В кадър: Протестът на ресторантьорите пред властта

Поискаха работа, а не помощи
27 яну 2021 12:58, Александър Попов
445

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Стотици собственици на заведения, работници, диджеи, фотографи и хора, останали без работа в пандемията, се събраха на протест пред Министерския съвет в София.Бяха издигнати плакати "Нямаме друг избор, освен гражданско неподчинение", "Ресторантите са част от градската култура, спрете черния PR срещу тях", "Не искаме помощи, искаме да работим".
Още по темата

Независимо от студеното време те се заканиха да бъдат на пл. "Независимост" няколко часа.

Браншът на ресторантьорите и заведенията у нас се раздели.

"Държим на искането си за оставка на здравния министър, но то не е политическо, а браншово", заяви по-рано през деня Емил Коларов от Сдружение на заведенията в България и Атанас Димитров, зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

От Сдружението на заведенията поискаха и оставката на Костадин Ангелов.

"Отваряме на 1 февруари", категоричен бе Коларов. На въпрос какво ще правят, ако бъдат глобени, той заяви, че ще се допитат до услугите на адвокати.

Вижте протеста в снимки, дело на нашия фотограф Димитър Кьосемарлиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Още по темата: протестресторанти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
348
4
 
47
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Ако на всички тези им съберат декларираната печалба едва ли ще минат милион лева. По скоро работещите за тях трябва да протестират срещу това как са били осигурявани и да си имат обеца на ухото защо е важно да си с истински осигурителни вноски.
347
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много работлив този народ. А все беден. И финансово и Духовно. Нито хората, нито ресторантите и кафенетата са такива ,каквито бяха през 80 и 90-те години. Тогава хората се обичаха, веселяха, обслужането беше на ниво персонала над 30 години и с любезно отношение.Имаше жива музика, оркестър.Работа се иска от ученика на земята.
346
6
 
30
 
! Отговори
За 368 преди 3 години
Правилно, само 300лв акт за всеки клиент и 3000лв за собственика на заведението.Отваряйте!
345
7
 
46
 
! Отговори
Гандалф преди 3 години
Какво ревете бре кръчмари. Не искате обезщетение а да работите, НАЛИ!!!!Що бре - простичко - щото до сега сте лъгали и държава и народ, като сте се осигурявали на минимална заплата, а всичко останало на джоб, НАЛИ!!!Не сте ли леко нагли, а !
344
7
 
25
 
! Отговори
факт преди 3 години
КЪДЕ БЯХТЕ КОГАТО БИЕХА МЛАДИТЕ БЪЛГАРИ!!!?
343
8
 
14
 
! Отговори
За 380 преди 3 години
Надявам се да има такъв, дето да глоби и цялата държава ако трябва ако не се спазват законите.Иначе кучета я яли такава държава.
342
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
371 напомняне""...Безработните от ресторантите вече цяла година са без доход.""Защо са безработни?Друго напомняне: От юни всичко бе отворено след почти пълното затваряне през март.(Не бе локдаун - можехме да излизаме от домовете си, все пак!)Оттогава има заведения, които не са затваряли.Адаптират се, предлагат съответно разрешените услуги - продаване за навън и също така, доставяне по домовете.Мерак и мисъл за бъдещето!
341
9
 
16
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Който си е платил рекета, работи. Какво има за чудене!
340
8
 
31
 
! Отговори
Кръчмарче... преди 3 години
АЗ , КРЪЧМАР И РЕСТОРАНТЬОР БЕДЕН , НЕ ПОЗНАВАМ....ХА,ХА,ХААААААААААНАЙ-СЕ ПЕЧЕЛИ , КАТО РАЗРЕЖДАШ РАКИЯТА НА ПИЯНКИТЕ!ХЕМ , СЕ КЕФЯТ ,ЧЕ СА ВЕЛИКИ , ЧЕ ПИЯТ И НОСЯТ МНОГО , ХЕМ....ТИ ПЪЛНЯТ ДЖОБА!
339
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много пияници ,бе хора!Що така?
338
24
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Eй какво сте се замолили на тези главоци бре? Вий не виждате ли че този театър ще го играят до изборите и докато вие фалирате? Накрая ще ви купят накуп за нищожни пари.Отваряйте и хич не чакайте разни *** да ви дават акъл! Ако цялата държава се надигне и заживее нормално има ли такъв дето да глоби цял народ ?
337
8
 
17
 
! Отговори
ВАЛЕРИ ДАЛАВЕРИ преди 3 години
Щом искането Ви не е политическо, тогава ми дръжте средния пръст.Няма неполитически искания. Така по-лесно ще осъществим принципа - разделяй и владей.
336
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига сте писали глупости бе, плаща се в момента 24 лв на работен ден, ама и тях ги няма, независимо на колко си се осигурявал
335
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ааааа,дали има и в България Ковид,дали е опасен,особено при нашата здравна система?В Германия всичко нило зтворено освен зран.магазини..Нооооо,в Бълагрия трябва да се отвори,мноо важно,карай през просото.
334
2
 
16
 
! Отговори
от 375 преди 3 години
само ,май,в Мак Доналс и Сие и Кемпински(???) се плаща на чисто,другото си е чист миш-маш.Шефовете ви милионери да бръкнат надълбоко и да изкарат кинти
333
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ако тарикат шефчетата ви ви бяха плащали на 100% на чисто(трябва и да обяснявам какво значи това?)и исигурявали също на 100% сега нещата щяха да са по-добри за вас....Аман от селски тарикати.За това няма и персонал,който може отива на запад.Само наивниците останаха в този "бранш".А и лятото Сандика Али отказа да се съгласи с вдигането на осугурителният минимун...Поне 80-90 % от обектите ви имат двойно счетоводство,давайте от разликата на персонала си.
332
4
 
17
 
! Отговори
Дядо Кольо преди 3 години
Ресторантьори !!!??? - кебапчии.... Едно време какви кебапчии имаше .....
331
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кръчмар да плаща данък и да не надписва сметка в живота си не видях!! И на запад и на изток, та даже и на юг!
330
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"И като ги гледам тия млади хора се питам-докато им е затворен бранша защо не вземат кирките , лопатите, мистриите...работа бол и добро заплащане"Какви кирки и лопати бе момче, изобщо чуваш ли се какви глупости дрънкаш? Утре като забранят и строителните дейности вдругиден стани медик, че има глад за кадри, а и заплащането е добро...
329
23
 
16
 
! Отговори
izh преди 3 години
Дотам ли я докара бе другарю Радев? Да разчиташ на кръчмарите да съборят правителството? И сценаристите, и режисъорите ти все с толкова пилешко мозъче. Боже пази България от червени фуражки