Москва под блокада, над 3000 души са арестувани на днешните протести в Русия

В столицата затвориха метростанции, ограничиха движението
31 яну 2021 17:27, Анисия Иванова
198

Над 3000 души са арестувани на днешните протести в Русия в подкрепа на опозиционера Алексей Навални, предаде Ройтерс, като се позова на неправителствената организация ОВД-инфо. Според ОВД-инфо 844 от арестите са в столицата Москва.

Полицията блокира демонстрациите в защита на опозиционера Алексей Навални, блокиран остана и центърът на руската столица. Властите в Москва затвориха метростанции, ресторанти и ограничиха движението. Протести се проведоха и в други руски градове.

Затворени метростанции, ресторанти, магазини - така изглежда в последния ден на януари руската столица. Заради демонстрации в подкрепа на Алексей Навални, които властите определят като непозволени, движението на пешеходци в центъра на Москва беше ограничено, съобщи Bulgaria ON AIR. Демонстрациите се провеждаха на различни места, голяма част от протестиращите обаче предпочетоха да са в близост до сградата на президентстката администрация.

Още по темата
Протести бяха организирани из цяла Русия, в 11 различни часови пояси.

Въпреки забраната на полицията за масови събирания и въпреки че температурите на места паднаха до минус 52 градуса, митинги имаше в цялата страна. Първи започнаха протестите в Далечния изток. Във Владивосток демонстрантите играха хоро върху лед и скандират "свобода за Навални" и "Моята Русия е в затвора".

В Новосибирск протестиращите скандираха "Путин е крадец" и "Свобода за политическите затворници". А в Иркутск протестът стигна до сградата на областната администрация. Демонстрациите са следени от специализираните полицейски части.

Повече от 4000 души бяха арестувани в цяла Русия по време на митинги миналата седмица. Недоволството ескалира, след като опозиционерът Алексей Навални беше арестуван при пристигането си в Москва от Берлин. Той е в затвора по обвинение за неспазване на условна присъда. Навални определи задържането си като незаконно и заяви, че властите са знаели, че той е бил лекуван в Берлин заради отравянето с Новичок през август.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
0
 
1
 
! Отговори
Метро Китай город преди 3 години
Не си довърши...Абе руснаци не съм виждал хора да играят, освен на българска сватба и по курортите ни, еле сибиряците! На - 52 градуса като излезеш да по стоиш, след 5 мин. си с хипотермия, особено на вятър! Така че, Аман от кухи, недоказани фейкове (лъжи) по нашему! Опитват се да смачка поредната страна, която гледа собствената си икономика и не ходи по гайдата на корпорациите! Ама ще се озорят!
155
0
 
2
 
! Отговори
Метро Китай город преди 3 години
Уважаеми Авторе на статията (Анисия),*** първо да поживееш в Москва, преди да пресъздаваш поредната глупава пропаганда! Затвориха центъра на центъра на града. 8 станции на метрото, при 14 линии и над 400 км метро под земята. Знаеш ли колко са 3000 души на 16 милионен град? Колкото да напълнят един Търговско-развлекателен център (така викат руснаците на моловете с кино вътре). Стига реклама на измислени протести, които не предлагат никаква алтернатива на хората, които не я искат, между другото!
154
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има разследване за финансови престъпления срещу Навални, значи е истински демократ. С Васил Божков и Цветан Василев са в един отбор.... Хахахахааа
153
0
 
9
 
! Отговори
Антисоросоид преди 3 години
Такива новини ме кефат ! Бой и смазване на сороскитеГендари
152
0
 
10
 
! Отговори
В преди 3 години
Руснаците трее вземат пример от американците и направо да ги стрелят...
151
1
 
16
 
! Отговори
Владо преди 3 години
Навални не е опозоционер, нито политик. Той е един блогър. В Русия в момента е голяма мания с тия блогър в социалните мрежи. Има всякакви. Някои са готови на всичко за да са популярни. Той реши, че правейки се на преследвана жертва, ще стане известен и подкрепен от противниците на Русия и Путин. Това е истината.
150
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
3 хил са нищо на фона на многомилионна Русия.
149
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Блокада на ...върба тия малолетни и старци ,за кой се застъпват ?за поредния милионер кой не е доволен от Путин ,и държави от ЕС и САЩ го използват ,срещу високо заплащане
148
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя божков и там плаща на ***....
147
2
 
13
 
! Отговори
НАП преди 3 години
глоби, глоби, глоби, докато се фалират спонсорите
146
13
 
7
 
! Отговори
ЯСНО! преди 3 години
Накрая джуджетата ще избягат в Северна Корея
145
7
 
17
 
! Отговори
буда преди 3 години
тия стари хитреци най-накрая ще предизвикат световна война, отстраниха с мошенгии Тръмп, сега са тръгнали пак към Русия след Ленин и Троцки, после пратиха натам Хитлер, преди това Наполеон, но тоя път ще ядат дървото, нямат мирясване
144
3
 
3
 
! Отговори
С.С. преди 3 години
В днешния еврейски глобализъм мога да цитирам една поговорка от старите фенове на Берое относно тези на Левски и ЦСКА.Та, приказката е такава "Едни и сщи ***, но от различни села, едните от Левски, другите ЦСКА."С политиците пред камери е същото и вирусчето го доказа.
143
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние балгарите не подкрепяме прутестите!
142
5
 
12
 
! Отговори
Един от Германия преди 3 години
https://youtube/watch?v=WBmNL6-d27gВижте днес какво става във Виена, оставете Москва.
141
32
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин съсипа Русия.Путин пропиля богатството на Русия.Ако сме братя на руснаците, трябва да знаем че Путин краде и да кажем че краде.Който е с Путин, е против православието.
140
10
 
25
 
! Отговори
чарли преди 3 години
Москва 3000 човека,от 9 000 000 какъв ли е процента ?
139
16
 
11
 
! Отговори
Цола Драгойчева преди 3 години
До Христо ХристовВ Русия криза няма, справиха се с китайския вирус още в зародиш, благодарение на професионалното ръководство на Хаяско, управляващ от бункера си!П. С. Намали бояришника, товарищ, иначе ще загубиш връзка с кораба майка!
138
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовНа тоя Свят няма кой да се мери с тебе по кадърност.хахахаМного си *** Христо.
137
5
 
3
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
Хах- цензорират Куpнела! Смях!