Нинова предлага пет стъпки за силно българско земеделие

"Имаме прекрасни природни дадености на води и плодородни почви"
30 яну 2021 14:56, Елка Василева
168
Нинова предлага пет стъпки за силно българско земеделие
Снимка: архив, БГНЕС

COVID кризата още повече доказа необходимостта от сериозна промяна в селскостопанската политика. Трябва да дадем категорична държавна подкрепа на българските производители на храни. Имаме прекрасни природни дадености на води и плодородни почви, които не се използват по предназначение. Предлагаме бързи действия в пет стъпки, заяви Корнелия Нинова при посещението си в Кюстендил, цитирана от пресцентъра на партията.

Лидерът на БСП е конкретизирала стъпките: изграждане на напоителни системи, гарантиращи поливното земеделие; насочване на по-голяма част от субсидиите към производство на плодове, зеленчуци, мляко и месо и към малките и средни фирми; изграждане на мрежа от фермерски пазари с пряк достъп на производителите с цел намаляване на прекупвачите и оскъпяването на стоките; подкрепа за биоземеделие с нулеви ставки на ДДС за храни, изработени само от естествени суровини без следи от консерванти, заместители и подобрители; създаване на електронна борса за онлайн търговия на земеделски продукти.

Сред новите попълнения на партийните редици на БСП в Кюстендил са и млади фермери, които подкрепят политиките за подкрепа на българското земеделие на председателя на партията Корнелия Нинова.
 


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
0
 
0
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 месец
Буратино изпраща много здраве на Слави Трифонов.
153
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Време за промяна Бойко 4 е неизбежен сниквай позитанец
152
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Фермерските пазари и напояването добре ...ама другите три са направо вредни .Навсякалъде е по добре е без бсп
151
2
 
0
 
! Отговори
Време за промяна преди 1 месец
Идеите са добри, но трябва можете да направите правителство след изборите.
При шареният парламент, който ще се получи, ако Бойко не може да направи правителство (най-вероятно), ще трябва да се направи експертно или програмно с мандата на някоя от останалите партии. И ако тогава от опозицията се изпокарат кой да води бащината дружина и не могат това да го направят, може да стигнем до нови избори и да си докараме пак ГЕРБ, както след Орешарски. А това е най-лошият сценарий. Дано да имаме по-добър.
150
1
 
2
 
! Отговори
карачанаков преди 1 месец
Вече и КООПЕРАТОРКА ,пак иска и предлага бля бля неща които галят
ухото.А към ТКЗС,ДЗС и АПК на покъсен етап ли ще пременим.
А БИВОЛИЦИ ще отглеждаме ли?БИО земеделие значи отричаме се
ДДТ-то дето твоите предшественици ръсеха земята.
149
0
 
1
 
! Отговори
Киро преди 1 месец
Големи като на овчица и миришат.
148
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най важната стъпка е Нинова да не е във властта!
147
5
 
2
 
! Отговори
Мяу преди 1 месец
Коvid кризата отключи още повече кражбите на Герб!!!
146
1
 
2
 
! Отговори
Мяу преди 1 месец
Свърши времето на диктаторите !!!Да живее демокрацията!!!
145
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Електоратът на БСП е свикнал само на общи приказки. Ще ги отблъснете с тази конкретика.
144
1
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Никой никога няма да повярва в БСП !
КЪДЕ ЖИВЕЯТ ДЕЦАТАТА НА НИНОВА И ОТ КЪДЕ ТИЯ ПАРИ ???!!!
143
0
 
10
 
! Отговори
за кооператива преди 1 месец
И аз имам една стъпка за справяне...но с вас...вън от политиката.Така много ще улесните хората,вместо да ги лъжете и да им предлагате химери. Селското стопанство отдавна е съсипано благодарение на вашата партия.Дайте по една мотика на протестиращите, и без това си нямат друга работа освен да висят по площадите и да разнасят вируси, поне да има някаква полза от тях.Хората по селата се мъчат благодарение на вашето управление преди и по-преди,когато окрадохте насила имотите и животните на хората.
142
2
 
10
 
! Отговори
Зизи преди 1 месец
Българите са умни и красиви ,но бедни и мързеливи.Защо? 1. Не вярват в нищо и в никого.2. Всички искат да изкарват пари лесно без много труд. 3.Всички се стремят към власт.4.Подценяват знаещите и надценяват манипулаторите. 5. Учат за да не работят.6.Работят ,но не учат.7.Не уважават чуждия труд .8.Липсва им всякаква дисциплина.9.Свикнали са някой да им казва какво да правят.И.Т.Н.
141
1
 
2
 
! Отговори
ми не преди 1 месец
До до 128
Ще видим,времето ще покаже кой с кого е, всичко е трикове и парлама пред хората.Уж се мразят,а ядат и пият заедно,който иска да вярва.Всички са един дол дренки,както са казали хората.Всичко е политика и стремеж за власт,чийто лъжи надделеят, той печели,след това започва да се оплаква този,който губи и да обвинява другата страна.Това са стари трикове,колкото света.Нито има честен политик,нито някога ще има такъв,всички обещават,но не изпълняват,който лъже по-добре-печели,другият-губи.
140
0
 
5
 
! Отговори
мда преди 1 месец
До Анонимен 135

Това ми хареса...чудесно се посмях, благодаря за което.:)))
139
1
 
5
 
! Отговори
хахах преди 1 месец
До Никой

Нали, тя винаги има някакви стъпки за "оправяне"-хахахаха. И все неоправени си седим.Отдавна е забравила как е на село и дали изобщо това,което предлага може да се осъществи реално,но тя да си каже думата...
138
1
 
11
 
! Отговори
въпросче преди 1 месец
е до като бехте на власт що не ги направихте тия стъпки бе другарко ?
137
1
 
14
 
! Отговори
Краварка преди 1 месец
Тая да не ми дава акъл а да отиде на село ,да спи крави и овце.аз ще и давам акъл от народното събрание.не е по умна от мен.
136
3
 
13
 
! Отговори
ГосТ преди 1 месец
биоземеделие....и малки производители директно на пазара. баба Пена със щастливите кокошки с кората яйца на пазара ?!? Хахахаха Не знам кой и за кого ще гласува...трагедия...
135
2
 
13
 
! Отговори
Никой преди 1 месец
Тази по-добре нищо да не предлага