СДС: 4 февруари – ден на политическата зрялост на един млад президент!

Благодарение на Петър Стоянов България не била хвърлена в хаос
55
СДС: 4 февруари – ден на политическата зрялост на един млад президент!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Преди 24 години, на 4 февруари в бурната зима на 1997 година, БСП върна мандата за създаване на правителство на президента Петър Стоянов. По този повод СДС излезе със специална позиция.

"Четвърти февруари е дата, която не бива да забравяме.

Още по темата
Тя е символ на политическата зрялост на един млад тогава президент – Петър Стоянов. Благодарение на неговата решителност и кураж, България не беше хвърлена в неуправляем хаос и гражданска война", се посочва в нея.

Според СДС Петър Стоянов устоя на опита на БСП да предложи ново правителство, с което щеше да се стигне до още по-силни протести с неясен изход.

Освен това той е имал смелостта да направи това, с риск да заобиколи Конституцията, която го задължаваше да внесе предложения състав на кабинет на социалистите в Народното събрание.

"24- дневна национална стачка, финансова, икономическа, политическа и зърнена криза, огромна инфлация, глад, страх и неизвестност за хората – това бяха последствията от управлението на Жан Виденов. 24 години по-късно, някои социалисти се опитват да изкривят историята и да ни убедят, че героите са БСП, защото се отказали от мандата си.

Същевременно показаха папката с имената за новото им правителство, която са занесли при президента Стоянов. Не, господа социалисти, не можете да ни излъжете, че героите сте вие! Натискът на гражданите и политическият кураж на президента на СДС и екипа му намериха вярното политическо решение.Благодарение на това решение България не се срина, а бавно, но сигурно потегли по единствения верен път. Служебният кабинет на СДС реши зърнената криза и извади държавата от дълбоката пропаст, в която я хвърли БСП. Управлението на ОДС в следващите 4 години направи най-важните крачки за влизането в НАТО и ЕС“, пише още в позицията на сините.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: СДСПетър Стоянов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
1
 
! Отговори
Читател преди 3 години
Погледнете, СДС какви *** е "родил" и отгледал.Повръща ми се от "родолюбци",които сложиха началото на ограбването на държавата ни преди 30-ет години.
45
0
 
2
 
! Отговори
Румянчо Гечев преди 3 години
Благодарете на мен и на мойте дрогари,че ви окрадохме до шушка и ви огладихме до умирачка,та да разберете,че комунизъм това е синоним на глад,фалити и смърт и да гласувате за СДС,та да тръгне България по верния път!Но тъй както гледам,май не сте си понапрайкали изводите и ето пак съм истипосан на челна позиция в мойта любима неБългарска Съветска Пасмина?!И съм водещ гуру на По за *** но по икономика,което ще рече,че пак ще ви спретна номерът от 97ма,щот явно нищо не схващате от червени игри?!
44
5
 
3
 
! Отговори
антиседераст преди 3 години
Тия толкова ги мразя, че не намирам думи да опиша омразата си. Смъртта е много мило избавление за тия, трябва да изпитват в продължение на седмици жестоки средновековни мъчения
43
1
 
8
 
! Отговори
SS преди 3 години
СДС ( съюз на държавна сигурност) или изкуственно създадената опозиция още ли съществува ? Мислих ,че е одавна на бунището на историята.
42
1
 
4
 
! Отговори
Асан Кьоравия преди 3 години
Каква гражданска война бълнувате ?! Българите сте толкова страхливи,че никога няма да тръгнете да се биете !!! Ние затова се гаврим с жените ви,защото сте страхливци!
41
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най гнуснана дата за България. Разрарчетосаха я.
40
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 44Охрана е бил на Тато и Царя, последния го запозна с Пеевски, от там нататък му почна възхода, сега е божество :)) Не го обиждай на шофьор, така обиждаш охранителите в БГ :)
39
5
 
7
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
И след тази дата какво стана.Разпродадоха държавата за жълти стотинки.
38
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Петър Стоянов. Благодарение на неговата решителност и кураж, България не беше хвърлена в неуправляем хаос и гражданска война""24 години по-късно, някои социалисти се опитват да изкривят историята и да ни убедят, че героите са БСП, защото се отказали от мандата си."БСП не са герои, но двете ви твърдения са си чист оксиморон. Нито Стоянов спаси от гражданска война", ното щеше да я има, ако Виденов беш останал на власт.
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека не забравяме, че Бойко Борисов е единственият премиер, който е бил шохьор на двама предишни управници.
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имахте шанс, пропиляхте го. Имахте още шансове, да се докажете, ама и тях пропиляхте. Малкото светсни от вас, бяха или идиалисти, които вярваха на Костов или просто бяха псотавен и в позиции, които не пречиха на кражбата.
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 34Като за начало започна социални реформи, удържането на масовата приватизация, въвеждането на значими промени, опит за стаблизиране на икономиката ... Ако беше толкова зле, нямаше да вземат почти всички местни избори 95-а. Но виж - Банките вече бяха източени, държавата вече беше обещана, а гршката на виденов бе, да вярва че дъртите комунисти са читави и лоялни хора. Аз отново казвам - опита се да води добра политика, но всички останали играха против него.
34
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тия цял народ им псува родната до девето коляно, излъгани много гадно. Техния живот си уредиха, а на народа го съсипаха. Не случайно хората си спомнят с носталгия за времето когато е имало заводи, работа и спокойствие. Никой не е пребивал възрастни хора, нямало е ало измамници, безплатно здравеопазване. Всеки е ходил на море в станция /не в мутренски хотел/. Всичко хубаво за народа го няма. Сега без парно плащаш, на доктор плащаш, нищо не получаваш но плащаш. СДС ли, НЕ, всички се проклинат
33
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма гордост пък е тая дата.Я се скрийте,никой не ще и да чуе за вас.Мухъли!
32
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълни ***!
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 35Има, просот повечето не им се слуша и не искат да повярват. Цялата рабтоя са я скалъпили 10-15 парчета.
30
2
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Участниците в българския майдан се тупат в гърдите...Благодарим ви,че ни напомнихте да не гласуваме за *** като вас.
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 32Няма как да знаем какво е станало :) Виденов мълчи и си живее скромно в панелката, може би е виновен че е бил наивник тогава ? :)) Победените винаги се съдят, победителите винаги са ангели, проста историческа истина :)
28
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименможеш ли да дадеш пример за добра работа, която е свършил Виденов?
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До бай СтаматО да, предполагам, че като направих едно нещо - да приемат подадената ръка, заедно със всички уговорки, а после да ПРИВАТИЗИРА ВСИЧКО, КОЕТО БЕШЕ ОСТАНАЛО НА БЕЗЦЕНИЦА ги прави добри и трябва пак да ги изберем.Партия на кариеристчетата, това бяха.