Комисия от МЗ обследва мястото на починалото 16-годишно момче

Ще установи дали шахтата обслужва УМБАЛ "Св. Иван Рилски"
27
Комисия от МЗ обследва мястото на починалото 16-годишно момче
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, със своя заповед, определи комисия от експерти на Министерството на здравеопазването, която да извърши оглед на мястото на трагичния инцидент, при който 16-годишно дете от София почина в следствие на токов удар.

Още по темата


Тъй като в публичното пространство бяха изнесени твърдения, че шахтата, по която е протичал ток, обслужва УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, комисията има за задача да установи обстоятелствата и да изготви доклад до края на днешния ден, 15 февруари.

Здравният министър изпрати писмо и до д-р Антон Петков, изпълнителен директор на болница „Св. Иван Рилски“, с което изисква, също в рамките на днешния ден, от лечебното заведение да предоставят на министерството цялата известна им информация по случая.








 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този случай е непростим за безхаберието на Фандъкова,която само преразпределя уж пари на общината на когото трябва.Чашата преля.Отиде си беззащитно дете,а охранени чичаци и лелки смър дят!
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно е, че момчето е виновно, че си е намокрило обувките. Иначе всичко щеше да си е ок. Нищо че можеше да се случи на абсолютно всеки, или например на майка с дете, или с 2 деца и всички да светнат. Пак виновни няма, няма осъдени, няма дори порицание. Просто нещастно стечение на обстоятелствата да минеш по оголен кабел, колко му е. Скапана държава.Същото се случи и на Славейков. Нямаше осъдени, а фонтанът беше затворен завинаги, щото видиш ли той е виновен, не некадърниците дето са го строили.
16
1
 
9
 
! Отговори
СВЪРЗВАНЕТО преди 3 години
ТОЛКОВА ЛИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ УСТАНОВИ КОЙ ТЕХНИК Е НАПРАВИЛ СВЪРЗВАНЕТО???? ТОВА БЕЗ ТЕХНИК НА ЧЕЗ НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ!!! ТРЯБВА ДА ИМА ПОДПИСАН ПРОТОКОЛ ЗА СВЪРЗВАНЕТО И ЛИЧЕН ПОДПИС НА ТЕХНИКА И НА ПРИЕМАЩИЯ.
15
1
 
9
 
! Отговори
стоян преди 3 години
19.30ч.протест пред общината.Оставка,съд и затвор за Фандъкова.И ако и този път няма виновни ще трябва да ги бесиме по стълбовете.Крайно време е.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекари ще оглеждат шахта, по която тече ток. Хахахах. Коцко Здравето съвсем изтърва козичките, честно.Само да питам - дори да открият нещо лекарите, каква правна сила имат техните заключения на коремни хирурзи относно електрическия ток? :)
13
0
 
14
 
! Отговори
User преди 3 години
Криене зад колективна безотговорност! Така държавата воюва срещу гражданите си!Съболезнования на близките на момчето!
12
1
 
12
 
! Отговори
Абе... преди 3 години
...нещата май клонят към установяване на виновност у павилиона, с доказано съпричинителство от страна на момчето, позволило си без разрешение да стъпи върху чужда собственост на тротоара...Жалко за поредната безсмислена жертва на нечия безотговорност! Нека това дете почива в мир! Съболезнования на близките му!Ииии - съд до дпука!
11
0
 
22
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Аз като ви казах вчера, че бащата няма кой да осъди, щото всички са невинни, и че трябва сам да раздава ОЛОВНИ присъди по бързата процедура вие ми цъкахте минуси.А днес кво- общината вика шахтата е на ЧЕЗ, ЧЕЗ вика шахтата е на общински тротоар, болницата вика ние сме дали под наем ама не сме свързвали обекта към мрежата.И всички са невинни, а просто е инцидент. Детето е виновно, че е стъпило на шахтата.
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В две гофрирани тръби, бяла и черна са прокарани кабели за павилионите. Вързани са за парапета и се въргалят в кишата. Черната захранва точно близкия до инцидента павилион. Момчето или е настъпило кабел в снега или е хванало парапета...
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То даже аз видях кабела, който е свързан от кой-знае-кого, те сега ще гледат кого обслужвала шахтата. Проверете и кой използва тротоара за преминаване, може и там да откриете виновника.
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За парапета са вързали некадърно кабела на павилиона и са го офазили.... Сега да излезе кмета на район Триадица и да се извини публично за вчерашното му интервю по новините!
7
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво значение има дали шахтата обслужва болницата!?Въпросът е има ли незаконно и/или необезопасено свързване и от кого?
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На журналистите хиляда пъти им се повтори, че този кабел не захранва двата павилиона на тротоара, но едно си знаеха. Толкова ли е трудно да проследят кабела къде отива, голямо разследване ще трябва да падне, пак ще покрият всичко.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Главното е от всяка дейност да се краде и нищо да не се прави както трябва.
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЧЕЗ взимат един куп пари за включване към електропреносната мрежа. А как ще стане това тях не ги интетесува. (Защо!!!) И като се извика случаен електротехник това се случва за съжаление.....Загиват невинни хора.
3
0
 
21
 
! Отговори
Почва се преди 3 години
Комисии, експери, специалисти....да замажат. Видя се по телевизията кабела. Какво ще изследват тия комисии???
2
0
 
21
 
! Отговори
Генерал Зима преди 3 години
От кога докторята започнаха да разбират от електричество и разследвания?!Да почива в мир невинноте дете!
1
0
 
19
 
! Отговори
уууууу преди 3 години
Аман от комисии!Сутринта Румен Бахов го показа бе отсреща от жил.блок има пуснат кабел който след това е привързан към пешеходнната ограда.