Нинова предлага пет стъпки за силно българско земеделие

"Имаме прекрасни природни дадености на води и плодородни почви"
30 яну 2021 14:56, Елка Василева
168
Нинова предлага пет стъпки за силно българско земеделие
Снимка: архив, БГНЕС

COVID кризата още повече доказа необходимостта от сериозна промяна в селскостопанската политика. Трябва да дадем категорична държавна подкрепа на българските производители на храни. Имаме прекрасни природни дадености на води и плодородни почви, които не се използват по предназначение. Предлагаме бързи действия в пет стъпки, заяви Корнелия Нинова при посещението си в Кюстендил, цитирана от пресцентъра на партията.

Лидерът на БСП е конкретизирала стъпките: изграждане на напоителни системи, гарантиращи поливното земеделие; насочване на по-голяма част от субсидиите към производство на плодове, зеленчуци, мляко и месо и към малките и средни фирми; изграждане на мрежа от фермерски пазари с пряк достъп на производителите с цел намаляване на прекупвачите и оскъпяването на стоките; подкрепа за биоземеделие с нулеви ставки на ДДС за храни, изработени само от естествени суровини без следи от консерванти, заместители и подобрители; създаване на електронна борса за онлайн търговия на земеделски продукти.

Сред новите попълнения на партийните редици на БСП в Кюстендил са и млади фермери, които подкрепят политиките за подкрепа на българското земеделие на председателя на партията Корнелия Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
0
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Буратино изпраща много здраве на Слави Трифонов.
141
2
 
0
 
! Отговори
Време за промяна преди 3 години
Идеите са добри, но трябва можете да направите правителство след изборите.При шареният парламент, който ще се получи, ако Бойко не може да направи правителство (най-вероятно), ще трябва да се направи експертно или програмно с мандата на някоя от останалите партии. И ако тогава от опозицията се изпокарат кой да води бащината дружина и не могат това да го направят, може да стигнем до нови избори и да си докараме пак ГЕРБ, както след Орешарски. А това е най-лошият сценарий. Дано да имаме по-добър.
140
0
 
1
 
! Отговори
Киро преди 3 години
Големи като на овчица и миришат.
139
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най важната стъпка е Нинова да не е във властта!
138
5
 
2
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Коvid кризата отключи още повече кражбите на Герб!!!
137
1
 
2
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Свърши времето на диктаторите !!!Да живее демокрацията!!!
136
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Електоратът на БСП е свикнал само на общи приказки. Ще ги отблъснете с тази конкретика.
135
1
 
7
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Никой никога няма да повярва в БСП !КЪДЕ ЖИВЕЯТ ДЕЦАТАТА НА НИНОВА И ОТ КЪДЕ ТИЯ ПАРИ ???!!!
134
0
 
10
 
! Отговори
за кооператива преди 3 години
И аз имам една стъпка за справяне...но с вас...вън от политиката.Така много ще улесните хората,вместо да ги лъжете и да им предлагате химери. Селското стопанство отдавна е съсипано благодарение на вашата партия.Дайте по една мотика на протестиращите, и без това си нямат друга работа освен да висят по площадите и да разнасят вируси, поне да има някаква полза от тях.Хората по селата се мъчат благодарение на вашето управление преди и по-преди,когато окрадохте насила имотите и животните на хората.
133
2
 
10
 
! Отговори
Зизи преди 3 години
Българите са умни и красиви ,но бедни и мързеливи.Защо? 1. Не вярват в нищо и в никого.2. Всички искат да изкарват пари лесно без много труд. 3.Всички се стремят към власт.4.Подценяват знаещите и надценяват манипулаторите. 5. Учат за да не работят.6.Работят ,но не учат.7.Не уважават чуждия труд .8.Липсва им всякаква дисциплина.9.Свикнали са някой да им казва какво да правят.И.Т.Н.
132
1
 
2
 
! Отговори
ми не преди 3 години
До до 128Ще видим,времето ще покаже кой с кого е, всичко е трикове и парлама пред хората.Уж се мразят,а ядат и пият заедно,който иска да вярва.Всички са един дол дренки,както са казали хората.Всичко е политика и стремеж за власт,чийто лъжи надделеят, той печели,след това започва да се оплаква този,който губи и да обвинява другата страна.Това са стари трикове,колкото света.Нито има честен политик,нито някога ще има такъв,всички обещават,но не изпълняват,който лъже по-добре-печели,другият-губи.
131
0
 
5
 
! Отговори
мда преди 3 години
До Анонимен 135Това ми хареса...чудесно се посмях, благодаря за което.:)))
130
1
 
5
 
! Отговори
хахах преди 3 години
До НикойНали, тя винаги има някакви стъпки за "оправяне"-хахахаха. И все неоправени си седим.Отдавна е забравила как е на село и дали изобщо това,което предлага може да се осъществи реално,но тя да си каже думата...
129
1
 
11
 
! Отговори
въпросче преди 3 години
е до като бехте на власт що не ги направихте тия стъпки бе другарко ?
128
1
 
14
 
! Отговори
Краварка преди 3 години
Тая да не ми дава акъл а да отиде на село ,да спи крави и овце.аз ще и давам акъл от народното събрание.не е по умна от мен.
127
3
 
13
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
биоземеделие....и малки производители директно на пазара. баба Пена със щастливите кокошки с кората яйца на пазара ?!? Хахахаха Не знам кой и за кого ще гласува...трагедия...
126
2
 
13
 
! Отговори
Никой преди 3 години
Тази по-добре нищо да не предлага
125
1
 
16
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Тааа пък ко разбира от земеделие ? Бря могу разбирачи къде не знаат от кадя са фаща мотиката.Или търсат такава с дистанционну управление. Кой селянин който жевее у градо жа са върне на селу да копа на дедо му нивята ? Кой бря ?
124
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До LazarХехе докато тая е опозиция Боко е вечен запиши си го някъде.
123
1
 
18
 
! Отговори
Няма 'ора Ма.. преди 3 години
Вече няма кой да прави чудеса на село ***! ТКЗСто го разграбиха и няма 'ора, а гражданята не искат, защото е кално, много се работи и накрая продаваш за BGN, ама в стотинки/кило. А най-якото е за младите фермери(ку-ку) и борса за електронна търговия(ку-ку..ку куу) Тези направо не живеят в България, а в партиен конгрессс