Захариева зове за пълно разследване на смъртта на Скатов

Не бивало да се стига до други такива нещастни случаи
55
Захариева зове за пълно разследване на смъртта на Скатов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Оказваме пълно съдействие на близките на Атанас Скатов. Много е важно да се установи причината за инцидента. Нека да се направи обективно разследване, за да не случват повече такива инциденти". За това призовавъншният ни министър Екатерина Захариева пред Нова телевизия.

Още по темата

От Външно министерство също са получили документите, в които пише, че причината е скъсано въже, поясни тя.

Захариева направи коментар и относно изказването на сръбски професор, който нарече  българите „зверове, които избиват всичко след себе си” в телевизионно интервю.

„След като разбрахме какво е казал професор Драган Симеунович, извикахме посланика на Сърбияв Министерство на външните работи. Попитахме какво се случва. Наистина имаме добри отношения със Сърбия. Посланикът обясни, че Симеунович не е част Правителствена академия за национална сигурност. След няколко дни и професорът уточни, че няма предвид всички българи и че изказването му било изтълкувано неправилно", заяви тя.

„На Балканите като че ли винаги ври и кипи. Трябва повече умереност в изказа, да мислим преди да говорим", смята Захариева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
4
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Учудва ме умствения багаж на такъв "министър". Ако всички от правителството са като нея - тежко и горко на България. Само си чепка езика тази креатура. По-добре да се занимава с отношенията ни със Северна Македония. Г-жо Цветанова, "новината" не струва.
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо захариева се прави на учудена за лошото отношение спрямо бьгларите от страна на - сьрбия и македонияПо времето на рома - костов и сдс единственно бьлгария даде вьздушни коридори за бомбандировки над - сьрбия от всички сьседи , дори гьрция тогавашен член на нато - отказа коридор , да попита - бабаидьн за които гласуваха и мьртвите тои бе един от инициаторите на воината в сьрбия
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боже, и това вещество е първият ни дипломат...
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли някакво значение КАК ТОЧНО е загинал ?!? Това си е риска на професията му и той е тръгнал натам осъзнавайки този риск. Вземете да свършите нещо полезно, за живите хора!
43
0
 
7
 
! Отговори
Дацо преди 3 години
Няма нужда да се , аз вече съм разследвал ! Заключението е : 30 - 40 к.у.х.и л.е.й.к.и тръгнали на - 50 ,60 градуса да си мерят п.....е ! Е ,измериха ги и тези с по- късите ,между които и нашия " национален герой " остават там.Против съм държавата да плаща да го прибират !
42
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оди пеша, ***, оди и разследвай!Да не забравиш да вземеш с теб и останалите бръмбари и калинки, че да разследвате там.Аман от глупости вече! тия отдавна протриха дъното!
41
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си вдига з.дника и заедно с бащицата си и главния прокурор да вървят да разследват! Що чакат! Още сега да заминават, да не замете някой следите. Аман отпро стотии, гробарска напаст!
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая поцинкованата да върви да я разследва, щом я влече!Кого призовава?Тя ако е изобщо наясно какво прави и какви ги плещи, щеше да се е покрила от години под кревата у тях и да не си подава гагата навън.Страхотна излагация е тая жена. Като другите й подобни - Павлова и Караянчева. И още много - знайни и незнайни калинки с мозък, дето няма и за такова.
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да не се окаже че отровното трио са резнали верьовките по заръка на дъ дъдд ъддъъ ковичи
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може ли някой алпинист да ни обясни как се случват нещата на К2 и каква е драмата? Защото за мен всичко това е много странно - общи въжета ли ползват и ако да - как само той е загинал като пред него и след него е имало хора. Ако не са общи, защо да са виновни шерпите, не е ли отговорност на катерача да се увери че въжетата които ползва са читави. И как оцеляват тия шерпи дето ги дондуркат алпинистите, това са някакви нехора.
37
0
 
11
 
! Отговори
разследващите преди 3 години
да ходят там тоге на -50С и да разследват, какво чакат:)
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каскетя да се заема и да им повдига поне едно десетина обвинения!
35
0
 
7
 
! Отговори
К2 и знамето ГЕРБ??? преди 3 години
в задния джоб на загиналия Скатов шерпите са намерили знамето на ГЕРБ ли,та трябва да се ровят в смъртта на човека,и какво ако самият той вярва в чесността на ГЕРБ,в патриотизма на ГЕРБ,в законопослушността на ГЕРБ,даже може да вярва че никой от ГЕРБ нама никакво чекмедже,камо ли кюлче.Право е на Наско да носи в който и джоб си искал шоколад, саламЕ или знамЕ.Да щеше да бъде безпределно силно, комунистическо върховно и партийно безпределно. на това ако е вярно е и ще си остане изборът на Наско
34
4
 
5
 
! Отговори
БРАВО преди 3 години
На Захариева - БРАВО!!! ИНТЕЛИГЕНТНА, УМЕРЕНА И ДОСТА СЪОБРАЗИТЕЛНА. ПОДКРЕПЯМ!!! Подкрепям и за Президент!!!
33
2
 
7
 
! Отговори
Трябва преди 3 години
...да се провери неговото въже, не общото. Това е лесно проверимо, когато тялото дойде в БГ.
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 33Защо да лъже, по принцип сърбите си мислят така за нас, даже в учебниците им го пише :) Виждаш резултата от сръбската пропаганда върху макетата, там е същата работа :))
31
5
 
4
 
! Отговори
ФАКТ Е преди 3 години
ЧЕ ВСИЧКИ, КОИТО ПИШАТ ПРОТИВ СКАТОВ СА АНТИБЪЛГАРСКИ ***. НО БОГ ИМА!!!
30
0
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Може, ако качи на гръб вещото лице и го донесе до мястото на инцидента със Скатов.
29
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този Скатов да беше циpeй на зaдника на Б.Б. нямаше толкова да се говори за него. Жалко, че гътнаха мавзолея на Г. Димитров, иначе можеха там да го сложат!Спрете се малко!
28
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 27..Конкретно,заблудени,какво против имаш срещу тази жена.Пиши за да можем да разберем причините...