно се пълни чекмеджето и защо вие ставате все по-бедни.
10
0
 
3
 
! Отговори
Къде ще е ? преди 3 години
И кои заслони ще се ремонтират ? Най--важнотон не написахте !
9
4
 
1
 
! Отговори
Позитано - НАПОМНЯНЕ преди 3 години
Давайте по-усърдно другари !!! Днес много сте пасивни в броя на коментарите !!! За какво ви плащаме ??? Стегнете се и да покажем какви сме силни в плюенето и омаскаряването. Слава на БСП и лично на другарките Нинова , Йончева и другаря Радев !!!
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямам спомен никое правителство(еднолично по-скоро) досега да е раздавало така пари наляво и надясно. Кой ще връща тия пари...
7
13
 
2
 
! Отговори
Теню преди 3 години
Всички туристи гласуваме без колебание за ГЕРБ!
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това го пишете, за да ни покажете още веднаж светлия лик на Краля-Слънце ли?Гран мерси, постоянно го гледаме и му се възхищаваме! Да даде пари за пътеки и заслон, до който никога няма да изкачи импозантния си дирник!
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко ,аз пък си помислих ,че си тръгнал лично да говориш с производители те на ваксини !?Ама къде ,къде е по важно заслонче да направим !?
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка! Съд!
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заслон не е ли 3 стени и покрив, уа!? Мене четеристайната ми вила на село струваше толкова
2
2
 
11
 
! Отговори
Гербер, роден момче преди 3 години
Жива да не бях, все едно от моя джоб платиха :(
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бравооооо! Боцвана под вещото ръководство на Боци е най-най-най