В кадър: Протестът на ресторантьорите пред властта

Поискаха работа, а не помощи
27 яну 2021 12:58, Александър Попов
445

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Стотици собственици на заведения, работници, диджеи, фотографи и хора, останали без работа в пандемията, се събраха на протест пред Министерския съвет в София.Бяха издигнати плакати "Нямаме друг избор, освен гражданско неподчинение", "Ресторантите са част от градската култура, спрете черния PR срещу тях", "Не искаме помощи, искаме да работим".
Още по темата

Независимо от студеното време те се заканиха да бъдат на пл. "Независимост" няколко часа.

Браншът на ресторантьорите и заведенията у нас се раздели.

"Държим на искането си за оставка на здравния министър, но то не е политическо, а браншово", заяви по-рано през деня Емил Коларов от Сдружение на заведенията в България и Атанас Димитров, зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

От Сдружението на заведенията поискаха и оставката на Костадин Ангелов.

"Отваряме на 1 февруари", категоричен бе Коларов. На въпрос какво ще правят, ако бъдат глобени, той заяви, че ще се допитат до услугите на адвокати.

Вижте протеста в снимки, дело на нашия фотограф Димитър Кьосемарлиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Още по темата: протестресторанти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
328
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако бях аз , щях да им покажа и член....
327
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз работя в строителството.Там работят пенсионери-ветерани в стр., роми, турци/евалла на тях/. И като ги гледам тия млади хора се питам-докато им е затворен бранша защо не вземат кирките , лопатите, мистриите...работа бол и добро заплащане.А познайтеПрочети още на: https://dnes.bg/politika/2021/01/27/pokaza-li-valeri-simeonov-sreden-pryst-na-protestirashtite-restorantiori.478007,5
326
6
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Кръчмарите първо да плащат реални осигуровки , да не плащат под масата на неосигурени , да спазват елементарни хигиенни условия в кухните и тогава да предявяват претенции .
325
3
 
5
 
! Отговори
Геро преди 3 години
Ако Путинясаме,както се чува,снимките ще имат съвсем друга физиономия.
324
1
 
12
 
! Отговори
до 360 от 358 преди 3 години
Аз работя на скара.Свинска пържола 2,90 вратна, пилешко филе 2,80, плескавица 2,29, салата зеле 0,60/100 гр, кебапче/кюфте 70ст/бр ... Кола 1,20 (0,250)... люта чушка 20ст,Шкембв чорба 1,99, хляба си го правим ние,имаме фирмена транжорна,маси отвън,под навеса,телевизор,два климатика в залата без пушене,две отделни тоалетни .... Няма шанс да останем без стока! Вешалици,суджици телешки,биволскии,шишчета ....
323
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 358Аз пък имам информация,че квартално кръчме с 50-60 места,няма как да е на печалба,ако си плаща вс.данъци,осигуровки върху реалните заплати на персонала и спазва санитарните изисквания!Асортимента им се изчерпва с десетина бутилки алкохол-предимно от избите на Цар Киро,няколко каси бира,безалкохолно,десетина тарелки пържоли,кебапчета и кюфтета!Ако нещо свърши-бегом до кварталния супермаркета и до там им е силата!Обаче бичат едни сметки,все едно у Шаратон се храним!
322
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като гледам коментарите ресторантьорите и готвачите да станат платени *** във фермата на дядо сорос,така няма да умрат от глад. Доста захлебват около пандемията.
321
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как до преди затварянето нямахте такива крайни нагласи,а сега изведнъж се правите на Инквизитори ? Винаги в изискани ресторанти ли ядете? Или сега Ви е удобен момент за себеотрицание,сещайки се по какви заведения и при какви условия сте яли ? Ама тогава си Ви е било добро,нали ? Тениските аха да се спукат на Вас, паласки и мазни муцунки.Аз пък имам информация за Т-Маркет и Кауфланд как перат месото в разни химикали.Идете си купете от там!
320
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знаете ли кои от ресторантьори, съответно техни работници протестират??? Тези, които работят в сивия сектор, не са плащали данъци, укривали са оборот, а работниците са осигурявани на 4 часа и минимална заплата. За да получат компенсация фирмата трябва да докаже спад в оборота си, но как? Затова не се регистрират за 80/20. Същото е с на общински пазари, там масово не подават молби за 20%, и повече, намаление на наема. Поне видяхме кои работат в сивия сектор, дано НАП се активизира.
319
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ресторантьори = разбойници
318
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тия собственици на заведения, където 90% от оборота не отчитат и слагат в джоба си.Не плащат данъци, не плащат бяла заплата на хората си и само скубят тръгнали пък и на протестЛамтят ли ламтят
317
4
 
6
 
! Отговори
Сервитьор преди 3 години
Въобразявам се на жена и отивам да работя на лъвов мост.
316
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 322Ако "братовчеда", който работел готвач наистина е работил и е осигуряван на 2500лв., при 80% ще получава 2000 лв. на месец, и ако твърди, че е гладен при 2000 лв. месечно... Или ти лъжеш, или братовчеда.
315
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде,ако не в заведенията всички Вие мрънкащи,недое***и,незадоволени,превземащи се,префърцунени,скандалджии,станали с г*за нагоре,неорешени,с накапани дрешки,натруфени,с 2 тона грим и парфюм,пардесюта и парвенюта, ще излеете целия си гняв и ярост ??!! В киното ? В театъра ? В музея ? Филхармонията ? Сега търсите в гугъл някоя от последните думи ли ? Мхм, не се и съмнявам.Проверете пак правописа,да не би да не сте изписали правилно думата...
314
3
 
4
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
До 346Погладувай още малко, да се научиш на уважение.
313
1
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
В БГ този бранш (и не само този) още много години занапред няма да може да се възстанови...
312
26
 
10
 
! Отговори
Wall Street преди 3 години
Много сте ми смешни тези,които плювате ресторантьори,скараджии,бързи закуски и всички кафенета! Я си представете живота без тях ? Колко често ходите на театър? Колко? По-рядко от смяната на гащите си ? Ахаа,разбрах! Напълно сте се зомбирали от тия рестрикции.Друго си е викаш в навалицата в Кауфланд сред неокъпаните,нали? Да гледате намръщено и да крадете по 20 еднократни пликчета наведнъж,а? Е по заведенията това го няма! Няма и опцията "подуши и затвори" - мечтата на софиянци !
311
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
убитаците по форума не искате да ви управляват престъпници хем плюете на хората които се опитват да променят в държавата а вие се криете мишки
310
8
 
30
 
! Отговори
Умен българин преди 3 години
ОК, тия мошеници, да, такива са си от време оно, щели насила да отварят. Пак да ни цакали с грамаж, качество, марка, сметка, хигиена и т.н.. За тях не важали законите.Предлагам:ТОТАЛЕН БОЙКОТ НА ВСЯКАКВИ ЗАВЕДЕНИЯ, РАЗСАДНИЦИ НА ВИРУСА!
309
9
 
4
 
! Отговори
До Програмист преди 3 години
Льольо залухав,я изчезвай да си изтискаш пъпките ,и зачисти очилата!!!