Тръгна подписка за издигането на Румен Радев за втори мандат

Инициативата е на движение "Заедно за промяна"
210
Тръгна подписка за издигането на Румен Радев за втори мандат
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Движение "Заедно за промяна" инициира подписка за издигането на президента Румен Радев за втори мандат, съобщиха от ръководството на движението.

В открито писмо от движението предлагат на опозиционните парламентарни и извънпарламентарни сили да заявят подкрепата си за Румен Радев и призовават всички да се включат в подписка за издигането му за втори президентски мандат, съобщава БТА.

"Президентът открито и смело застана миналата година на страната на протестите, той не раздели нацията, както го обвиняват неговите критици, а стана знаме и обединяваща сила на всички, които са недоволни от корупцията, ниските доходи и слабото управление на страната. Румен Радев стана естествен лидер на промяната, за която жадува по-голяма част от българския народ", се посочва в документа, представен от проф. Гена Велковска, член на ръководството на Движение "Заедно за промяна".

Като посочват, че в протестите миналата година участваха хора с различна идейна ориентация, които ще се явят на парламентарните избори на 4 април чрез няколко блока, от движението заявяват, че това не отменя задачата да се постигне максимално възможна предизборна и следизборна консолидация на всички, които се борят за промяна на модела на властта. От движението посочват, че президентът Радев е логичното обединяващо звено между всички тях.

От "Заедно за промяна" заявяват също, че подкрепата на инициативата им е ясен разграничителен знак между привържениците на статуквото и тези, които искат промяна.

Документът е подписан ръководството на Движение "Заедно за промяна" - проф. Александър Томов, проф. Гена Велковска, проф. Лъчезар Аврамов, проф. Динко Динков, проф. Иван Станков, проф. Трендафил Митев, проф. Гарабед Минасян, проф. Ганчо Ганчев, Васил Младенов, Димитър Митев, Николай Къркеланов, както и от други 60 представители на движението.

Александър Томов посочи, че първият етап на инициативата ще бъде до края на март, като целта е да се търси обединяващо звено на всички, които искат политическа промяна. Ще имаме нужда от обединение след изборите, формиране на стабилно правителство и стабилизация на държавата, допълни той.

Единението се получи по време на протестите миналата година - президентът Радев застана категорично страната на тези, които искат промяна, посочи още Томов. В отговор на въпрос Александър Томов коментира, че от всички президенти на България двама са заемали категорична позиция, когато се е налагала промяна - д-р Желю Желев и Румен Радев .

Александър Томов беше категоричен, че не са искали разрешение от президента Радев за подписката, нито са търсили неговото мнение. Тя е изключително тяхна инициатива.

На въпрос Томов смята, че ако подписката им успее, ДПС няма да може да играе решаваща роля в изборите за президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕШЕВ ГО ЧАКА С НЕТЪРПЕНИЕ, А С НЕГО И САШО АПАШО ЗА 15 000 000 ЛВ ИЗТОЧЕНИ ОТ КРЕМИКОВЦИ...
118
26
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-важното е когато му изтече мандата да внимават на летището да не избяга в Русия или Дубай!
117
17
 
29
 
! Отговори
истината преди 3 години
който и да стане президент, премиер... нищо няма да се промени тук. Нещата се променят само за определен кръг от хора и за влезлите във властта. Страшно разочарование е БГ. Тъй че - няма никакво значение кой ще управлява.
116
3
 
15
 
! Отговори
До 114 преди 3 години
Това май ,е наистина детски сайт?
115
3
 
59
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
До АнонименКакъв патриот е Радев? Защо не се застъпи по-активно по въпроса с РСМ, за антибългарската кампания, защо не хвали кабинета по този въпрос? Патриот бил. Айде стига. Какви са резултатите от Българската Коледа? Нещо от Радев по въпроса? Нищо..
114
31
 
71
 
! Отговори
До 110 преди 3 години
Аз не съм *** и няма как да съм защото съм на 72 години.На *** си играете вие хлапаците.Ние сме живели ,видели и преживели доста неща за да разсъждаваме обективно.Този човек не е за президент! Той даже и за домоуправител не е! Неконтактен, зависим, с шаблонни фрази и никаква харизма.Типичен военен с капаци и изпълнител на чужди заповеди!
113
17
 
53
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
А от маскава ще одобрят ли, че след провала на метежа може и да да не му се размине само с мъмрене и дърпане на ушите ... Той руският патриарх на Шипка вече му ги издърпа, сега може да последва и по-строга санкция, а и Черепа май го е отписал, щом го таксува само като фигурант ... !!!
112
21
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужас. Да направи отчет, какво 3 свършил. За тази колосална заплата над 500,000 лв за мандата си. Искам ясно да чуя ,какво е работил. 0
111
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Админи няма ли да го баннете тоя, бе ?
110
16
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Православния патриот трола на комунистите включи прокси сървара ! На избори няма да важи това.
109
45
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леле, Тиквата заминава в затвора!То и там му е мястото де
108
5
 
53
 
! Отговори
До 87 преди 3 години
Дреме му на ,,Тиквата" отбрътвежите на проваления ,,политик" Лупи,който каквото е докоснал е опропастил !Все пак имаме памет,мушмороко голобради!
107
16
 
66
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Горкият Лупи! Цяло лято и есента обикаляше като цветарка протестите за да напомни за себе си, сега реши да се подмаже на фигуранта и да го издигне да втори мандат!
106
5
 
61
 
! Отговори
Капитан Маринов преди 3 години
Никога вече няма да гласувам за човек носил фуражка. Мозъкът му е колкото едно аналгинче и нищо не може да роди кухата му лейка.
105
52
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербавите *** като видят някоя тема за президента и налазват на талази :)). Какво ви наплаши толкова ве
104
61
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям българин и патриот! Одобрявам!
103
32
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
..УПРАВЛЯВАЩАТА ШАЙКА ПРЕВЪРНА БЪЛГАРИЯ В БЛАТО", ПОСЛЕ ТРЪГНА ПО СВЕТА И У НАС ДА ТЪРСИ ИНВЕСТИЦИИ ЗА БЛАТОТО БЪЛГАРИЯ- ЗА ТОЯ ЛИ СЪБИРАТЕ ПОДПИСИ ДА ГО ПРАВИТЕ ПАК ПРЕЗИДЕНТ- ДАЖЕ С ПАРИТЕ НА ЧЕРЕПА РЕЗИЛ ГАДЕВ НИКОГА НЯМА ДА РЕЗИЛИ РОДИНАТА МИ.
102
2
 
48
 
! Отговори
никога преди 3 години
Лапанчо пак иска власт ? Ама някаква работа свърши ли или само греба с лъжица ? Аааа, успя да плюе по всичко освен БСП? Еми то за това пари по принцип не се дават.
101
2
 
44
 
! Отговори
АКСИОМА преди 3 години
Няма закон който да регулира шашкънията на Червеното терсене с чорапи резеде...
100
2
 
31
 
! Отговори
АКСИОМА преди 3 години
Няма закон който да регулира шашкънията на Червеното терсене с чорапи резеде...