В кадър: Протестът на ресторантьорите пред властта

Поискаха работа, а не помощи
27 яну 2021 12:58, Александър Попов
445

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Стотици собственици на заведения, работници, диджеи, фотографи и хора, останали без работа в пандемията, се събраха на протест пред Министерския съвет в София.Бяха издигнати плакати "Нямаме друг избор, освен гражданско неподчинение", "Ресторантите са част от градската култура, спрете черния PR срещу тях", "Не искаме помощи, искаме да работим".
Още по темата

Независимо от студеното време те се заканиха да бъдат на пл. "Независимост" няколко часа.

Браншът на ресторантьорите и заведенията у нас се раздели.

"Държим на искането си за оставка на здравния министър, но то не е политическо, а браншово", заяви по-рано през деня Емил Коларов от Сдружение на заведенията в България и Атанас Димитров, зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

От Сдружението на заведенията поискаха и оставката на Костадин Ангелов.

"Отваряме на 1 февруари", категоричен бе Коларов. На въпрос какво ще правят, ако бъдат глобени, той заяви, че ще се допитат до услугите на адвокати.

Вижте протеста в снимки, дело на нашия фотограф Димитър Кьосемарлиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Още по темата: протестресторанти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
368
0
 
3
 
! Отговори
Брио преди 3 години
Прави са си хората. Който го е шубе, да си седи дома. Трябва да имаме право на избор.
367
0
 
4
 
! Отговори
Tom преди 3 години
До КикоАз не съм в този бранш, но стига говорихте наизуст. Заведенията ги затваряха още пролетта. Когато вече си бил в бюрото по труда, после ти дават по 9лв на работен ден или грубо 180-200лв на месец без значение дали си се осигурявал на 1000 или на 3000 лв. Я ми кажи как тези хора да издържат семейства, деца, възрастно родители със 180лв на месец? И те са хора и не че ги мързи, а просто не им се дава да работят.
366
5
 
2
 
! Отговори
Кико преди 3 години
Няма да им стъпка в заведенията на тези измамници! При нормални условия е маркират 90%от приходите си сега ол-ле-ле! Бюрата по труда са отворени за плачештите!
365
1
 
2
 
! Отговори
Бай Кольо преди 3 години
До НИКОГАХаха прав си. И аз се чудя как от уиските за по 120лв не са спестили някой лев за черни дни. Явно всичката пара е отишла за S-класи и жакузита.
364
1
 
4
 
! Отговори
Да или не преди 3 години
Много е забавно как в този сайт сте, като глутница озверели песове. Страшен смях пада как се пените по цял ден тук. Ако случайно някой реши да ви подразни, един коментар на въпреки и стадото се активизира. Много морални, много загрижени. Първи ще сте в кварталното кръчмЕ, първи. Тези всичките хора по заведенията не сме само "млади наркомани, пияници", които впрочем, са продукт на вашето "възпитание". Айде сега, давайте, разбутахме кошера. Смело, много е забавно, наистина.
363
2
 
5
 
! Отговори
престъпници са преди 3 години
Толкова години лъжат и мамят с осигуровки, ДДС, грамаж на храните, алкохол ментак, такси бърбарон, празен стол и какво ли не още.... А сега държавата да ги спасява.Я да си....
362
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така като гледам снимките - очаквайте 4-та вълна. :)Толкова ли е трудно да протестирате с маски?
361
1
 
10
 
! Отговори
НИКОГА преди 3 години
не съм виждал в дискотека да издадат касова бележка. А пък уискито дето го купуват на 20лв го продават на 120...
360
3
 
10
 
! Отговори
Мъ...ши преди 3 години
Какво искат тези изме..яри??? Да отворят кръчмите, простата част от населението да се изсипе там и след това още 200 хиляди ново заразени? Колко от тях са си плащали данъците? Колко от тях са спазвани хигиенични мерки? Колко от тях са били наказани за безобразията от типа на "такси празен стол", "такси барбарон" ? Да фалират! В джунглата оцеляват само силните и умните.
359
5
 
17
 
! Отговори
Къню преди 3 години
Трябва да ми е изпила кукувица акъла, за да отида на ресторант или заведение сега! Така ще ме нахранят с едногодишна храна от фризера, че после ще има да дрискам цяла седмица!
358
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 403 Мърмотите са в къщи на хоум офис или онлайн обучение и минават през сериозна фаза на депресия и оттегляне, най-вероятно ако продължи така голяма част от тях ще станат алкохолици (и ще напълнеят) или ще полудеят тогава ще трябва да се отварят спешни психиатрични центрове...плюс и финансовата страна на цецките ще им изтече срока на гримовете и ще понесат големи загуби, моловете се затворени тези онлайн може да се менте...страшно е...
357
2
 
9
 
! Отговори
импийчмънт и съд! преди 3 години
Методи за смяна на модела на управление: нагнетяване на напрежение въвеждане на големи групи от хора в безизходица фалшиви новиниА като вземат изборите, тези дето са протестирали ще казват:Следващия път, да ми счупиш главата ако изляза на протест.И така ще си осигурят спокойствие да вилнеят . . .
356
7
 
9
 
! Отговори
хора бдете преди 3 години
Ограничителните мерки идват от СЗО Световна Здравна Организация. Тя е в ръцете на социалистите които се стремят към нов модел на обществото. Чуваме го всеки ден от пРезидента.
355
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе на мене ми е любопитно бизнеса и дроата замре ли сега кат нема дискотеки, мискотеки, барове и протеститрат ли производителите и пласьорите че не им позволяват да бачкат
354
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много недосетлив народ. Трябва да кихате и то в правилната посока.
353
11
 
0
 
! Отговори
V соц интернационал преди 3 години
Оказва се че някой се опитва да промени обществото. Да създаде "нов модел".В името на здравеопазването, те разрушават икономическия модел на обществото. Унищжават независимите средства за препитание на хората.Но когато хората нямат независим источник за препитание и зависят от помощите отпускани от правителството, те стават зависими от държавата. Позната ли ви е идеята за "базов гарантиран минимален доход".При някои условия: ваксиниране допущане до работа /beruf ferbot/ право на придвиж
352
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужас мърмотите няма къде да друсат и да се социализират с други мърмоти ужаст...паника...и баба им не дава да се събират в къщи и да си поръчват храна по телефона...краят иде !
351
2
 
27
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Когато лъгаха Държавата /всички нас които си внасяме осигуровките на 100% / беше им добре сега олеле същата да им плаща бизниса !
350
10
 
31
 
! Отговори
Антон преди 3 години
Много ми се виждат тези ресторантьори, има и други протектъри с тях. Не знам гледат ли телевизия, за да видят какво става в Европа. Единствената държава, която е отворила заведенията и хотелите за Коледа и Нова година е Португалия. Вижте какво става сега там, ковчезите не могат да ги преброят, по 4 дена се чака за крематориум. Сега, разбира се, затварят всичко, училища и университети, магазини, по улиците на Лисабон е пълно с полиция. Това ли искате и в Сфоия???
349
3
 
36
 
! Отговори
Булгаристан преди 3 години
Кебапчиите си лаят,керванът си знае пътят!!Кат не си плащал осигуровки и си се правил на хитър,сега ще бъркаш в черната каса и ще платиш на хората си!!Ако не щеш,ако щеш!!Ресторанти бол,кебапчии бол!!И тоя русняк Алигбегов и той от къде го докара КГБто и той да мъти водата с Бабикяни,Мимекяни и всякакви други отровници ?!