В кадър: Протестът на ресторантьорите пред властта

Поискаха работа, а не помощи
27 яну 2021 12:58, Александър Попов
445

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Стотици собственици на заведения, работници, диджеи, фотографи и хора, останали без работа в пандемията, се събраха на протест пред Министерския съвет в София.Бяха издигнати плакати "Нямаме друг избор, освен гражданско неподчинение", "Ресторантите са част от градската култура, спрете черния PR срещу тях", "Не искаме помощи, искаме да работим".
Още по темата

Независимо от студеното време те се заканиха да бъдат на пл. "Независимост" няколко часа.

Браншът на ресторантьорите и заведенията у нас се раздели.

"Държим на искането си за оставка на здравния министър, но то не е политическо, а браншово", заяви по-рано през деня Емил Коларов от Сдружение на заведенията в България и Атанас Димитров, зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

От Сдружението на заведенията поискаха и оставката на Костадин Ангелов.

"Отваряме на 1 февруари", категоричен бе Коларов. На въпрос какво ще правят, ако бъдат глобени, той заяви, че ще се допитат до услугите на адвокати.

Вижте протеста в снимки, дело на нашия фотограф Димитър Кьосемарлиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Още по темата: протестресторанти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
308
6
 
11
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
Кой как си е избрал професията!
307
9
 
11
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
До 342Спазването на законите не е въпрос на личен избор а на задължение. И ако не ги спазваш, както тях - ще взимат по 24 лв от борсата. Ето това е резултата от личния избор, който са направили. И никой не им е виновен за това, че да реват за още пари.
306
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тая на снимката и много други са без маски ,защо полицията ,не ги глобява
305
9
 
17
 
! Отговори
До 340 преди 3 години
Въпрос на личен избор е на колко ще те осигуряват. Пазарна икономика е, демокрация- ТИ избираш и определяш правилата. Не ти харесва- не подписваш. Просто сервитьори, готвачи и подобни общаци са тотални роби и са готови на всичко само и само да работят У София. На село да работят не искат. Искат НА София или У София. Каква квалификация има сервитьор? Никаква. Не говорим за сервитьорите из топ ресторантите и топ готвачите ни- те не протестират, защото заведенията им се скъсват от онлайн поръчки.
304
8
 
18
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
най-добре да ги пуснат да отварят. Да спрат да им изплащат обезщетения от бюджета. И след ден-два да изпратят данъчните да ги затворят перманентно. Винаги ще намерят за какво. Така много народна пара ще се спести.
303
6
 
31
 
! Отговори
Млади хора преди 3 години
Сега е момента да напуснете завинаги алчните си господари, да се преоориентирате в друг бранш, където няма да ви осигуряват на 4 часа а да работите до "евала", няма да ви е забранено да боледувате, защото шефа не иска да плаща болнични, където ще получавате годишен платен отпуск. Не ги защитавайте, напуснете ги завинаги , оставете ги сами да си работят да видим дали ще могат да карат скъпите си джипове и да ходят по цяло лято на екзотични почивки. Не се подценявайте,
302
5
 
33
 
! Отговори
@ @ @ преди 3 години
Защо не протестират пред БЮРАТА ПО ТРУДА ??? Работни места има за всички.... Защо не протестират от IT сектора ??? ..... Ама друго е да си кютиш с айлякчиите на бара и да те удря чекмеджето в шкембето на фона на нонстоп чалга !!!..... Баламите и наивниците да учат по университетите, да плащат реални данъци и осигуровки работейки във фирмите или на полето !!!
301
5
 
12
 
! Отговори
Мая преди 3 години
Добре че ги има протестите, целия ми род от Видин го докараха с реис ище ги върнат обратно! Само са недоволни от кебапчета, кюфтета! с който са ги хранили, много моришели
300
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 334: Никой работодател не отказва на служиел да го съкрати. Винаги може да го назначи отново, когато се вузстанови работата. А за конкретния случай, не става въпрос за Африка, а за Европа. Там нищо не работи, има и вечерен час. Снощи даваха кадри от Париж и Мадрит. И там протестират ресторантите, но това е, КРИЗА. Форс мажорни обстоятелства, рецесия, може и депресия да стане. Цикличност на икономиката. След това нищо не е същото!
299
1
 
2
 
! Отговори
Х преди 3 години
Те ще се глобяват клиентите и нали се сещате кой ще смее да прави Юмиии ....
298
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даже законите не знаете. Не можеш да кажреш "напускам" и да взимаш парички от бораста. Ако бешеш така, всеки щепе да си напуска. Бачкаш година, напускаш - борса, бачкаш година, напускаш - борса. Сега, не ги приемат в Бюрото по труда. Трябва да е фалирало заведението.
297
4
 
13
 
! Отговори
K преди 3 години
Ора без работа дет се вика
296
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 330Става, ако е съратен от работа. Ако си тръгне ей така, борса няма. Ако това беше, половината щяха да са напуснали вече и да си седят на топличко у тях, защото не са всички, да крият данъци.И какво значение има другите хора в момента. ГОворим за конткретен случай. Какво следва? ГЛадните деца в Африка ли?
295
0
 
1
 
! Отговори
:D преди 3 години
До МяуТи си много заблуден брато.
294
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До макДа. Интересно, нали, Няма оплаквания.
293
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май ще идват танковете ... ама тоя пуът и ще газят.
292
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен: Ама чакай сега, братовчед ти ако бъде ъкратен ще взема 2000 лв. на борсата за 9 мес.или 1 год. Това ще му даде време да си потърси др.работа. Ако сам не иска, това е негов избор.Други хора нямат такъв. Отделен въпрос е, че според мен и др.зима ще е зле!
291
3
 
14
 
! Отговори
мак преди 3 години
Те бяха едни от първите обгрижени от вожда и тогава не рИваха, но сега се събудиха. Чакам софиянците да почнат да недоволстват, че новите лум.***.ни им пречат да живеят нормално. А кръчмите са прекалено много, не смятате ли?
290
6
 
17
 
! Отговори
Дреме ми преди 3 години
Да ги заключат всичките с гадните им заведения :D
289
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямам нищо против ресторантите, освен съществуването им :)