Прокурор, разследващ главния: Беше ли необходима тази фигура в правосъдието

Николай Проданов: Промените създават определени гаранции
20

Прокурор, разследващ главния - беше ли необходима новата фигура в правосъдието?

"Република България е колективен играч и трябва да продължим да бъдем такива. Членове сме на международни организации и като такива имаме определени ангажименти. Имаше доклад на ЕК, на Венецианската комисия и беше ясно, че от управляващото мнозинство трябваше да предприемем някаква стъпка." Това заяви заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов в студиото на "Денят ON AIR".

"Мисля, че настоящият текст в промените създават определени гаранции, но много силно се надявам, че няма да има нужда някой да разследва прокурора, който разследва главния", отбеляза проф. Проданов.

По думите му политическите решения се побират в реалния живот, затова ако се окаже, че новата фигура в правосъдната система е излишна, ще бъдат предприети съответните действия.

"Получаваме такива сигнали от много места - и от прокуратурата, но нека да видим как ще тръгнат нещата", допълни той.

Заместник-министъра на правосъдието коментира пред Bulgaria ON AIR и решението на ВМРО и НФСБ да се явят отделно на изборите.

"Понятието развод е много тежко понятие. Няма как да се разведат две политически формации със сходни идеи. Става дума за прегрупиране на политическите сили, защото това ще ни помогне да изпълним по-добре целите си", поясни проф. Николай Проданов.

И добави: "Ние в изминалите години водихме много добре с НФСБ, оценявам работата на Валери Симеонов високо в политическия живот. Аз съм сигурен, че доброто сътрудничество ще продължи".

Той заяви, че не е имало официално предложение за коалиция с ГЕРБ, но ако такова се появи, то информирано решение ще вземат органите, които управляват организацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Много е по-важно да има кой да разследва съдиите, защото някои само си пълнят джобовете, вместо да раздават правосъдие !
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безконтролен главен прокурор, това го няма в нито една демокрация в света. Може би и това е причината да не сме демокрация.
15
0
 
0
 
! Отговори
Студент философ Желю преди 3 години
Този модел не е за отхвърляне. Даже има и някакви философски трудове по темата! Дали Платон или Сократ а може би Фройд или Ницше ? Та пишеше някъде за "Експоприация на експоприираните експоприатори". Звучно е , даже и Бойко може да го запомни и да разказва на внуци и правнуци за уродливите управленчески монстъри, които той е създал и завещал на поколенията.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този екземпляр във Великотърновския универститет ВТУ го направиха професор... Добре че сетне усетиха каква грешка са направили и го махнаха оттам. Най-големият му принос беше арестантите да носят белезници на ръцете и БУКАИ (окови) на краката, та да не бягат...
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва още един, та дори и двама "разследващи гл. прокурор": той е "милиционер" - завършил е Милиционерската школа - Симеоново, бил е дознател и зам.следовател. В такава институция като главната прокуратура е необходим и един Пожарникар - д-р инж. като Боце - да гаси пожарите, които Специализираната прокуратура непрекъснато пали.
12
0
 
1
 
! Отговори
334 преди 3 години
Дядо Щукар пак се показа! Излез си в пенсия, че стана за резил с избягалите от затвора, гонени от чистачката.
11
0
 
0
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До ББ, номер 5Това най-добре го разкажи на лекуващият ти лекар в Карлуково :))) И споко, никой няма да те пречука за фантазиите ти, само ако започнеш да буйстваш ще ти сложат една риза с дълги ръкави, дето се връзва на гърба :)))
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голямо разследване ще пада.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам прокурор,който да наблюдава прокурора, разследващ главния прокурор.
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази невероятна правна фигура сигурно е измислена от зашеметяващия и неповторим гербав правен експерт Дани Белия Хакер, след няколко денонощия джуркане на сачмите в кратуната!
7
1
 
6
 
! Отговори
ББ преди 3 години
г-н Байдън,готов съм да се запиша като доброволец в Армията на САЩ!!!Бог да пази САЩ!!!
6
3
 
6
 
! Отговори
ББ преди 3 години
децата ни...прогонени от домовете ни...ограбените ни родители...умиращи по стълбища в болници които те са построили...предадени от доктори на които те са платили образованието...не са "матрял"...строители са на Справедлива България...ЕСССР и несправедлива и зависима от путин,китай и с.корея...децата ми няма да живеят в с.корея...Бог да пази Кралицата и САЩ!!!
5
2
 
5
 
! Отговори
ББ преди 3 години
ама вие ги знаете...прикривате ги и ги насърчавате...поръчвате хора като мен през чиновниците си с цел да ни размазвате...Аз съм Българче....объркали сте Народа!!!...не ни е страх и не ни държите....идваме за вас престъпници!!!Бог да пази България!!!
4
2
 
7
 
! Отговори
ББ преди 3 години
поредното пор.о на герб мафията...ей гешев ела да видиш как дворно с нотариален...става общинско за да го вземат аверите ви от герб и дпс...ако ти стиска ,ела да видижш как приятел на кмета на герб реже дървета безнаказано,ела да видиш как приятел на кмета на герб ми е окачил кабели високо напрежение над къщата да си прекара ток в незаконно построената си къща....боже ако ти разкажа за фактурите от илиенци дето точеха пари от общините..на хората ще разкажа...ако не ме пречукате
3
0
 
8
 
! Отговори
Сержант преди 3 години
И тук възниква въпросът., Кой ще разследва разследващият прокурор. Народе!
2
2
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Този законотворчески пирует е подигравка на гербилите със всичко свято. Фактически се изпи каха в лицето на Суверена. Все едно кърджалийката ни направи златен дъжд, обърса се със знамето и започна да се загащва, кикотейки се.
1
0
 
11
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Кога да очакваме следващият разследващ на разследващия....