Борисов: Като им се скарах, имаме 14 000 ваксинирани, нали нямаше желаещи?

Ангелов съм го оставил на опашките, допълни още премиерът
20 фев 2021 11:07,
511
Борисов: Като им се скарах, имаме 14 000 ваксинирани, нали нямаше желаещи?
Снимка: БГНЕС

Видяхте вчера, като им се накарах малко, завършихме с 14 хиляди ваксинирани на ден. Ангелов съм го оставил на опашките, нали нямаше желаещи, а то опашки има. Това заяви премиерът Бойко Борисов.

"Като дойде ГЕРБ на власт, всички фондове започнаха да работят. Когато ние сме си свършили работата - оценките са най-добри и когато има риск - веднага казват, че това се дължи на несигурния резултат от изборите. Благодарение на добрите ни финансисти влязохме в европейския банков съюз. БСП имат шампиони по фалирали банки", каза още премиерът.

Още по темата

"Несигурният резултат от изборите би могъл да влоши положителната перспектива на рейтинга на България", каза Борисов. Той коментира новината, че международната рейтингова агенция Fitch Ratings повиши перспективата от стабилна на положителна пред дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута.

България е единствената държава, която повишава през февруари положителната перспектива на рейтинга, докато другите държави остават на ниво стабилна перспектива. Това съобщи здравният министър Костадин Ангелов.

Борисов се обърна и към финансовия министър Кирил Ананиев: "Благодаря ти и нека това да се има предвид, когато говорят за дългове, разруха, а ние имаме оценката да сме най-добри".

"Сред факторите, които биха довели до понижаване на рейтинга, е промяна в политическата обстановка, а именно да дойдат други и отново да се хапем, че сме върнали онези, и пак да се върнем назад. Ние сме с най-ниския дълг в Европа след Естония. Само преди два дни ЕК даде най-добрата си оценка за България. Най-големите агенции в света са подредили България като положителна и стабилна, и то в пандемична обстановка", каза Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


511
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
319
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярно ли ГЕРБ и ДПС са договорили съвместното управление след изборите? Знае как ще свърши това пак!
318
17
 
7
 
! Отговори
Di преди 3 години
До ФараонитеИдва времето да гласуваме пак срещу ***
317
5
 
25
 
! Отговори
Kuncho преди 3 години
Доктор и пожарникар говорят за кредитни рейтинги :)Прибери си версиите Гоцподи :)
316
3
 
13
 
! Отговори
Kit Chelin преди 3 години
Др. Борисооф ограмотете се поне малко по икономика за да разберете какво представлява кредитен рейтинг. Погледнете оценките на същата агенция - ФИЧ, която цитирате за периода от 2005 до 2020 г. и ще видите, че само за 2008-2010 г. оценките на България са отрицателни. Тогава имаше световната икономическа криза, но вие обвинихте предходното правителство, въпреки, че управлявахте през 2009 и 2010 г. През останалите години оценките са за стабилна или положителна дългосрочна переспектива. Лъжец.
315
3
 
7
 
! Отговори
Фараоните преди 3 години
управляват с милиардите си.Но идва времето на народите.
314
2
 
7
 
! Отговори
ваксинчо преди 3 години
да иде да се ваксинира електората им, айде - всичкото брат и сестра - на опашка за ваксина. И без тва всички помощи и толериране е само за тях.
313
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко ,колкото и да плямпаш срам и позор си ти за нацията !Ще си останеш като най-некадърния и крадлив премиер в историята за векове наред!Дано април месец всичко това отиде на бунището на историята !
312
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СВОБОДА НА СЛОВОТОКогато БСП и ДПС управляваха,страната беше много по-спокойна,нямаше подслушване, следене,зверски рекет, преследване и левите имаха полезна и социална политика към населението.Маханете ЦЦ по дяволите,той е вреден за страната и пак ще живее населението в страх!
311
17
 
5
 
! Отговори
Стамат от ВиК-София преди 3 години
Бог да пази Бойко!
310
3
 
24
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Като дойде ГЕРБ на власт и златните мини се подариха в ръцете на чужди инвеститори.
309
7
 
3
 
! Отговори
СВОБОДА НА СЛОВОТО преди 3 години
ОБИЧАМ КАРАДАХЛЪ ПО ПРАШКИДАНЧО МЕНТАТА ПО ТЕРЛИЦИРАМАДАН АТАЛАЙ ПО СУТИЕНИ ВСИЧКИТЕ НА СОАРЕ ПРИ СТАНИШЕВ И ВИНЕГИНДА ЖИВЕЕ ПЕЕВСКИ И ДОГАНДПС И БСП МАШАЛАААА
308
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички гербави хукнаха на ваксина, че иначе чекмеджан бей няма само да им се кара, а ще ги набие.
307
3
 
19
 
! Отговори
ХХХ преди 3 години
Кой друг Премиер или Президент говори така ? Чобанин от всякъде ! Съвет Бойо .....плати на една група хора от електората ти да кажат че са се ваксинирали и се чувстват прекрасно ....да зарибяват нормалните хора да ходят да се ваксинират ! Ще видиш ще има ефект ! Винаги има ! А ти две думи на английски така и не научи ...пак си единствен в ЕС и не само и благодаря че ни честити празника ...деня на обесването на Левски ! Нямам думи ...трогнат съм ...или по скоро троснат !
306
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мижитурките пак ми изтриха коментара.Жалки ***
305
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цветанов разруши цялата държава, откакто той е във властта ,само разруха ,следене, подслушване,рекет,тормоз над гражданите и разболявания и убийства,той държеше цялата държава,сега той иска отново да управлява,ако свалят ББ, аман!
304
4
 
17
 
! Отговори
Стани,да седна преди 3 години
Самия факт, че откакто Бойко е станал премиер, непрекъснато излизат записи за него, както за никой друг,говори,че този човек не е свободен и е следен,притискан.Самия факт,че някой го следи непрекъснато и го снима дори в спалнята,говори,че нашите служби са пробити и чужди служби ни управляват, как пък точно в деня в който Цветанов напусна ГЕРБ излязоха тези записи? Не е ли странно? А не е ли странно и Цветанов да се рапорежда със службите,полицията в цялата страна и дори да сложи жена си в ДАНС
303
3
 
16
 
! Отговори
klouni преди 3 години
днес сайтовете и ТВ новините са пълни с клоуни и хора загубили връзка с реалността,3/4 от новините са отредени на вождовете и няма нито една, която да има отношение към идеите на гражданите, на сайта на евронюз страната ни е класирана на последно място по заявени ваксини и 0,4% ваксинирани, въпреки огромната пропагандна кампания като приоритетно се харчат парите на хората
302
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 336В Русия дали можеш да избереш?А в китай?А в куба?Къде можеш да избереш?
301
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Давай бат Бойко, карай им се.Напляскай даже някого.
300
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо не можеш да си изберешваксината, а трябва по указанатаот предателя борисов ваксина дарискуваш? АстраЗенека -- проблемис нея в целия свят, не само Европа.Нека герб да си я ползват и да възстановятразходите на държавата за останалите неизползвани бройки.